"Κλάταρε" από το φτωχό ρόστερ! (2014)

Την γαλλική Γκινγκάμπ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 11/12/2014 ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και γνώρισε την ήττα με 2-1, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση!
"Κλάταρε" από το φτωχό ρόστερ! (2014)

Ο Αναστασιάδης παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Τζαβέλλα, Βίτορ, Ρατς στην άμυνα, Γκολάσα, Κάτσε, Τζανδάρης στα χαφ, και Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης στην επίθεση.

Η Γκινγκάμπ με το καλημέρα αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ και με κεφαλιά του Μπεβέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 7'. Ο Δικέφαλος πλήρωσε την απουσία ενός υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού που θα καθάριζε τη σέντρα του Ζιρέζ...

Στο 21ο λεπτό και ενώ ως εκείνο το σημείο ο Δικέφαλος δεν είχε πατήσει στην περιοχή των Γάλλων, ο Κλάους κέρδισε πέναλτι όταν σέντρα του τη σταμάτησε με το χέρι αμυντικός της Γκινγκάμπ. Το εκτέλεσε άψογα ο Αθανασιάδης και έφερε το ματς στα ίσα!

Η ομάδα μετά την ισοφάριση ανέβασε την απόδοσή της, και στο 30ό λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη του Περέιρα στην πλάτη της άμυνας ο Ρατς δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα και ενώ ήταν σε θέση για γκολ.

Η Γκινγκάμπ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο, μια πολύ καλογυμνασμένη ομάδα με αντεπίθεση φωτιά και στο 32' σε μια τέτοια περίπτωση το σουτ του Μάνταν βρήκε το δοκάρι του Γλύκου! Ευτυχώς νωρίτερα η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και άλλαξε πορεία όσο έπρεπε!

Το κενό στο κέντρο της άμυνάς μας ήταν οφθαλμοφανέστατο, και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν σε αυτό το σημείο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αμυντικών να το καλύψουν.

Το ημίχρονο τελείωσε με τις ομάδες ισόπαλες και τον Ολλανδό ρέφερι να έχει κλέψει την παράσταση με κάποιες από τις αποφάσεις του που ήταν επιεικώς αλλοπρόσαλλες και σε βάρος του ΠΑΟΚ

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και στο 52ο λεπτό είχε δοκάρι ο Κλάους με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρατς!!! Στην επαναφορά της μπάλας νέα κεφαλιά του Κλάους (αδύναμη) μπλόκαρε ο Λοσλ

Στο ίδιο λεπτό ο Μάρτενς μπήκε στη θέση του Γκολάσα και στο 61' ο Παπαδόπουλος αντί του Περέιρα. Νωρίτερα ο Γλύκος έκανε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Ζιρέζ, κρατώντας το 1-1

O Δικέφαλος σε όλη τη συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου, δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση, ενώ οι Γάλλοι στις αντεπιθέσεις τους ήταν πολύ επικίνδυνοι. Σε μια από αυτές στο 83ο λεπτό, ο Μπεβέ έκανε το 1-2 και εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα...

Οι τρεις αλλαγές του Άγγελου (Μαρτενς, Παπαδόπουλος, Μαντούρο) δεν βοήθησαν... Ειδικά ο Βέλγος και ο Ολλανδός, πέρασαν και δεν ακούμπησαν όπως φυσικά και κάποιοι 11αδάτοι παίκτες του Δικεφάλου, που και σήμερα δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Η Γκινγκάμπ μαζί με τη Φιορεντίνα (έχασε στην έδρα της από την Ντιναμό με 1-2), πήραν τα εισιτήρια και συνέχισαν στους 32 του θεσμού, ενώ ο ΠΑΟΚ επικέντρωσε το ενδιαφέρον του πλέον στους εγχώριους στόχους...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Γκολάσα (52' Μάρτενς), Κάτσε (76' Μαντούρο), Τζανδάρης, Περέιρα (61' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Γκινγκάμπ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μπεβέ, Ματίς, Γιαταμπαρέ (46' Πιέ), Ζιρές (86' Ντο Σάντος) και Μαντάν (73' Κερμπρά).

Δηλώσεις ...

Πικραμένος από τον αποκλεισμό παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Γλύκος τονίζοντας ότι ο Δικέφαλος θα πρέπει να αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό και να κοιτάξει το πρωτάθλημα.

