Άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης Κούδα!

Τέτοιες μέρες το 1966, η οικογένεια του ΠΑΟΚ συγκλονιζόταν από την πολύκροτη υπόθεση της ενδεχόμενης μεταγραφής του Γιώργου Κούδα στον γάβρο.
Άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης Κούδα!

Μια κίνηση που ακόμη και σήμερα υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες που δεν τη συγχώρησαν στον μεγαλύτερο παίκτη που φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου. Μια μεταγραφή που εμπόδισε με απαράμιλλη στρατηγική ο Γιώργος Παντελάκης δείχνοντας σε όλη τη χώρα τις μεγάλες του ικανότητες στον χειρισμό τέτοιων καταστάσεων...

Σαν σήμερα λοιπόν στις 17/7/1966 ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, Γιάννης Κούδας, έδωσε στη δημοσιότητα την πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια...

"Προς μερική ενημέρωση του φιλάθλου κοινού της Θεσσαλονίκης, σας γράφω ο πατέρας Κούδας την πραγματική αλήθεια της κατάστασης που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα του παιδιού μου. Επιφυλάσσομαι να σας δώσω λεπτομερώς όλη την υπόθεση του δράματος Κούδα και της οικογένειάς του. Πολλά έχουν γραφεί και πολλά έχουν ειπωθεί, αλλά η αλήθεια είναι μία και μοναδική και σας την εξιστορώ: Η τέως διοίκηση και η τωρινή είχαν υποσχεθεί με δηλώσεις τους προς εμένα τον πατέρα, ότι θα αποκαταστήσουν το παιδί μου και θα σώσουν την οικογένειά μου, ανοίγοντας ουζερί και αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα που θα χρειαζόταν για να γίνει, σύμφωνα με την κατάσταση που τους παρέδωσα, γράφοντας αναλυτικά το τι χρειάζεται για το μαγαζί.

Τρεις φορές ρωτήθηκα να προσδιορίσω ποσό, μη γνωρίζοντας όμως την αγορά των αντικειμένων που ήθελε το μαγαζί για να λειτουργήσει, του υπέδειξα την κατάσταση. Μου υποσχέθηκαν και την  πληρωμή των ενοικίων μέχρι του ανοίγματος, ενώ ορισμένοι από τη σημερινή διοίκηση μου υπόσχοντο ότι θα πληρώσουν τα ενοίκια για έξι μήνες έως και ένα χρόνο! Αυτά για την μερική αποκατάσταση του παιδιού μου, γιατί όπως έλεγαν δεν τον προόριζαν για ταβερνιάρη. Οι υποσχέσεις αυτές έμειναν απραγματοποίητες και εξηγώ γιατί: Μου δινόταν τμηματικά κατά καιρούς, πότε 3.000 δρχ και πότε 5.000 δρχ με εξαίρεση δυο φορές που πήρα από 15.000 και 24.150 και 18.000 σε γραμμάτια, με συνέπεια αυτά τα χρήματα να χάσουν την αγοραστική τους αξία. Συνολικά πήρα από τον ΠΑΟΚ 170.000 δρχ, από τις οποίες 20.000 διατέθηκαν για ενοίκιο του μαγαζιού πριν ακόμη λειτουργήσει και 40.0000 χάθηκαν στην αγορά.

Μας έμειναν από τις 170.000 οι 110.000, οι οποίες δεν έφταναν για να ολοκληρωθεί το μαγαζί και το παιδί μου υποχρεώθηκε να υπογράψει γραμμάτια για τα βασικότερα είδη του καταστήματος: 1. Ψυγεία 2. Ηλεκτρικά σκεύη 3. Εξαεριστήρες 4. Καθίσματα 5. Υπόλοιπο σε μαραγκό 6. Υαλικά 7. Ταπετσαρίες 8. Πλαστικά σκεύη 9. Είδη από τον Τσιντόγλου 10. Μαγνητόφωνο 11. Δανεικά από ανθρώπους που θέλησαν να με βοηθήσουν (44.000 δρχ)

Συνολικά το παιδί μου έχει δημιουργήσει χρέος -σε μετρητά και γραμμάτια- πάνω από 150.000 δρχ! Αυτό το μαγαζί έκαναν στον Κούδα; Ρώτησε κανείς αν η οικογένεια Κούδα είναι ικανή να ανταποκριθεί σε τέτοιες υποχρεώσεις; Αυτό είναι το παράπονό μας! Δε θέλησαν να ακούσουν, να προσέξουν, να μάθουν την πραγματικότητα, γι' αυτό ζητώ να μάθει την αλήθεια το φίλαθλο κοινό. Απευθύνομαι προς αυτό γιατί ούτε αυτό φταίει ούτε η οικογένεια Κούδα και του ζητώ συγγνώμη για όποια απόφαση πήρα σαν πατέρας. Θα πρέπει να με δικαιολογήσει, γιατί κάποιος άλλος είναι ο φταίχτης. Αυτός ξέρει ποιος είναι, διότι αυτό που ονομάζεται "ουζερί Κούδα", θα έπρεπε να ονομάζεται "Δράμα οικογένειας Κούδα". Η οικογένειά μου ήρθε σε απόγνωση, χάθηκα η γαλήνη του σπιτιού, χάθηκε 15 ετών υπηρεσία δική μου και όλη η οικογένεια βρισκόμαστε στο μαγαζί 20 ώρες το 24ωρο και έχω παθητικό 500 δρχ την ημέρα! Από πού θα βγουν αυτά τα χρήματα; Φίλοι του ΠΑΟΚ, σάς γνωρίζω πως αν ήθελα να ανοίξω μαγαζί με χρέος 150.000 δρχ το άνοιγα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, γι' αυτό δεν το αποφάσιζα, διότι δεν συνήθισα να δημιουργώ χρέη! Την υπόσχεσή τους την αθέτησαν... Αυτή είναι η αλήθεια"

Ο πατέρας του Γ. Κούδα

Ιωάννης Κούδας

   

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...