Στον δρόμο για τον τίτλο του '85

Σαν σήμερα στις 21/10/1984, ο ΠΑΟΚ στον δρόμο για το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας του υποδέχτηκε τον γάβρο.
Στον δρόμο για τον τίτλο του '85

Ο αγώνας έγινε σε μια κατάμεστη Τούμπα (41.073 τα εισιτήρια και 11.093.350 δρχ οι εισπράξεις!) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και κρίθηκε με ένα πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο διαιτητής Μέγας στο 85' και εκτελέστηκε εύστοχα από τον Γιώργο Κωστίκο τρία λεπτά αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ μετρούσε ως εκείνη την Κυριακή 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (διπλά σε Απόλλωνα Αθηνών (1-3) - Εθνικό (1-2) και 2-0 το σκουλήκι στην Τούμπα) και φιγουράριζε στην κορυφή της βαθμολογίας, δημιουργώντας την αίσθηση πως κάτι μεγάλο θα φέρει επιτέλους εκείνη η χρονιά...

Ο αγώνας ήταν ένα παιχνίδι κέντρου και τακτικής, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως από πλευράς γάβρου, ενώ κυρίαρχο στοιχείο ήταν τα πολλά λάθη και των δύο ομάδων. Μετά από ένα πρώτο 45λεπτο χωρίς φάσεις, στην επανάληψη ο Σκότσικ πέρασε στο ματς τους Αλεξανδρίδη - Δαμανάκη στις θέσεις των Δημόπουλου - Βασιλάκου, δίνοντας πνοή στον ΠΑΟΚ που βελτίωσε την εικόνα του και άρχισε να απειλεί την εστία του Σαργκάνη.

Έτσι στο 48' ακούστηκε ένα μυριόστομο και παρατεταμένο "αχ", όταν μετά από σέντρα του Αλεξανδρίδη, ο Πάπριτσα έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σαργκάνη. Πέντε λεπτά νωρίτερα, στο 43', ο Βαμβακούλας με ανάποδο ψαλίδι πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από μακρινή σέντρα  σουτ του Σίγγα και ενώ ο Σαργκάνης ήταν εξουδετερωμένος...

Ο επιθετικός ρυθμός που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο, φάνηκε να πέφτει στο 75ο λεπτό και όλα έδειχναν πως το ματς πάει στην ισοπαλία. Στο 85' όμως έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Αλεξανδρίδης σέντραρε, ο Κωστίκος κατέβασε ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ετοιμάστηκε να σουτάρει, όταν ο Παπαγγέλης έκανε ένα από τα πιο άγαρμπα μαρκαρίσματα που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα, πέφτοντας πάνω στον φορ του ΠΑΟΚ. Το πασιφανές πέναλτι δόθηκε άμεσα, καθότι εκείνη την εποχή οι πρόγονοι του Σπάθα, του Καλογερόπουλου, του Μήτσιου, του Παππά, δεν ανήκαν σε κόκκινη παράγκα!

Όπως προαναφέραμε το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν πεντακάθαρο, αλλά τα "κακομαθημένα" της Μουνιχίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα! Απολαύστε στο τέλος του video που ακολουθεί, την επική δήλωση του γραφικού Βαμβακούλα που δηλώνει πώς όχι μόνο δεν ήταν πέναλτι, αλλά ... ο αθεόφοβος είδε επιθετικό φάουλ!!! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Πάπριτσα, Σίγγας, Δημόπουλος (46' Αλεξανδρίδης), Βασιλάκος (46' Δαμανάκης), Κωστίκος

γάβρος: Σαργκάνης, Ξανθόπουλος, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Παπαγγέλης, Περσίας, Κοκολάκης, Κουσουλάκης, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Λεμονής (67' Ζήνδρος)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...