Τα όσα είπε ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου:

"Δε το περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, ήταν ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό. Εμείς θέλαμε μόνο νίκη, αλλά δε ξεκινήσαμε καλά, από μία στημένη φάση δεχτήκαμε γκολ και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα. Καταφέραμε ευτυχώς και ισορροπήσαμε το ματς με το πέναλτι, ήμασταν βέβαια και τυχεροί στο δοκάρι... Θέλαμε να γυρίσουμε το ματς, έγινε ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσες αλλά και λάθη, σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Δεν ήμασταν τυχεροί, μας μένει μία πίκρα για αποκλεισμό αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη δεν τα καταφέρνει εντός έδρας: "Δεν νομίζω πως φταίει κάτι, έγινε προσπάθεια από όλα τα παιδιά, ήταν θετικό που παίζαμε την πρόκριση εδώ μετά από κάποια πολύτιμα εκτός αποτελέσματα, όμως δε μας ήθελε. Πιστεύω το άξιζε και η αντίπαλος, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στα δύο μας παιχνίδια. Ο κόσμος μας έδωσε δύναμη, παραμένουμε πρώτοι και ίσως έρθει κάτι καλό από αυτόν τον αποκλεισμό".

Τέλος, για όσα ειπώθηκαν μεταξύ των παικτών μετά το τέλος του αγώνα: "Είπαμε πως έχουμε δύο στόχους και πρέπει να τα δώσουμε όλα εκεί. Ο κόουτς από την μεριά του μας τόνισε ότι πρέπει να το ξεχάσουμε, καθώς αύριο είναι άλλη μέρα".

...............................................................

Σε ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα Αναστασιάδη ξέσπασμα, ο κόουτς της ομάδας ξεκαθάρισε ότι το πανηγύρι για ορισμένους τελείωσε σήμερα και τόνισε την αδυναμία της ομάδας να ξεκουράσει παίκτες, γεγονός που οδήγησε στην απώλεια της πρόκρισης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του :

Τι δε πήγε καλά; Το περιμένατε τόσο χάλια; "Δεν ήμασταν καλά. Τα περισσότερα παιδιά προσπάθησαν. Το πρόβλημα μου είξναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο κάποια παιδιά που μπήκανε μέσα για να ξεκουράσουν όσους τραβάνε κουπί, δεν το κάνανε. Αυτό είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουράσουμε παιδιά κι αυτό φαίνεται. Αλλά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί κάποιοι απέδειξαν σήμερα ότι δεν πρέπει να ξαναφορέσουν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Και δεν θα τη φορέσουν. Ήθελα να είμαι πολύ δίκαιος για να μην πουν για ευκαιρίες που δεν του δόθηκαν. Για τους υπόλοιπους και για μένα, αυτοί δεν πρέπει να είναι εδώ. Κι αυτό θα γίνει."

Να σταθούμε στις αλλαγές που είπατε. Όσοι βγήκαν, όσο αγωνίζονταν, δεν ήταν από τους χειρότερους. Γιατί τους βγάλατε; Είχαν φτάσει τα όριά τους; "Δε το συζητώ. Ξέρετε τι ώρα είναι τώρα; Μία παρά. Τη Κυριακή παίζουμε πέντε και τέταρτο και θα κληθούν Γκολάσα Κάτσε και Τζανδάρης να αποδώσουν."

Κύριε Αναστασιάδη, για τη σημερινή ήττα φταίνε πρόσωπα; "Όχι εγώ φταίω. Καθαρά. Αλλά στο κομμάτι και τον τομέα αυτό, τελείωσε το πανηγύρι. Το να χάσεις ένα παιχνίδι, συμβαίνει. Αλλά να μπαίνεις μέσα να βοηθήσεις κι αντ αυτού να τρέχεις λιγότερο απ τους προηγούμενους και να βγαίνεις σα σιδερωμένος, είναι άσχημο πολύ, για όλους. Και για τον κόσμο και για εμάς".

Πιστεύετε ότι η νίκη στον Πειραιά αποδιοργάνωσε τους παίκτες; "Δε νομίζω ότι είναι αυτό. Περιμέναμε ότι μέσα στα εννιά αυτά παιχνίδια, μένουν τρία, και μέσα σε βαριά γήπεδα και λόγω τραυματισμών αλλά και λόγω κρισιμότητας, περιμέναμε να αντέξουμε. Αποδείχθηκε ότι έκανα λάθος γιατί βασίστηκα στην εμπειρία κάποιων να βοηθήσουν την ομάδα σε κρίσιμο παιχνίδι. Θα μπορούσα να πάρω τα υπόλοιπα παιδιά που ξέρω ότι προσπαθούν. Αλλά αυτό είναι ρίσκο. μπορεί να τα χάσεις τα παιδιά. Αποδείχθηκε ότι έκανα λάθος. Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου. Αν το καταλάβω όμως, τελειώνει. Από εδώ και πέρα αυτοί οι κύριοι τελείωσαν."

