Πάτησε την ΑΕΚ και ... την 3η θέση! (2010)

Σαν σήμερα στις 13/11/2010, μεγάλη νίκη με 2-1 για την ομάδα μας η οποία πάτησε την ΑΕΚ, ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φώτακης και Βιεϊρίνια τα γκολ, στις καθυστερήσεις 1ου και 2ου ημιχρόνου αντίστοιχα.
Πάτησε την ΑΕΚ και ... την 3η θέση! (2010)

Δεν ήταν όμως μόνο η ΑΕΚ ο αντίπαλος που έπρεπε να νικήσει η ομάδα μας εκείνη τη μέρα. Είχε απέναντί της έναν πραγματικά απίστευτο ρέφερι που έκανε ότι μπορούσε προκειμένου αυτή η ανύπαρκτη ΑΕΚ να μη χάσει στο καμίνι της Τούμπας. Αυτό μάλλον το ξέχασαν όσοι ήταν θετικοί -πριν λίγους μήνες- στην σκέψη να πάρει πόστο στην ομάδα μας αυτός ο άνθρωπος! 

Και τι δεν έκανε το κοράκι από την Κέρκυρα: Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδε (;) ο αστείος αν και ήτα στα 2 μέτρα, την αποβολή του Τζιμπούρ για σκληρό (στα όρια του δολοφονικού) παιχνίδι στον Γκαρσία και φυσικά λίγο πριν το τέλος πάλι δεν είδε την καθαρή ανατροπή πάνω στον Βιεϊρίνια από τον Λαγό...

Ο Μάκης Χάβος (υπηρεσιακός τότε) παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σακελλαρίου στην άμυνα, Βιτόλο - Γκαρσία αμυντικά χαφ, Ελ Ζαρ, Φωτάκη, Βιεϊρίνια στο κέντρο και Σαλπιγγίδη στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με τους παίκτες μας να κερδίζουν τη μάχη του κέντρου και να είναι σαφώς πιο απειλητικοί από τον αντίπαλό τους. Το 45λεπτο αυτό δεν είχε φάσεις, με τον ΠΑΟΚ όπως προαναφέραμε να είναι πιο δραστήριος και η δραστηριότητά του αυτή μετατράπηκε σε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Φωτάκη. Σε εκείνο το χρονικό σημείο μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Γκαρσία -Βιεϊρίνια και πάσα του τελευταίου στον Φωτάκη ο μέσος του ΠΑΟΚ σκόραρε με προβολή από το στο σημείο του πέναλτι στέλνοντας την ομάδα στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στην ΑΕΚ και είχε το νου του περισσότερο στην αντεπίθεση με τους γρήγορους Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ και Σαλπιγγίδη. Οι φάσεις και πάλι δεν δημιουργήθηκαν για καμία από τις 2 ομάδες και φτάσαμε έτσι στο 68' όταν ο Τζιμπούρ βγήκε πίσω από την άμυνά μας με τον Κρέσιτς να προσπαθεί να τον αποφύγει, αλλά ο Κάκος έδειξε την άσπρη βούλα. Η φάση είναι δύσκολη ο διαιτητής δεν είχε την καλύτερη θέση. Το εκτέλεσε ο Λεονάρντο και ισοφάρισε παρά την προσπάθεια του Κροάτη τερματοφύλακα.

Στο 78ο λεπτό ο Κάκος απέβαλε τον Μανωλά για μαρκάρισμα στον Κριστιάνο (τραβηγμένη απόφαση, για να ρεφάρει τα πολλά λάθη του σε βάρος μας!!!) και το 88', ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι (που ήταν ορατό και δια γυμνού οφθαλμού), όταν ο Βιεϊρίνια πέρασε σαν σταματημένο τον Λαγό, στη συνέχεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον παίκτη της ΑΕΚ, αλλά ο Κάκος δεν έδωσε τίποτα αν και είδε ξεκάθαρα τη φάση!!!

Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις όπου ο Βιεϊρίνια με δυνατό αριστερό σουτ "κάρφωσε " τον Σάχα προκαλώντας ντελίριο στην Τούμπα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού η ΑΕΚ είχε ταμπουρωθεί στην άμυνα και προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το Χ που τόσο απλόχερα της χάριζε ως τότε ο ρέφερι... Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!!!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς , Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Φωτάκης (76' Κριστιάνο), Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (83' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (93' Ζουέλα), Βιεϊρίνια

ΑΕΚ.: Σάχα, Γκέντσογλου, Μανωλάς , Νασούτι, Λεονάρντο, Γκερέιρο (55' Μπερνς), Μάκος, Πατσατζόγλου, Λαγός, Τζιμπούρ (70' Καφές), Μπλάνκο (66' Λυμπερόπουλος)

.................................

