Το καταστροφικό εξάλεπτο στο Μπεντεγκότι! (1985)

Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ελλάς Βερόνα...
Το καταστροφικό εξάλεπτο στο Μπεντεγκότι! (1985)

Το παιχνίδι στο στάδιο Μπεντεγκότι έγινε σαν σήμερα στις 18/9/1985 και το είδαν 38.000 φίλαθλοι, ανάμεσά τους και 2.000 ΠΑΟΚτσήδες! Ο Δικέφαλος του Βάλτερ Σκότσικ κατέβηκε στο παιχνίδι με ενισχυμένο το κέντρο του, γνωρίζοντας πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσει. Η Βερόνα την περασμένη σεζόν είχε σηκώσει τον τίτλο στο Καμπιονάτο, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχοντας στις τάξεις της εξαιρετικές μονάδες (Μπρίγκελ, Έλκιερ, Φοντολάν και άλλους)!

Στην πρώτη καλή στιγμή των Ιταλών στο ματς, στο 13', άνοιξαν το σκορ με Δανό άσσο Έλκιερ, που με κοντινό σουτ νίκησε τον Στεργιούδα. Μετά το 1-0, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο. Στο 24' έγινε μια φάση στην οποία ο Αυστριακός ρέφερι Μπρουμάγιερ αδίκησε τον ΠΑΟΚ (τι πρωτότυπο)! Σε μπαλιά του Βασιλάκου, ο Πάπριτσα ανατράπηκε στο ύψος του πέναλτι από τον Φερόνι, με τον διαιτητή να μη δίνει την πεντακάθαρη παράβαση!

Σε παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς έλειπαν οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ο ΠΑΟΚ άρχισε μετά το 60' να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Τζουλιάνι.

Σε εκείνο το λεπτό το σουτ του Πίττα το εξουδετέρωσε ο πορτιέρο, στο 62' ο Σίγγας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά μπερδεύτηκε, στο επόμενο λεπτό το σουτ του Αλαβάντα κόντραρε σε σώμα αμυντικού για να φτάσουμε στο 69' όταν ο Γιούρισιτς κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή της Βερόνα σαν κοντινό κόρνερ. Το εκτέλεσε με σέντρα ο Βασιλάκος και ο Σκαρτάδος με φοβερή κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της ιταλικής ομάδας!!!

Ο ΠΑΟΚ λύγισε στο τελευταίο εξάλεπτο του ματς, δεχόμενος δύο γκολ σε αυτό το χρονικό σημείο. Το πρώτο από τον Έλκιερ στο 84' και το δεύτερο στο 86' από τον Βολπάτι που εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση της άμυνάς μας και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε... 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βερόνα:Τζουλιάνι, Φερόνι, Βολπάτι, Φοντολάν, Τριτσέλα, Μπρίγκελ, Καλντερίζι, Μπρούνι, Βέρτσα, Ντι Τζενάρο, Έλκιερ  

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Πίττας, Βασιλάκος (75΄Αλεξανδρίδης), Σίγγας, Πάπριτσα, Ορφανός

Δηλώσεις:

Γιώργος Κούδας: "Σήμερα δεν κέρδισε η Βερόνα, μας κέρδισε ο Έλκιερ. Πιστεύω ότι στη ρεβάνς μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ"

Μπλάντεν Φούρτουλα: "Μέσα στη Θεσσαλονίκη μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση αρκεί να επαναλάβουμε την απόδοση του 2ου ημιχρόνου"

Γιώργος Σκαρτάδος: "Παίξαμε πολύ καλά, στην Τούμπα στη ρεβάνς με τη συμπαράσταση του κόσμου μπορούμε να προκριθούμε"

Βάλτερ Σκότσικ: "Θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στη ρεβάνς, γιατί δείξαμε ότι έχουμε τις δυνάμεις και μπορούμε να το κατορθώσουμε. Η ομάδα μας προσπάθησε έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά δεν έμεινε κανένα παράπονο από την απόδοσή μας" 

Πέτρος Καλαφάτης: "Τα παιδιά αξίζουν κάθε έπαινο και κάθε βοήθεια για να μπορέσουν στη ρεβάνς να πετύχουν αυτό που τόσο άτυχα σήμερα χάσανε"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...