Παιχνίδια του ΠΑΟΚ σαν σήμερα 28/10

Πέντε παιχνίδια έδωσε σαν σήμερα (28/10) ο ΠΑΟΚ, από το 1959 που καθιερώθηκε η εθνική κατηγορία, το ένα για το πρωτάθλημα και τα άλλα τέσσερα για το Κύπελλο ...
Παιχνίδια του ΠΑΟΚ σαν σήμερα 28/10

Και τα πέντε παίχθηκαν από το 2007 και εδώθε!

Το πρώτο έγινε στις 28/10/2007, όταν ο ΠΑΟΚ με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, υποδέχθηκε τον Απόλλων Καλαμαριάς, μπροστά σε 6.000 θεατές (4.430 εισιτήρια) και τον κέρδισε με 4-1. Τα γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν ο Μελίσσης στο 26' με κεφαλιά, ο Χριστοδουλόπουλος στο 70', ο Σάλμον στο 83' και ο Παντελής Κωνσταντινίδης στο 90'. Για τον Απόλλωνα είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 67' ο Περόνε.

Τα γκολ του ΠΑΟΚ:

26ο λεπτό: O Xαραλάμπους από δεξιά συνδυάστηκε με τον Κωνσταντινίδη, ο Κύπριος κέρδισε μία κόντρα, μπήκε στην περιοχή και έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα, εκεί όπου ο Χρήστος Μελίσσης πήδηξε ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

70ό λεπτό: Ο Κωνσταντινίδης με έξυπνο τρόπο απέφυγε τους αμυντικούς του Απόλλωνα Καλαμαριάς από αριστερά, με παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή βρήκε τον επερχόμενο οικοδόμο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Kovac και έδωσε ξανά το προβάδισμα στο Δικέφαλο.

83ο λεπτό: Ο Ηλιάδης από δεξιά μπήκε στην περιοχή, με παράλληλη συρτή σέντρα βρήκε τον Salmon στο ύψος του πρώτου δοκαριού και ο επιθετικός του Δικεφάλου με κοντινό πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 3-1.

90ό λεπτό: Ο Βaiano με ωραία προσωπική ενέργεια τρύπησε την άμυνα του Απόλλωνα και βρέθηκε απέναντι από τον Kovac, στην προσπάθειά του να τον ξεπεράσει ανακόπηκε, αλλά η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Κωνσταντινίδη, ο οποίος με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Μπαϊανό, Κνολ, Μελίσσης, Χριστοδουλόπουλος.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Ηλιάδης, Χαραλάμπους, Κνολ, Γεωργιάδης, Σάλμον (85' Μουμίν) Βαγγέλης (28' Χριστοδουλόπουλος)

28/10/2008, πρόκριση με ονοματεπώνυμο (Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο!)

Tο δεύτερο χρονικά παιχνίδι έγινε στις 28/10/2008, όταν ο ΠΑΟΚ για τον γ' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Μακεδονικό Νεάπολης και επικράτησε με 1-2.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Μακεδονικό στο γήπεδο της Ευκαρπίας, μπροστά σε περίπου 4.000 οπαδούς του, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου χάρη σε δύο γκολ του Μπακαγιόκο.

Η ομάδα παρατάχθηκε με πάρα πολλές αλλαγές κάτι το οποίο φάνηκε να την επηρεάζει ιδιαίτερα και παρουσίασε μία εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε φέτος.

Πολλά ατομικά λάθη και κακές επιλογές από τους παίχτες, οι οποίοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα σε πολλές περιπτώσεις παρά το ότι έπαιζαν με μία ομάδα Γ' Εθνικής.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς στο 3' ο Μπακαγιόκο με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από λάθος της άμυνας του Μακεδονικού. Δύο λεπτά όμως αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά και αδράνεια της άμυνας με ταυτόχρονη άσχημη εκτίμηση της φάσης από τον Γλύκο, ο Κλοκίδης σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας όμως τα λάθη και οι ασυνεννοησίες στο χώρο που ο ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα ήταν πολύ δυνατός (κέντρο και άμυνα) έδιναν την ευκαιρία στον Μακεδονικό να δημιουργήσει φάσεις και δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να πιάσει ρυθμό και να πιέσει την αντίπαλη εστία.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αθανασιάδης θα κερδίσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γεωργίου θα το εκτελέσει με τον Μπιζέρα να παίρνει την κεφαλιά και εν συνεχεία τον Μπακαγιόκο με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο οργανωμένος και προσπάθησε να πετύχει ένα τρίτο γκολ, όμως ο Κουτσούκοφ όσες φορές χρειάστηκε ενήργησε σωστά.

