Ένας πρωταθλητής σε αναζήτηση τεχνικού!

Η σεζόν 1975-1976 είχε ολοκληρωθεί με τον ΠΑΟΚ να ανακηρύσσεται πρωταθλητής, έχοντας στον πάγκο του τον Γκιούλα Λόραντ.
Ένας πρωταθλητής σε αναζήτηση τεχνικού!

Αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, ο Λόραντ απομακρύνθηκε λόγω σοβαρής διαφωνίας του με τον Γιώργο Παντελάκη και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ προχώρησε σε προφορική συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό Λάκη Πετρόπουλο. Μια συμφωνία που σαν σήμερα 14/7/1976, ακυρώθηκε με απόφαση του Πετρόπουλου!

Όπως αναφερόταν σε αθηναϊκές φυλλάδες: "Οικογενειακοί λόγοι οδηγούν τον Λάκη Πετρόπουλο στην απόφαση να μην έρθει στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ενώ αρχικά η συνεργασία φαινόταν σχεδόν σίγουρη. Άλλωστε ο Έλληνας τεχνικός είχε πάει μαζί με τον Παντελάκη στην κλήρωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη Ζυρίχη πριν λίγες μέρες! Το θέμα πήρε αυτήν την απρόοπτη τροπή εξ αιτίας σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων. Ο θάνατος του θείου του, η σοβαρή ασθένεια της μητέρας του και η γυναίκα του που είχε εγχειριστεί πρόσφατα, αποτέλεσαν ανυπερέβλητα εμπόδια που δεν ήταν δυνατόν να ξεπεραστούν".

Ο ίδιος σε δηλώσεις του για το θέμα είχε τονίσει: "Επιθυμούσα πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον ΠΑΟΚ, είναι ένας μεγάλος σύλλογος και θα ήταν τιμή μου να εργαστώ σε αυτόν. Είμαι εκτεθειμένος απέναντι στον πρόεδρο του Συλλόγου καθώς έχω δώσει τον λόγο μου. Όμως τα τελευταία οικογενειακά μου προβλήματα δεν μου επιτρέπουν να φύγω από το κέντρο, αυτή τη στιγμή. Το βλέπω κάπως δύσκολο να πάω στη Θεσσαλονίκη και να εργαστώ στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ στην επίλυση του θέματος προπονητή".

Ο Πετρόπουλος εκείνη τη χρονιά  κάθισε στον πάγκο της Εθνικής (ίσχυαν τα προβλήματα που επικαλέστηκε), ενώ σε αυτόν του ΠΑΟΚ τη μεθεπόμενη σεζόν 1977-1978, σε 19 ματς, καταγράφοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες και οδήγησε την ομάδα και στον τελικό του Κυπέλλου. 

Την ίδια μέρα (14/7/1976) ο Παντελάκης ζήτησε από την αεκ τον τερματοφύλακα Αρβανίτη, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από τη συνέλευση της αθηναϊκής ομάδας...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...