Σαν σήμερα έφυγε ο Γιώργος Μπεληγιάννης (1998)

Σαν σήμερα στις 11/8/1998 έφυγε από τη ζωή, ένας οπαδός που το όνομά του ταυτίστηκε με έναν από τους ιστορικότερους Συνδέσμους του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Μπεληγιάννης, γνωστότερος σαν Μπέλλος...
Σαν σήμερα έφυγε ο Γιώργος Μπεληγιάννης (1998)

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από κείμενο - αφιέρωμα, το οποίο ανέβηκε στη σελίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ το 2013, όταν ο Σύνδεσμος της Νεάπολης συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής!

Ο Μπέλλος, από πολύ μικρός στρατεύτηκε στην ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ. Ακολουθούσε παντού τον ΠΑΟΚ, ώσπου κάποια μέρα ασχολήθηκε ενεργά με τον σύνδεσμο. Η ηγετική του φυσιογνωμία, αλλά και ο ανοιχτός του χαρακτήρας, τον έκαναν αγαπητό σε όλους, και έτσι το 1992, σε ηλικία 25 ετών, εκλέχτηκε πρόεδρος στο σύνδεσμο, τον οποίο ανέβασε στα ύψη.

Ο Μπέλλος, αποτέλεσε πραγματικό στυλοβάτη για την ομάδα και τον κόσμο μας. Εκδρομές παντού και πάντα, διάδοση της ΠΑΟΚτσήδικης ιδέας, αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ ΠΑΟΚτσήδων και μεταξύ των συνδέσμων, είναι λίγα από τα πολλά που έκανε αυτός ο άνθρωπος. Μεγάλη προσωπικότητα, όχι μόνο για την Νεάπολη, αλλά και για όλο το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ.

Επί των ημερών του το ''θρυλικό'' πανό, αντικαταστάθηκε με ένα πρωτότυπο νέο πανό, όπου περιλαμβάνει πράσινες δάφνες, αλλά και έναν διαφορετικό δικέφαλο αετό. Έναν αετό πιο άγριο και πιο αντιπροσωπευτικό για τον λαό μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι μέχρι και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των συνδέσμων μας χρησιμοποιεί αυτόν τον αετό στα πανό, στις σημαίες και στα προϊόντα τους.

Την περίοδο 1994/95, ο λαός μας επιστρέφει στην Τούμπα, μετά την ανακωχή με τον Βουλινό. Ο λαός επιστρέφει δυναμικά και δείχνει πανίσχυρα ενωμένος. Αυτό το γεγονός, θα δημιουργήσει την έκδοση του ΠΑΟΚΤΣΗ. Η Νεάπολη θα είναι από τους κύριους συντελεστές της λειτουργείς του. Την ιδία χρόνια, οι συμπολίτες, είχαν βγάλει γλώσσα και προκαλούσαν.

Οι Νεαπολίτες, σε ένα σχεδόν αποκλειστικά δικό τους σκηνικό, στον αγώνα βόλεϊ στο Παλέ, υποχρεώνουν τα σκουλήκια, σε μια από τις πιο μεγάλες τους, ήττες. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την περίοδο, η Νεάπολη, θεωρούνταν από όλους τους αλλόθρησκους, ως ο πιο σκληρός σύνδεσμος στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του '98, ο σύνδεσμος δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα της ιστορίας του. Ο Γιώργος Μπέλλος, φεύγει πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Η απώλεια για το οπαδικο μας κίνημα μεγάλη, αλλά για τον σύνδεσμο ακόμα μεγαλύτερη.

Ο σύνδεσμος βυθίζεται στο πένθος, πολλοί αποχωρούν, καθώς δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι χάθηκε ο αδελφός τους. Υπήρξε πρόβλημα διαδοχής, και ο σύνδεσμος κινδύνευε. Τελικά ανέλαβε ο Λευτέρης, ο ΥΠΑΡΧΩ.

Διαβάστε ακόμη...