Στο 56' ο Κωνσταντινίδης θα περάσει στη θέση του τραυματία Γεωργίου, ο οποίος μέχρι εκείνο το λεπτό ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος και δημιουργούσε αρκετές φάσεις από τα αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ακίνδυνος και παρά το ότι η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής το 1-2 ήταν ένα ρευστό αποτέλεσμα και γι' αυτό ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τους Κοντρέρας – Μουσλίμοβιτς στο 73' και 76' αντίστοιχα. Μάλιστα στο 75' προηγήθηκε μία πολύ μεγάλη φάση για τον Μακεδονικό που λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Κουλακιώτη.

Μετά την είσοδο του Μουσλίμοβιτς, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και έβγαζε εύκολες φάσεις μπροστά στην εστία του Μακεδονικού. Στο τέταρτο περίπου που αγωνίσθηκε ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ 3-4 φορές με πρωταγωνιστές τους Μπακαγιόκο, Μουσλίμοβιτς και Λάκη κυρίως.

Το παιχνίδι έληξε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όμως ταυτόχρονα να προβληματίζει με την εικόνα που έδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα λόγω της ξεκούρασης πολλών βασικών του παιχτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με την είσοδο του Μουσλίμοβιτς ο ΠΑΟΚ με μεγάλη άνεση έφτανε στην περιοχή του Κουτσούκοφ και δημιουργούσε στο ρελαντί ευκαιρίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν γκολ.

Το κέντρο με τους Μπαλάφα – Ηλιάδη προβλημάτισε ιδιαίτερα, ενώ και η άμυνα με τους Μπιζέρα – Αντόνιο δεν είχε ούτε την ηρεμία αλλά ούτε και τη σιγουριά που έχουμε συνηθίσει.

Η συνολική εικόνα της ομάδας έδωσε την απάντηση σε όλους τους επικριτές του Σάντος, γιατί ο Πορτογάλος δεν πραγματοποιεί πολλές αλλαγές στην 11δα και προτιμά να επιλέγει συγκεκριμένους παίχτες και να μη ρισκάρει την αλλοίωση της ομοιογένειας της ομάδας.

Στα θετικά της αναμέτρησης ο Μπακαγιόκο φυσικά ο οποίος σκόραρε και πάλι και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, ενώ επίσης θετική ήταν η παρουσία του Γεωργίου ο οποίος όσο αγωνίσθηκε ήταν πηγή κινδύνου για την δεξιά πλευρά του Μακεδονικού η οποία στη συνέχεια με την είσοδο του Κωνσταντινίδη δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Γλύκος, Αραμπατζής, Μπιζέρα (74'Κοντρέρας) , Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Ηλιάδης, Μπαλάφας, Γεωργίου (56' Κωνσταντινίδης), Λάκης, Μπακαγιόκο, Αθανασιάδης (77' Μουσλίμοβιτς).

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος: "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να δώσουμε περισσότερα. Δεν ήμασταν καλοί απέναντι σε μία ομάδα που ήταν καλή, μας πίεσε ψηλά, είχε καλή κυκλοφορία και μας προβλημάτισε".

Σε ερώτηση για το αν δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε απάντησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι: "Όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν".

Κι όσο για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, που ακολουθούσε, τόνισε: "Αν δεν είναι έτοιμος ο Χαλκιάς θα παίξει ο Γλύκος τον οποίο και εμπιστευόμαστε. Για τον Γκαρσία θα δούμε αν και το ότι έχει χάσει πολλές προπονήσεις μας προβληματίζει αφού δεν είναι καλό".

Παναγιώτης Γλύκος: "Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό να μας πίεσε και να φάνηκε ότι είναι μία καλή ομάδα που έπαιζε στην έδρα της. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί ενώ στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα και πήραμε την πρόκριση που την θέλαμε τόσο πολύ. Σίγουρα από την αρχή ξέραμε ότι η ομάδα φέτος θα ήταν διαφορετική. Και στο πρωτάθλημα θέλουμε να καταλάβουμε μία καλή θέση και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο 12ος μας παίκτης και είναι πάντα στο πλευρό μας".

Το τρίτο παιχνίδι, έγινε στο Ηράκλειο, στις 28/10/2009 και ήταν και αυτό για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του δ' γύρου της διοργάνωσης, νίκησε τον ΟΦΗ με 0-1 και πέρασε στην επόμενη φάση.

Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο ΠΑΟΚ πέρασε στους "16 " του κυπέλλου, σε ένα ματς που δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του. Με σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο "Γεντί Κουλέ", έχοντας στην άμυνα τους Moon, Contreras, Μαλεζά, Lino, στα χαφ Αραμπατζή, Vitolo, Veron και Sorlin ενώ προωθημένοι ξεκίνησαν οι Παπάζογλου και Vieirinha . Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν και 300 περίπου οπαδοί του «Δικεφάλου», κυρίως από τους νομούς της Κρήτης και αρκετά μέλη της διοίκησης της ομάδας με επικεφαλής τον Ζήση Βρύζα.

Το παιχνίδι έγινε σε ένα εξαιρετικό κλίμα με τους φίλους και των δύο ομάδων να φωνάζουν -συντονισμένα- συνθήματα, εναντίον "κοινών εχθρών". Είναι γνωστοί οι δεσμοί φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των οπαδών του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ αυτό απλά επιβεβαιώθηκε και σήμερα.

Με αλλαγές λοιπόν σε πρόσωπα, αλλά και σε σχήμα -σε σχέση με τα τελευταία ματς - παρέταξε τον "Δικέφαλο" ο Santos. Αυτή τη φορά η ομάδα δεν άρχισε "μαζεμένα", αλλά προσπάθησε να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό της και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να καθαρίσει το ματς και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" του κυπέλλου .

Μετά το 20λεπτο όμως είδαμε - για ένα δεκαπεντάλεπτο - και πάλι τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και έτσι η κρητική ομάδα έγινε επικίνδυνη για τα καρέ μας, δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις που ευτυχώς πέρασαν ανώδυνα.

Στο 39' ο Παπάζογλου εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Νατσούρα και πλασάροντας από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Βεζυρίδη- που πραγματοποιούσε έξοδο- έγραψε το 0-1. 

Το σκηνικό άλλαξε μετά το 0-1 και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο ΠΑΟΚ "πατούσε" καλύτερα στο γήπεδο πρεσάροντας ψηλά και αναγκάζοντας του παίκτες του ΟΦΗ να κάνουν λάθη. Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε σε όλο το 2ο ημίχρονο με τον Δικέφαλο να έχει τον έλεγχο του ματς χωρίς όμως να εντυπωσιάσει... Όταν χρειάστηκε πάντως ο Santos κάνοντας την αλλαγή του Garcia "έδεσε" ακόμα περισσότερο τον χώρο της μεσαίας γραμμής, σφραγίζοντας τη νίκη-πρόκριση της ομάδας στους "16" του θεσμού.

Έξυπνη επίσης η κίνηση του Πορτογάλου να περάσει τον Κουτσιανικούλη στη θέση του Moon στο 46', με την οποία ουσιαστικά "κλειδαμπάρωσε" το ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, διαθέτοντας δύο εξαιρετικά γρήγορους κυνηγούς στο γήπεδο (Κουτσιανικούλη -.Vieirinha)

Όσο για τον Παπασταμάτη, γύρω από το όνομα του οποίου έγινε πολύς ντόρος τις τελευταίες μέρες, δεν τα πήγε άσχημα σήμερα. Βέβαια τον βοήθησε η μορφή του ματς και το γεγονός ότι δεν έγινε η "μεγάλη φάση". Αντίθετα ελέγχεται ο επόπτης που άφησε στη φάση του 34' τον Βλόνταρτσικ να απειλήσει τον Kresic από καθαρή θέση off site...

ΠΑΟΚ: Kresic, Μoon (46' Κουτσιανικούλης) , Lino, Μαλεζάς, Contreras, Vitolο, Veron (73΄Garcia), Sorlin, Αραμπατζής, Vieirinha (86' Φωτάκης) , Παπάζογλου.

* Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον Παπασταμάτη οι παίκτες του "Δικέφαλου" πέταξαν τις φανέλες στους οπαδούς που βρισκόταν στο πέταλο του "Θ. Βαρδινογιάννης", ανταμείβοντάς τους για τη δυναμική συμπαράστασή τους, σε όλη τη διάρκεια του ματς.

*Την κρητική φιλοξενία ένιωσαν οι φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ. που βρέθηκαν στο "Γεντί Κουλέ", καθώς πριν την σέντρα συνέφαγαν στα γραφεία των συνδέσμων φίλων ΟΦΗ "Snakes 4" και "Θύρα 4 Black Army" και κατόπιν αναχώρησαν μαζί για το γήπεδο.

Δηλώσεις Σάντος...

