Η άλωση του Signal Iduna Park ....

Σαν σήμερα στις 10/12/2015, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ πήρε ιστορική νίκη στη Βεστφαλία επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 0-1...
Η άλωση του Signal Iduna Park ....

O Τούντορ παρέταξε στο αρχικό σχήμα κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, μπροστά του οι Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Σκόνδρας. Στο χώρο του κέντρου οι Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ και στα πλάγια οι Κωνσταντινίδης και Μυστακίδης, έχοντας προωθημένους τους Μακ και Μπερμπάτοφ.

Ο Δικέφαλος με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, με κοντά τις γραμμές και με αλληλοκάλυψη έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου που μέχρι το 30' δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πίεση, από έναν δυνατό αλλά φλύαρο αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε την αντεπίθεση και τους χώρους στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ, ώστε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Και τον βρήκε στο 34ο λεπτό με τον Μακ!!! Μετά από εξαιρετική πάσα του Μυστακίδη, ο Μακ πέρασε τον Βαϊντενφέλερ και από πλάγια ΣΚΟΡΑΡΕ, απογειώνοντας του 5.000 ΠΑΟΚτσήδες του που βρέθηκαν στο γήπεδο!!!

Η ομάδα διαχειρίστηκε πολύ σωστά τα διαστήματα της όποιας πίεσης των Γερμανών, με τα χαφ να καλύπτουν ιδανικά τον χώρο έξω από την περιοχή μας και να δίνουν μεγάλη βοήθεια στην αμυντική τριάδα στην οποία δέσποζε ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος έδινε πολύτιμες λύσεις όποτε χρειάστηκε! Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή της μπάλας σε μεγάλα ποσοστά, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια!

Με την έναρξη της επανάληψης είχαμε διπλή αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ρόις, Μπέντερ βγήκαν, Μικιταριάν και Βέιγκλ μπήκαν στο παιχνίδι. Στο επόμενο λεπτό είχαμε φοβερή επέμβαση του Γλύκου στο τετ α τετ με τον Μικιταριάν και στο 52ο λεπτό, νέα μεγάλη επέμβαση του Γλύκου σε κεφαλιά του Γκίντερ!

Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη, ανεβάζοντας κατακόρυφα την πίεση και απειλούσαν παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες. Στο 66ο λεπτό, ο Λέοβατς πέρασε στη θέση του Μακ και ο Ομπαμεγιάνγκ αντί του Καγκάβα στην 3η αλλαγή της Ντόρτμουντ. Η πίεση της Ντόρτμουντ ήταν έντονη, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι, είχε το καθαρό μυαλό όταν χρειάστηκε.

Παράλληλα με την είσοδο του Ροντρίγκες η ομάδα έψαξε στην αντεπίθεση το 2ο γκολ και σε μια δυο περιπτώσεις είχε τις προϋποθέσεις αλλά ο Ροντρίγκες ανακόπηκε στο τσακ!

Η ομάδα εκείνο το βράδυ στη Γερμανία έδειξε ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ! Πάλεψε και κέρδισε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη μαγκιά, καταθέτοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και δίνοντας τεράστια χαρά στον κόσμο που πίστεψε στο διπλό και την ακολούθησε, αναγκάζοντας όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να θυμηθεί και πάλι τον μεγάλο ΠΑΟΚ!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Μπέντερ (46' Βέιγκλ), Παρκ, Γκίντερ, Καγκάβα (66' Ομπαμεγιάνγκ), Στένζελ, Γιανουζάι, Ρόις (46' Μικιταριάν), Ράμος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Μυστακίδης (77' Ροντρίγκες), Μακ (66' Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71' Σάμπο).

Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

Eμφανώς χαρούμενος από τεράστιο διπλό του Δικεφάλου κόντρα στην Ντόρτμουντ εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Ιγκόρ Τούντορ, παράλληλα όμως ζήτησε συγκέντρωση ενόψει Λεβαδειακού..

Για το παιχνίδι: «Αισθανόμαστε καλά. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα γιατί δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Ξέραμε ότι θα πρέπει να παίξουμε σφικτά 90 λεπτά όταν η Ντόρτμουντ θα έχει την μπάλα και να σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας στην αντεπίθεση. Εμείς τα καταφέραμε, η Ντόρτμουντ όχι. Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για το πρεστίζ του συλλόγου. Αλλά πλέον επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και τον Λεβαδειακό».

Για την πετυχημένη αμυντική τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει πρώτα να πω ότι είναι πιο εύκολο να ετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι όπου θα παίξεις αμυντικά και θα προσπαθήσεις να χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις. Το πιο δύσκολο είναι όταν έχεις την μπάλα στα πόδια σου. Καλή νοοτροπία οι ποδοσφαιριστές, είμαι χαρούμενος και αν πρέπει να μιλήσω για κάποιον συγκεκριμένα θα ήταν ο Τσίμιροτ, είμαι χαρούμενος, που κερδίζουμε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να μας δώσει στοιχεία που μας έλειπαν. Εγώ επικεντρώνομαι στο παιχνίδι της Δευτέρας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στον ψυχολογικό τομέα γιατί μετά από μία τέτοια νίκη είναι περίεργα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα ως ώθηση και να μην εφησυχάσουμε»

Για τη σημασία αυτής της νίκης για τη συνέχεια της ομάδας: «Αυτή η νίκη δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν κερδίσουμε την Δευτέρα. Πρέπει να πάμε εκεί, να προετοιμάσουμε ψυχολογικά τους παίκτες και να πάμε να κερδίσουμε».

