Στην κορυφή με Σκαρτάδο!

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1988-1989 βρισκόταν στην 8η αγωνιστική του και ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον βάζελο...
Στην κορυφή με Σκαρτάδο!

Ο Δικέφαλος με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του και μπροστά σε περίπου 30.000 θεατές (25.271 τα εισιτήρια), κέρδισε την αθηναϊκή ομάδα με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Σκαρτάδος με εύστοχο πέναλτι στο 59'. 

Το πέναλτι υπέδειξε ο Μάκης Γερμανάκος, όταν ο Μπορμπόκης έβγαλε τη σέντρα, ο Σκαρτάδος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Καλλιτζάκη και δόθηκε το πέναλτι που έκρινε τελικά το παιχνίδι.   

Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να αναγκάσει τον Σαργκάνη να μαζέψει κι άλλες φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, όμως ο Φερνάντο κυρίως, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις καλές φάσεις που δημιούργησε ο ίδιος ή του έδωσαν οι συμπαίκτες του... Καλές ευκαιρίες χάθηκαν επίσης από τους Σμολ - Αλεξανδρίδη.

Τρελό κράξιμο στον Σαραβάκο από όλο το γήπεδο και βροχή από μπουκάλια όταν ο μυγιάγγιχτος παίκτης της αθηναϊκής ομάδας πήγε να εκτελέσει κόρνερ στην πλευρά της 4α, κινούμενος προκλητικά αργά με σκοπό να δημιουργήσει την ένταση.

Ο βάζελος αντέδρασε στο δίλεπτο 73'-74' όταν είχε τρεις καλές στιγμές, με την σημαντικότερη στο 74' όταν ο Μαλιούφας απομάκρυνε την κεφαλιά του Κουρμπανά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ με την επικράτησή του αυτή πέρασε μόνος πρώτος με 12 βαθμούς, έναντι 10 της αεκ και της γριάς που ακολουθούσαν.     

Τα μέχρι εκείνη την αγωνιστική αποτελέσματα του ΠΑΟΚ:

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Λάρισα 2-1

2η αγωνιστική: Απόλλων Αθηνών - ΠΑΟΚ 2-0

3η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - γριά 2-1

4η αγωνιστική: γάβρος - ΠΑΟΚ 0-1

5η αγωνιστική: ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 3-1

6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-1

7η αγωνιστική: Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-4

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Σίγγας (17' Λαγωνίδης), Μήτρογλου, Μαλιούφας, Τσουρέλας, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ. Φερνάντο, Αλεξανδρίδης (78' Καρασαββίδης) 

βάζελος: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Βαμβακούλας, Καλλιτζάκης, Κουρμπανάς (75' Δημόπουλος), Μαυρίδης, Σαραβάκος, Χριστοδούλου, Νίλσεν (75' Μπατσινίλας), Καλατζής, Γεωργαμλής

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον γάβρο έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...