Μετά τον τελικό ... στο χειρουργείο! (1972)

Σαν σήμερα στις 10/7/1972 ο Γιώργος Κούδας βρέθηκε στο νοσοκομείο "Saint Mary's" στο Λονδίνο και το μεσημέρι υποβλήθηκε στην απαραίτητη επέμβαση στον τραυματισμένο ώμο του...
Μετά τον τελικό ... στο χειρουργείο! (1972)

Μετά την κατάκτηση της κούπας του 1972, ο Γιώργος Κούδας δεν είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με την αποστολή και φυσικά δεν συμμετείχε στους ξέφρενους πανηγυρισμούς ομάδας και κόσμου!

Ο λόγος ήταν η ανάγκη μετάβασής του στο Λονδίνο για να χειρουργήσει τον τραυματισμένο ώμο του! Έτσι σαν σήμερα (10/7/1972) βρέθηκε στο νοσοκομείο "Saint Mary's" και το μεσημέρι υποβλήθηκε τελικά στην απαραίτητη επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Χάρρις και είχε διάρκεια δύο ωρών!

Δίπλα του βρέθηκε εκείνες τις ώρες ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λές Σάνον. Ο Κούδας παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε μέρες και από τις 31/7 άρχισε να υποβάλλεται σε θεραπεία από τον τότε φυσιοθεραπευτή της Άρσεναλ Φρανκ Στριτ.

Προπονήσεις ξεκίνησε μετά τις 6 Αυγούστου. Όπως είχε ενημερώσει τον Σάνον ο καθηγητής Χάρρις, ο Κούδας έπρεπε να απέχει από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για τους επόμενους δύο μήνες και η συμμετοχή στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος καθώς και σε αυτά του Κυπέλλου Κυπελλούχων ήταν αμφίβολη.

Τελικά, ο Κούδας ήταν παρών στο εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με την Ραπίντ Βιέννης (0-0 στις 13/9/1972), αν και αγωνίστηκε προσέχοντας τον ώμο του...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...