Η πρεμιέρα της σεζόν 2013 -2014

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα 2013-2014 ο ΠΑΟΚ, νικώντας σαν σήμερα (17/8/2013) την Skoda Ξάνθης στην Τούμπα με 3-0.
Η πρεμιέρα της σεζόν 2013 -2014

Μπροστά σε 20.000 περίπου φίλους του ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη. Μια ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει, ενώ μόλις πριν λίγους μήνες είχε φύγει με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη (27/1).

Ο Στέφενς παρέταξε στο αρχικό 4-4-2 τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου και Λίνο στα άκρα της άμυνας, Βιτόρ και Λόπεθ στο κέντρο της, Τζιόλης και Λάζαρ αμυντικά χαφ στον άξονα, Στοχ και Λούκας στις πτέρυγες, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο 20λεπτο συνάντησε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, η Ξάνθη πίεζε ψηλά και έκλεβε μπάλες ενώ είχε κλείσει τους χώρους στην άμυνά της με υποδειγματικό τρόπο. Βέβαια στο διάστημα αυτό η ακριτική ομάδα δεν απείλησε, αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκε κιόλας από τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Στέφενς σταδιακά ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να απειλούν την εστία του Κυριακίδη, παίζοντας κυρίως από την αριστερή πτέρυγα όπου οι Λίνο και Στοχ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Ιδιαίτερα ο Στοχ είχε δύο πολύ καλά σουτ προς την εστία του Κυριακίδη, δείχνοντας και πάλι ότι αυτό είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού του.

Ο ΠΑΟΚ στο 43' προηγήθηκε στο σκορ με τον Vitor. Προηγήθηκε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Lucas στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα μπήκε νωχελικά στο γήπεδο, έδωσε χώρο στην Ξάνθη να κάνει παιχνίδι και περιορίστηκε σε ένα παθητικό παιχνίδι δείχνοντας πως την ενδιαφέρει να κρατήσει το σκορ.

Και φτάσαμε στο 66o λεπτό όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και ο Λαμπρόπουλος έδειξε κόκκινη στον Μπαξεβανίδη. To πέναλτι το κέρδισε ο Σάλπι μετά από εξαιρετική πάσα του Lucas, με τον τελευταίο να το εκτελεί και να ανεβάζει το σκορ σε 2-0 για τον Δικέφαλο.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε το 3-0 με τον Αθανασιάδη και πλέον όλοι στην Τούμπα ασχολούνταν με το ματς της επόμενης Τετάρτης στην Veltins Arena με την Σάλκε.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη λιγότερο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ αλλά αυτό που μετράει είναι το τρίποντο και το καλό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα που άρχισε σήμερα...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Jacobo, Κίτσιου, Vitor, Lopez, Lino (76' Σκόνδρας), Lazar, Τζιόλης, Stoch, (72' Oliseh) Lucas, Σαλπιγγίδης (79' Νecid), Αθανασιάδης.

Skoda Ξάνθης: Κυριακίδης, Paito, Μπαξεβανίδης, Guzman, Μαρσελίνιο (70' Μπέρτος), Βασιλακάκης (57' Solari), Μάνταλος, Κομεσίδης (46' Φλίσκας), Βάλλας, Μarin, Gohouri

{dailymotion}x139pg6{/dailymotion}

...............................................................

Δηλώσεις:

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη στην Τούμπα, μίλησε για την εικόνα του παιχνιδιού και τόνισε πως η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο είναι μια έξτρα βοήθεια για την ομάδα.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός:

-Είστε ικανοποιημένος από το 3-0, δεδομένης και της απουσίας του Κατσουράνη στη σημερινή αναμέτρηση;

"Η ομάδα θα πρέπει να μη χάνει την οργάνωσή της και να μην επηρεάζεται από τις απουσίες που προκύπτουν. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά είχαμε διαστήματα που δεν παίξαμε καλά. Αντί μετά το 3-0 να κάνουμε passing game εμείς τρέχαμε με τη μπάλα. Ωστόσο αυτά τα αποτελέσματα δίνουν αυτοποεποίθηση στην ομάδα".

-Σας ικανοποίησε η σημερινή εμφάνιση του Λούκας;

"Είναι ένας παίκτης της ομάδας και έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει".

