Διπλό στον Πειραιά με Αφεντουλίδη!

Στο μακρινό 1966 μάς μεταφέρει το σημερινό αφιέρωμα των "ασπρόμαυρων ιστοριών" για να θυμίσει ένα σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ, επί της ισχυρής τότε Προοδευτικής...
Διπλό στον Πειραιά με Αφεντουλίδη!

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της αγωνιστικής, σαν σήμερα στις 4/12/1966 και ο ΠΑΟΚ με τον Νίκο Πάγακαλο στον πάγκο του, πήρε την πολύτιμη νίκη χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 37ο λεπτό ο Αφεντουλίδης. Προηγήθηκε εξαιρετική προσπάθεια και ωραία τελική πάσα του Μουρατίδη στον σκόρερ, ο οποίος πριν στείλει την μπάλα στο πλεκτό, απέφυγε με ντρίμπλα τον Σκριβάνο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη, όμως η καλά οργανωμένη άμυνά μας δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια για να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα, έχοντας και σε πολύ καλή μέρα τον Σαββουλίδη στο ντεμπούτο του! Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ πέτυχε και 2ο γκολ (κανονικότατο) με τον Γιακουμή, το οποίο όμως φρόντισε να ακυρώσει ο διαιτητής Ελευθεριάδης! 

Στο 12' η δυνατή κεφαλιά του Φουντουκίδη αποκρούστηκε από τον Ν. Σιδέρη πάνω στη γραμμή, στο 27' το σουτ του Χαραλαμπίδη πέρασε άουτ και στο 67΄ο Μαχαιρίδης εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ, σε κάποιες από τις καλές στιγμές του ΠΑΟΚ στο ματς!   

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την αεκ και τέσσερις από τον γάβρο, ενώ κατά την άφιξη της αποστολής στη Θεσσαλονίκη υπήρξε θερμή υποδοχή από εκατοντάδες φίλους του Δικεφάλου στο αεροδρόμιο!

Κλειδί της νίκης ήταν η εκπληκτική απόδοση των δύο μέσων (Μουρατίδης - Νικολαΐδης), ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση! 

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Τζανετουλάκος, Σκριβάνος, Φίλιος, Γλέζος, Σπετσέρης, Σιδέρης, Καλής, Σκούφος, Σπετσαρίας, Φραντζής, Τσαχουρίδης

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Μουρατίδης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Μαχαιρίδης, Κοντογιώργος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη .

* Στην αρχική photo διακρίνονται ο Φραντζής με τον Φουντουκίδη σε εναέρια μονομαχία τους, πίσω τους ο Σπετσαρίας και ακόμη πιο πίσω ο Βασιλειάδης σε μια φάση στην περιοχή μας!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...