"Ήθελα να με καταπιεί η γη..."

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον τέως πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελάκη, και έγινε σαν σήμερα στις 15/7/1982 στο περιθώριο της κλήρωσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1982-1983... 
"Ήθελα να με καταπιεί η γη..."

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στην α΄φάση της διοργάνωσης τη γαλλική Σοσό και μόλις έγινε γνωστό το ζευγάρι, άνθρωποι της γαλλικής ομάδας πλησίασαν τον πρόεδρο του Δικεφάλου για να ζητήσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να έρθουν να κατασκοπεύσουν...

Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Παντελάκης μετά την κλήρωση της Ζυρίχης:

"Ντράπηκα. Ήθελα να ανοίξει η γη και  να με καταπιεί! Πέντε εκπρόσωποι της Σοσό με ρωτούσαν πότε θα παίξει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και με ποιους αντιπάλους. Και την ίδια στιγμή μου έδιναν το δικό τους πρόγραμμα πρωταθλήματος που αρχίζει στις 8 Αυγούστου. Τι να τους έλεγα; Ότι δεν έχουμε βγάλει πρόγραμμα; Ή ότι το δικό μας πρωτάθλημα έληξε μόλις πριν 10 μέρες; Να τα γράψετε όπως σας τα λέω. Ντράπηκα ακόμη μια φορά για την κακομοιριά μας, την τσαπατσουλιά μας και την προχειρότητά μας. Εκείνη τη στιγμή σταμάτησε το μυαλό μου. Κάτι άρχισα να ψελλίζω για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου, προκειμένου να τους αποπροσανατολίσω. Ντροπή, χίλιες φορές ντροπή"

Ο Παντελάκης θυμήθηκε την πρόκριση επί της Λυών, μόλις προέκυψε στην κλήρωση η Σοσό: "Γιατί να μην επαναληφθεί ο θρίαμβος; Βέβαια θα ήθελα να δίναμε τον πρώτο αγώνα στη Γαλλία και να είχαμε τη ρεβανς στην Τούμπα. Αλλά και έτσι, ο ΠΑΟΚ ξέρει να παλεύει. Μην ξεχνάτε τι λαχτάρες κάναμε πέρυσι στην Άιντραχτ. Ειλικρινά πιστεύω ότι τα παιδιά του ΠΑΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο και για να προκριθούν αλλά και για να τιμήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ που εκπροσωπούσε μόνιμα τον ΠΑΟΚ στις κληρώσεις, τόνισε πως ο τεχνικός της ομάδας Χάινς Χέερ θα πάει στη Γαλλία να δει την Σοσό μέσα στον Αύγουστο, πιθανότατα από τη Φρανκφούρτη, όπου η ομάδα θα έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Και κατέληξε, δηλώνοντας: "Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς, έμπειρους και φιλότιμους παίκτες που αγαπάνε τον σύλλογο και τη φανέλα που φοράνε. Με 2-3 καινούριους παίκτες συν τον Σκαρτάδο που ήδη αποκτήσαμε, θα μπούμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά και στο πρωτάθλημα φρεσκαρισμένοι και ανανεωμένοι. Δε λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που ονειρευόμαστε όλοι στη νέα περίοδο"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...