Ήττα από την Τιρόλ στην άδεια Τούμπα!

Σαν σήμερα στις 23/10/1991, ο ΠΑΟΚ, για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, υποδέχτηκε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, την αυστριακή Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ.
Ήττα από την Τιρόλ στην άδεια Τούμπα!

Στον προηγούμενο γύρο ο Δικέφαλος με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, είχε αποκλείσει τη Βελγική Μαλίν χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη.

Λόγω ενός επεισοδίου που είχε γίνει στην Τούμπα στο πρώτο ματς με τη Μαλίν σε κεντρική θύρα του γηπέδου μας (!), και στο οποίο τραυματίστηκε ένας Βέλγος στο μάτι, είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία της ομάδας, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ να δώσει ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτή την ποινή την εξέτισε κόντρα στην ομάδα από το Ινσμπρουκ, η οποία είχε στον πάγκο της τον πολύ γνωστό Αυστριακό προπονητή Ερνστ Χάπελ και βοηθό του τον Γερμανό Χορστ Χρούμπες.

Η Τιρόλ ήταν σε καλό φεγγάρι εκείνη την εποχή, καθώς είχε σηκώσει το πρωτάθλημα Αυστρίας το 1989 και το 1990.

Η απουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ από το γήπεδο αποδείχθηκε καθοριστική. Το ματς εκείνο είχε ξεκινήσει στις 15.00 το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 1991, ενώ δεν υπήρξε τηλεοπτική μετάδοση!

Όσοι προσπαθήσαμε να ρίξουμε κλεφτές ματιές από τα κενά που άφηναν οι εξωτερικές σιδερένιες πόρτες της Τούμπας, δεν τα καταφέραμε καθώς ... τα όργανα της τάξης μάς απομάκρυναν, σχεδόν δια της βίας!

Ο Μπλάζεβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μαλιούφα, Λαγωνίδη, τον τραυματία Μαγκντί καθώς και τον Τζούρτζεβιτς που δεν είχε άδεια συμμετοχής. Σε δύο περιπτώσεις στο 66′ με τον Τζώνι Αναστασιάδη (κεφαλιά) και στο 76' ο Πλίτσης (σουτ), είδαν τις προσπάθειές τους να σταματάνε στο δοκάρι!

Τα δυο γκολ που έδωσαν τη νίκη στην Τιρόλ μπήκαν από τον Βεστερχάλερ στο 52' με διαγώνιο σουτ και στο 79' με κεφαλιά. Ουσιαστικά το ευρωπαϊκό ταξίδι της σεζόν 1991-1992 σταμάτησε εκείνο το μεσημέρι, καθώς η ρεβάνς στην Αυστρία (6/11) έμοιαζε με βουνό...

Το παιχνίδι είχε διαιτητεύσει ο Ισπανός ρέφερι, Εμίλιο Σοριάνο Αλαντρέν...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Αλεξίου (68' Μπασμπανάς), Μητσιμπόνας, Μίτογλου, Αλεξούλης (62' Πλίτσης), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αναστασιάδης, Οικονομίδης, Λεοντιάδης.

Τιρόλ: Οράζε, Χάρτμαν, Μπάουρ, Πος, Βάντσιγκερ, Πάκουλτ (87' Κίρσλερ), Λιντσμάγερ, Στράικερ, Βεστερχάλερ, Γκοροζίτο, Χέρτναγκλ

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...