Αναπάντεχη ήττα από την ... Λεϊσόες! (2002)

Τον Σεπτέμβρη του 2002, ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε σαν σήμερα 17/9/2002, το ευρωπαϊκό του ταξίδι, αντιμετωπίζοντας στην Πορτογαλία της ... Λεϊσόες, ομάδα της 3ης κατηγορίας!
Αναπάντεχη ήττα από την ... Λεϊσόες! (2002)

Μια ομάδα που δεν έδειχνε να είναι κάτι ιδιαίτερο έφερε η κλήρωση στον δρόμο του Δικεφάλου, που όμως στο πρώτο παιχνίδι το οποίο έγινε στην έδρα της, ο ΠΑΟΚ τα βρήκε -αναπάντεχα- μπαστούνια.

Μπροστά σε 4.000 θεατές (ανάμεσά τους και αρκετοί ΠΑΟΚτσήδες), οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν μόλις στο 4' με τον Μπρίτο,  που μετά από  εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά και σύγχυση στην άμυνά μας, με γυριστό κοντινό σουτ νίκησε τον Πουρλιοτόπουλο ανοίγοντας το σκορ.

Στο 24' Ο Κουκιέλκα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Αρμάντο Φουτσίνι έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 35' ο Πουρλιοτόπουλος απέκρουσε δύσκολα το φάουλ που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι!

Το ημίχρονο τελείωσε 1-1 και στην επανάληψη η Λεϊσόες με κεφαλιά του Ντετίνιο στο 52' ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ! Στη συνέχεια οι Πορτογάλοι είχαν μια σειρά καλώ ευκαιριών, με τον ΠΑΟΚ να χάνει στις καθυστερήσεις διπλή ευκαιρία με τον Φρούσο αρχικά και τον Κούτση στη συνέχεια...

Ήταν ένα αποτέλεσμα που συζητήθηκε πολύ, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, κάτι όμως που δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο!

Στη ρεβάνς πάντως που έγινε δύο εβδομάδες αργότερα, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη και αν επιβληθεί με 4-1, παίρνοντας την πρόκριση για τον β' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ      

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Πουρλιοτόπουλος, Νάστος, Κοσμίνσκι, Χασιώτης, Κούτσης, Κουκιέλκα, Μάρκος (60' Καραδήμος), Γεωργιάδης (71' Σαλπιγγίδης), Φουτσίνι, Οκκάς, Γιασεμάκης (77' Φρούσος)

Κατά την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, ο Αναστασιάδης ξεκαθάρισε στους παίκτες πως δεν πρόκειται να ανεχτεί παρόμοιες εμφανίσεις, μιλώντας τους σε σκληρή γλώσσα: "Κάνατε τη Λεϊσόες να φαίνεται μεγάλη ομάδα μέσα στο γήπεδο! Με εξαίρεση 2-3 παίκτες όλοι οι υπόλοιποι δείξατε τον πολύ κακό εαυτό σας. Θα πάρω αυστηρά μέτρα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο", σε μια πολύ soft απόδοση των όσων είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο προπονητής της Λεϊσόες, Κάρλος Καρβαλιάλ, μετά το παιχνίδι είχε πει: "Θεωρητικά ήμασταν κατώτεροι, στην πράξη όμως αποδείξαμε ότι όλα μπορούν να γίνουν. Είναι ιστορική στιγμή για την ομάδα και σας διαβεβαιώνω ότι θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση"  

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε ξημερώματα και αυτό ήταν ο λόγος για τον οποίον αποφεύχθηκαν σκηνικά στο "Μακεδονία"...

Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Δημήτρης Μάρκος σε μια προσπάθειά του

Διαβάστε ακόμη...