Με βάση όσα λέτε σήμερα, αλλάζει το σκεπτικό σας για το ρόστερ; "Εμένα με ενδιαφέρουν τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια που έρχονται. Με απασχολεί πρώτιστα να μη πετάξουμε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Μετά, θα ασχοληθούμε με άλλα πράγματα. Απαγορεύεται να αποπροσανατολιστούμε." 

Δεν είπατε ονόματα. Εκτός από το Μάρτενς κατ' εμέ, στον αγώνα μπήκαν κι ο Μαντούρο κι ο Παπαδόπουλος. Σε ποιους άλλους αναφέρεστε; "Μη με βάζετε να λέω ονόματα. Είναι φως φανάρι. Εκείνο που έχει σημασία είναι μέσα στα αποδυτήρια να ξεκαθαρίσει. Δεν μπορεί ο άλλος να σκοτώνεται και άλλος να παίζει έτσι. Δεν είναι μόνο η αγωνιστική παρουσία, είναι και στις προπονήσεις. Κάθε μέρα πρόβλημα, πονάκια, θλάσεις. Είναι συνεχόμενο και πρέπει να σταματήσει. Κάποια στιγμή ξεχειλίζει και τέλος. Γιατί να μη παίξει ένα παιδί δικό μας να ξέρουμε και τι να περιμένουμε; Όσο μπορούν. Από μικρός που έπαιζα έμαθα να ματώνω τη φανέλα. Αν δε μπορούσα έφευγα. Το να κάθεσαι μέσα και να μη μπορείς να κουνηθείς είναι άλλη κατάσταση. Κάποια παιδιά δίνουν ψυχή στο γήπεδο. Με ενέσεις και ταλαιπωρία. Κι έχουν την ομάδα πρώτη. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιχτών. Θέλω να τελειώσουμε το Γολγοθά μέχρι τις 21 του μήνα και να δούμε τι θα κάνουμε. Από την αισιοδοξία μου πάντα βγάζω ένα πράγμα. Ακόμα κι από ένα θάνατο, όπως η αποτυχία σήμερα- γιατί είναι η πολλοστή φορά που απογοητεύουμε τον κόσμο, δε μπορεί να τον διώχνουμε απ το γήπεδο-, μπορούμε να βγάλουμε θετικά. Σήμερα, μια ήττα πικρή μεγάλη στεναχώρια, πρέπει να δούμε τα θετικά στοιχεία και να προχωρήσουμε. Από αυτή τη στιγμή."

Κόουτς ο κόσμος στο τέλος έστειλε δυο μηνύματα. Χειροκρότημα για τη προσπάθεια μέχρι τώρα, αλλά και το σύνθημα για τις μεταγραφές. Είπατε ότι δε θέλετε να προσανατολιστείτε. Αλλά κι ο κόσμος θέλει να ακούσει έστω ένα μήνυμα για να έχει τη προσμονή για τη συνέχεια.

"Ο τελευταίος που θα μιλήσει για μεταγραφές είμαι εγώ. Είναι πολύ μεγάλο λάθος. Αποπροσανατολίζει πλήρως την κατάσταση. Να είστε καλά."

...............................................................

Στενοχωρημένος από τον αποκλεισμό ο Γιάννης Σκόνδρας τόνισε πως η ομάδα πρέπει να μάθει από τα λάθη της και να επικεντρωθεί πλέον στους εγχώριους στόχους...

Για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό: "Αν σκύψουμε τα κεφάλια και δεν κοιτάξουμε τη συνέχεια θα είναι κακό για εμάς. Τέλειωσε η Ευρώπη αλλά έχουμε δύο στόχους μπροστά μας και να μάθουμε από τα λάθη μας. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την ήττα και να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε δύσκολο αγώνα την Κυριακή. Απόψε η συνολική εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή και η ήττα ήρθε δίκαια. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, δεχθήκαμε πρώτοι γκολ και δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε".

Για το αν υπήρχε άγχος στην ομάδα: "Όταν μπαίνεις στο γήπεδο το άγχος σβήνεται. Δεν παίξαμε καλά, ας μην ψάξουμε για δικαιολογίες".

Για την παρουσία του κόσμου: "Ο κόσμος δίνει πάντα το παρόν, μας δίνει ώθηση. Θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε, όπως σε κάθε αγώνα. Άλλες φορές μας βγαίνει, άλλες όχι, αλλά να ξέρουν όλοι ότι πάντα δίνουμε το 100%".

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...