Ισόπαλος μέσα σε ... λίμνη!

Για την 5η αγωνιστική της περιόδου 1968-1969, ο ΠΑΟΚ κόλλησε σαν σήμερα 27/10/1968, στο ισόπαλο 1-1 με τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι που έγινε μέσα σε λίμνη!!!
Ισόπαλος μέσα σε ... λίμνη!

Η ισχυρή βροχόπτωση που προηγήθηκε της αναμέτρησης και συνεχίστηκε κατά τη διάρκειά της, μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας σε πραγματικό τέλμα, κάνοντας τις κινήσεις των παικτών πολύ δύσκολες.  

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είδαν μόλις στο 30" τον Δέδε να ξεφεύγει από τους Μακρή και Θεοφανίδη, να πασάρει στον Θ. Ιντζόγλου και αυτός να κάνει το 0-1, νικώντας τον Σαββουλίδη που είχε επιχειρήσει έξοδο. Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον διττό στόχο: Αφενός να ξεπεράσει το εμπόδιο του κακού αγωνιστικού χώρου και αφετέρου να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση!

Στο 3' το σουτ βολέ του Ασλανίδη πέρασε μόλις άουτ και μετά από κάποιες χαμένες μικροευκαιρίες, φτάσαμε στο 31ο λεπτό όταν ο Δικέφαλος κέρδισε ένα από τα πολλά του κόρνερ στο ματς. Το εκτέλεσε ο Αφεντουλίδης, ο Σαράφης πήρε την κεφαλιά, ένας αμυντικός απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο επερχόμενος Θεοφανίδης την έστειλε στα δίχτυα (αρχική εικόνα).

Στο 44΄ο Κούδας μπήκε στην περιοχή αλλά "κόλλησε" σε μια λίμνη από νερό και έδωσε την ευκαιρία στον Κουρκουβέλα να μπλοκάρει. Στο 55' ο Λάζος από καλή θέση σούταρε βεβιασμένα και άστοχα και στο 78' ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το εκτέλεσε ο Μακρής, ο Τερζανίδης με κεφαλιά πάσαρε στον Κούδα που από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Πανιωνίου! 

Στο 81' ο Σαββουλίδης με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Αθανασούλα, ενώ την ίδια τύχη είχε προσπάθεια του Σαράφη την οποία έδιωξε ο Κουρκουβέλας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Μίχας, ο οποίος έγινε γνωστός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για την τραγική διαιτησία του στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων που έγινε στις 16/5/1973 στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα σε Μίλαν και Λιντς, ενώ τον θυμόμαστε έντονα από την γκολάρα του Μαντζουράκη στον τελικό του 1972 με τον βάζελο, την οποία ακύρωσε για λόγους που κανείς ως σήμερα δεν μπόρεσε να καταλάβει!!! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης, Μακρής, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Ασλανίδης (65' Τερζανίδης), Σαράφης, Κούδας, Λάζος, Αφεντουλίδης

Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Ντουνιάς, Καζαντζίδης, Νέγρης, Σκρέκης, Κυριαζής, Χάιτας, Ιντζόγλου Χ., Αθανασούλας, Δέδες, Ιντζόγλου Αθ. (65' Τσοκανής) 

* Η αρχική photo είναι από το ματς ΠΑΟΚ - γάβρος (2-1), που έγινε στην Τούμπα την ίδια σεζόν!

* Τη σεζόν 1968-69, ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο του, σε 34 ματς είχε 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερμάτισε στην 5η θέση με 76 βαθμούς και τέρματα 58-37.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...