Ο Πορτογάλος προπονητής στην συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Ήμασταν κακοί στο πρώτο μέρος. Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος, είχε σωστή νοοτροπία, αποφασιστικότητα και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες. Εμείς ανοίξαμε τυχαία το σκορ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο 45λεπτο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, ο αντίπαλος δεν μας απείλησε και εμείς είχαμε τις ευκαιρίες για να κάνουμε το 2-0. Διαχειριστήκαμε καλύτερα τον αγώνα και πήραμε την πρόκριση. Έχουμε στόχο το Κύπελλο και είναι σημαντικό να σκεφτούμε τι εμφάνιση κάναμε στο πρώτο μέρος. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ»

Στις 28/10/2010, για τον δ' γύρο του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εορδαϊκό, σε παιχνίδι που έγινε στο ΔΑΚ Φλώρινας!   

Έσπασαν καρδιές στη Φλώρινα εκείνο το απόγευμα του Οκτώβρη, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στο 119', χάρη σε γκολ του Φωτάκη και αφού νωρίτερα έχασε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες να κάνει τα πράματα πιο εύκολα...

Το γήπεδο της ακριτικής πόλης -παρά τον κακό καιρό- θύμιζε Τούμπα αφού φρόντισαν για αυτό οι πολλοί φίλοι της ομάδας που μένουν στην περιοχή... Περίπου 3.500 ΠΑΟΚτσήδες βρέθηκαν στο γήπεδο και έσπρωξαν την ομάδα μας προς τους "16" του θεσμού.

Ο Χάβος διατήρησε το 4-4-2 με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Σνάουτσνερ στο κέντρο οι Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ και Κριστιάνο, ενώ δίδυμο μπροστά ξεκίνησαν ο Σαλπιγγίδης με τον Παπάζογλου.

Ο "Δικέφαλος" -πέραν των γηπεδούχων- είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής που προηγήθηκε τις τελευταίες μέρες. Το γήπεδο σε πολλά σημεία του είχε νερό, η μπάλα κολλούσε και δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αν κάποιος ήταν ευνοημένος από την κατάσταση, αυτός ήταν ο Εορδαϊκός του οποίου οι παίκτες είχαν από την αρχή στο μυαλό τους τα ...πέναλτι και εκεί ότι προκύψει! Μάλιστα αν δεν σκόραρε ο Φωτάκης το 119΄ θα πετύχαιναν το στόχο τους.

Σε ένα τέτοιο τερέν οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό του ματς αλλά να απειλεί όλο κι όλο δύο φορές με τους Φωτάκη και Ελ Ζαρ.

Στην επανάληψη ο "Δικέφαλος" μπήκε δυνατά, η είσοδος του Ίβιτς ανέβασε το ρυθμό του και οι παίκτες μας έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ, κυρίως με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη . Σημαντικότερη αυτή του 58ου λεπτού που ο επιθετικός μας αν και ντρίπλαρε και τον Λοντίγκιν δεν μπόρεσε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα -αν και η εστία ήταν κενή- από λίγο πλάγια θέση να περάσει άουτ.

Το παιχνίδι μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση όπου η κούραση των παικτών και των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Οι μάχες δινόταν σώμα με σώμα σε ένα βαρύ τερέν και οι προσπάθειες των παικτών ώρες ώρες έμοιαζαν υπεράνθρωπες!

Λυτρωτής τελικά για τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Φωτάκης, που με δυνατή κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ στο 119', μετά από πολύ καλή σέντρα του Σακελλαρίου από τα αριστερά.

ΠΑΟΚ : Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο (Ίβιτς 45'), Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (Φιλομένο 90+).

Στις 28/10/2015, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Δικέφαλος κέρδισε στην Τούμπα τον Πανθρακικό με 2-0...

Στο 73ο λεπτό, ο Πέλκας κέρδισε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μακ στο δοκάρι και με πλασέ άνοιξε το σκορ!

Στο 86ο λεπτό ο Μακ με πλασέ, αφού πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Γκολάσα έκανε εύκολα το 2-0 που έμελε να είναι το τελικό σκορ στο ματς.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο μισάωρο ήταν σαφώς βελτιωμένη, η ομάδα είχε ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ, έλειψε όμως το καθαρό μυαλό στα τελειώματα των φάσεων που δημιούργησαν οι ταχύτατοι Ροντρίγκες – Μακ – Ζάιρο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Κοροβέσης (62' Μακ), Γκολάσα, Σάμπο (62' Ροντρίγκες), Χαρίσης, Ζάιρο (79' Ζάιρο), Πέλκας και Αθανασιάδης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...