Για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημερινό αγώνα: «Οι ποδοσφαιριστές πάντα ακούν τους οπαδούς και γνωρίζουν ότι είναι σημαντικοί».

Για το αν είναι η σπουδαιότερη στιγμή στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα: «Ναι είναι μία σημαντική νίκη, όπως και με την Χάιντουκ που πήραμε το Κύπελλο. Αλλά αυτή είναι η Ντόρτμουντ, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι αυτά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα».

...............................................................

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ και στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του κόσμου του Δικεφάλου στις εξέδρες.

Για το παιχνίδι και την παρουσία του Γλύκου: "Το σημερινό ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο Γλύκος ήταν εκπληκτικός και μαζί του και όλη η άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού".

Για τον κόσμο υπογράμμισε: "Δεν περιγράφεται με λόγια η σημερινή του παρουσία. Η υποστήριξη που είχαμε σήμερα από τον κόσμο ήταν μοναδική. Σήμερα ήμασταν ομάδα. Αμυνθήκαμε συνολικά σαν ομάδα. Η νίκη μας είναι ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Αποδείξαμε πως όταν παίζουμε καλά, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Στην Ελλάδα βέβαια, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα"...

...............................................................

Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ, επεσήμανε πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει για να κερδίσει, έχοντας πολύ καλή οργάνωση στο παιχνίδι του...

"Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Σήμερα αμυνθήκαμε και επιτεθήκαμε σωστά! Ήταν πολύ σημαντικό που κάναμε μια τόσο καλή εμφάνιση. Το κλειδί της νίκης μας ήταν η πολύ καλή οργάνωση που είχαμε στο παιχνίδι. Παίξαμε σωστά την αντεπίθεση, όπως έπρεπε".

Σχολιάζοντας την παρουσία του κόσμου καθώς και την δική του παρουσία είπε: "Αφιερώνουμε τη νίκη μας στους οπαδούς μας, που ήρθαν για να μας υποστηρίξουν. Νομίζω πως θα μπορούσα κι εγώ να σκοράρω. Μου άρεσε πολύ το γκολ του Μακ. Ήρθε από έναν εξαιρετικό συνδυασμό και τελικά μας έδωσε τη μεγάλη νίκη".

...............................................................

Ο Παναγιώτης Γλύκος μετά την λήξη του αγώνα μίλησε στην Μικτή Ζώνη του Signal Iduna Park για την μεγάλη νίκη της ομάδας μας.

Για το πόσο σημαντική είναι η νίκη: «Είναι ιστορική και πολύ μεγάλη αυτή η νίκη, αλλά από αύριο πρέπει να την ξεχάσουμε γιατί δεν ήρθε μία πρόκριση. Πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα το πρωτάθλημα που είναι πολύ σημαντικό γιατί από εκεί θα πάρουμε το εισιτήριο για την Ευρώπη για την επόμενη χρονιά, οπότε είναι πιο σημαντικό το πρωτάθλημα» .

Για το αν σκέφτηκε να μην συνεχίσει το παιχνίδι: «Δεν το σκέφτηκα καν, όταν έμαθα ότι δεν υπήρχε άλλη αλλαγή προσπάθησα να δώσω ότι είχα για να τελειώσει το παιχνίδι. Ζήτησα από τους συμπαίκτες μου να με βοηθήσουν και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Έδωσαν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό και με βοήθησαν πολύ» .

Για το ότι θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια: «Έτσι είναι ο αθλητισμός, όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Σε δυο τρεις εβδομάδες θα είναι κάτι που θα ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να βρω τα ψυχολογικά αποθέματα τώρα για να το ξεπεράσω» .

Για τα λόγια των συμπαικτών του κατά την διάρκεια του αγώνα: «Με ρωτούσαν τι έπαθα και μετά τους είπα ότι είχα μυικό πρόβλημα. Δεν υπήρχε θέμα αντικατάστασης, ήταν δύσκολο σε εκείνο το χρονικό σημείο να φορέσει κάποιος τα γάντια και να παίξει στην εστία» .

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα. Το γεγονός ότι οι δικοί μας οπαδοί ακούγονταν περισσότερο σε ένα τέτοιο γήπεδο για μένα ήταν πραγματικά κάτι πολύ περίεργο. Το να ακούς τους δικούς σου φιλάθλους να φωνάζουν, σου δίνει ώθηση και δύναμη και ένα μερίδιο της νίκης ανήκει στον κόσμο» .

Για τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του: «Την ώρα που πήγα στα αποδυτήρια, γιατί μπήκα τελευταίος, όλοι μου έδωσαν συγχαρητήρια και μου έδωσαν δύναμη με ένα χειροκρότημα. Ήταν πολύ ευχάριστο αυτό που έγινε» .

..............................................................

Ο σκόρερ της μεγάλης νίκης επί της Ντόρτμουντ, Pόμπερτ Μακ δήλωσε...

«Είναι φανταστικό. Είναι μία μεγάλη νίκη. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε ανοιχτά κόντρα στην Ντόρτμουντ και επικεντρωθήκαμε στην αμυντική λειτουργία. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήμασταν και πολύ τυχεροί. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Έτρεξα για να πανηγυρίσω μπροστά στους οπαδούς μας, οι οποίοι ήταν περίπου 5.000. Ο αγώνας παίχτηκε σε μία τρομερή ατμόσφαιρα, όπου στις κερκίδες είχε 60.000 κόσμο. Αυτή τη μάχη θα τη θυμόμαστε για καιρό».

Δείτε photos από το παιχνίδι...

{gallery}2016/Europa-League/DortmudVsPaok/Game{/gallery}

Δείτε videos από την εκπληκτική παρουσία του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου στο παιχνίδι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...