-Θεωρείτε πως το ρόστερ είναι μεγάλο, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις;

"Έχουμε πολλούς παίκτες. Σήμερα είδαμε ένα ματς όπου ο αντίπαλος δεν μας πίεσε ιδιαίτερα. Ωστόσο έχουμε μία μεγάλη ομάδα σε αριθμό παικτών και διαθέτουμε αρκετή ποιότητα".

-Ποια είναι τα στοιχεία που δε σας άρεσαν στη σημερινή εμφάνιση της ομάδας;

"Αυτά θα τα πω στους παίκτες και όχι στον Τύπο".

-Θεωρείτε πως το μέγεθος του ρόστερ είναι πρόβλημα;

"Θα μπορούσε να είναι πρόβλημα. Ωστόσο οι παίκτες μας είναι επαγγελματίες που ξέρουν να ανταποκρίνονται είτε είναι εντός αποστολής, είτε παίζουν, είτε είναι στον πάγκο. Ελπίζουμε πολλά παιχνίδια και όλοι θα χρειαστούν. Αν σταματήσουν να σκέφτονται επαγγελματικά, τότε θα υπάρξει πρόβλημα".

Για τον αγώνα με τη Σάλκε που ακολουθούσε: "Είδα τον αγώνα της Σάλκε από την τηλεόραση. Αυτό δεν είναι σήμερα σημαντικό αφού είχαμε παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Από αύριο θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τη Σάλκε".

Τι σας άρεσε περισσότερο σήμερα;

"Μου άρεσε που παίζαμε με αυτούς τους φιλάθλους. Είναι πολύ σημαντική για τους παίκτες αυτή η ατμόσφαιρα".

............................................................

Ινίγκο Λόπεθ...

Για το παιχνίδι: "Ήταν σημαντικό να είμαστε από το ξεκίνημα στην πρώτη θέση. Το καταφέραμε με αυτή τη νίκη και ελπίζω να ικανοποιήσαμε τον κόσμο μας".

Για το αν η σημερινή νίκη βοηθά τη ομάδα ψυχολογικά ενόψει της αναμέτρησης με τη Σάλκε: "Παίρνουμε ψυχολογία από κάτι τέτοιες νίκες. Θα είναι δύσκολα απέναντι στη Σάλκε ωστόσο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

...........................................................

Λούκας Πέρεθ

"Είμαι πολύ χαρούμενος που το πρώτο μου γκολ με τον ΠΑΟΚ συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας. Το γεγονός ότι αναδείχθηκα MVP του αγώνα δε λέει και πολλά για μένα, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα".

...........................................................

Στέφανος Αθανασιάδης

«Ξέραμε πως κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά μπήκαμε δυνατά από την αρχή. Προηγηθήκαμε σε ένα κομβικό σημείο του πρώτου ημιχρόνου και πήραμε τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι η Ξάνθη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το ξεχάσουμε και να επικεντρωθούμε στο ματς με τη Σάλκε».

Για τη φιλοσοφία του Στέφενς να κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά:

«Ναι το έχει περάσει σε όλη την ομάδα. Κάθε ματς το βλέπουμε διαφορετικά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αποψινό ματς, κερδίσαμε και πλέον κοιτάμε τη Σάλκε».

Για την ευστοχία του ΠΑΟΚ:

«Δουλεύουμε καθημερινά στα τελειώματα. Παρά τις λίγες ευκαιρίες πετύχαμε τρία γκολ. Μακάρι αυτό να γίνεται και στα υπόλοιπα ματς».

Για τους Λούκας, Στοχ:

«Είναι δύο πολύ καλοί παίκτες. Μπήκαν πολύ γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Έχουμε βρει χημεία μεταξύ μας και βγαίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει δείξει πολλές φορές την αγάπη του. Διψούσε να δει την ομάδα από κοντά. Δεν μπορούσε να το κάνει με τη Μέταλιστ αλλά το έκανε σήμερα και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ:

«Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κάνει πρωταθλητισμό. Ξεκινήσαμε καλά σήμερα και ευχόμαστε στο τέλος της χρονιάς να είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα».

Για το ματς με τη Σάλκε:

«Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από τη Σάλκε. Από αύριο θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και ελπίζω την Τετάρτη να είμαστε έτοιμοι για ένα θετικό αποτέλεσμα».

............................................................

Videos από την Τούμπα

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...