Αναλυτικά οι δηλώσεις των παικτών...

Κρέσιτς: «Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου γιατί είχαμε πολύ καλή απόδοση κόντρα όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά και σε κάποιον άλλον. Δε θέλω να τον κατονομάσω. Δεν ανησυχούσα από το ξεκίνημα του αγώνα με την άμυνα. Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα πρέπει να ξαναδώ τη φάση του πέναλτι αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Τζιμπούρ ήθελε απλά να προλάβει την μπάλα. Αν όντως έχει πάει πρώτος στη μπάλα τότε είναι πέναλτι. Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή ανεβήκαμε στην 3η θέση, αυτό μας δίνει ψυχολογική τόνωση».

Βιεϊρίνια: «Στα 96 λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Παίζαμε καλύτερα, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν πέναλτι αυτό του Τζιμπούρ. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που πήραμε τους τρεις βαθμούς. Μετά την ισοφάριση προσπαθήσαμε περισσότερο, συνεργαστήκαμε όλοι, παίξαμε καλά και πήραμε τους τρεις βαθμούς που ήταν σημαντικοί για εμάς. Θα πρέπει να καταφέρουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα που παίζουμε. Αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη ομάδα (σ.σ. ο Ολυμπιακός) αλλά είμαστε ΠΑΟΚ και πρέπει να παίζουμε πάντα για τη νίκη».

Φωτάκης: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε έστω και στο τέλος».

Σακελλαρίου: «Κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα, έχουμε ακόμη ένα ντέρμπι μπροστά μας και πλέον κοιτάμε τον Ολυμπιακό. Σήμερα τα κλειδιά ήταν το πάθος, η θέληση και η αυτοσυγκέντρωση. Για μένα η συμμετοχή στην ενδεκάδα σημαίνει ικανοποιήση, αλλά πρέπει να δουλέψω κι άλλο για να αγωνίζομαι σε αυτή τη μεγάλη ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης μας».

Βιτόλο: «Ήταν μία σπουδαία νίκη. Εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να μειώσουμε τη διαφορά από τις ομάδες που είναι ψηλά και παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι να κερδίζει και να ελπίζει ότι οι ομάδες που προηγούνται να στραβοπατήσουν».

Ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, που ψηφίστηκε ως πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα της Τούμπας από τους εκπροσώπους του Τύπου, έκανε "σκληρές" δηλώσεις, καθώς τόνισε πως η ομάδα του έπαιζε εναντίον δώδεκα παικτών.

"Ευχαριστώ για το βραβείο. Το αξίζει όλη η ομάδα για το δύσκολο παιχνίδι που κερδίσαμε", είπε στον Κώστα Λαγωνίδη που τον βράβευσε. Στους εκπροσώπους του Τύπου είπε ότι: "Σήμερα νιώθω λίγο πιο γέρος από πριν. Είμαι χαρούμενος γιατί ήταν δύσκολος αγώνας, παίξαμε εναντίον δώδεκα. Μετά την κόκκινη κάρτα της ΑΕΚ εκείνοι έμειναν με έντεκα. Πέταξα τη μπάλα επειδή ήμουν θυμωμένος. Αν μιλούσα θα δεχόμουν κόκκινη κάρτα. Ευτυχώς που δεν με πέταξαν έξω και γι' αυτό. Ο ΠΑΟΚ βρίσκει το ρυθμό του. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη".

Μάκης Χάβος: «Ήταν μια σπουδαία και σημαντική νίκη. Από το πρώτο ημίχρονο, ήμασταν κυρίαρχοι του αγώνα, επιβάλαμε τον ρυθμό στο παιχνίδι, είχαμε την επιθετικότητα, που θέλαμε, είχαμε σωστή ανάπτυξη, μας έλειπαν μόνο τα καλά τελειώματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι και στο τέλος νίκησε δίκαια η καλύτερη ομάδα».

................................

Videos και photos από την Τούμπα

{gallery}2011/Football/PaokVsaek{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...