"Είχαμε τρομερή αυτοπεποίθηση ..."

Ο Γιώργος Κούδας και ο Κώστας Ιωσηφίδης, πριν λίγα χρόνια, είχαν αναφερθεί σε δηλώσεις τους στην κατάκτηση του Κυπέλλου του 1972...
"Είχαμε τρομερή αυτοπεποίθηση ..."

Ας θυμηθούμε τα όσα είπαν:

Γιώργος Κούδας: «Τους το ζήτησα με όλη μου την ψυχή»

«Μετά από αγώνες, κυρίως εκτός γηπέδων, φτάσαμε σ' εκείνον το τίτλο που έγινε η αρχή των επόμενων επιτυχιών της ομάδας μας, καθώς μέχρι το '83 ήμασταν συνέχεια σε τελικούς. Ήταν μία δικαίωση για εμάς και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα το ότι κατεβήκαμε σε ένα γήπεδο της Αθήνας και πήραμε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό. Είχαμε τρομερή αυτοπεποίθηση. Ήμασταν σίγουροι ότι θα κατακτούσαμε το τρόπαιο κι εγώ τότε σαν αρχηγός τους ζήτησα με όλη μου την ψυχή να τα δώσουμε όλα για τη νίκη.

Εγώ είχα και ένα λόγο παραπάνω: Είχα ήδη κλείσει τα εισιτήρια για Αγγλία, καθώς επρόκειτο να υποβληθώ σε επέμβαση στην ωμοπλάτη από το γιατρό της Άρσεναλ. Ήταν ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε από το '68. Γεύτηκα τη χαρά από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και από τις φωτογραφίες που έφταναν στα χέρια μου. Εκείνο το βράδυ, πάντως, διασκεδάσαμε στον Στράτο Διονυσίου, που γνωρίζαμε τα αισθήματά του για τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο δεν παραβρέθηκα, καθώς, όπως σας ανέφερα, έπρεπε να ταξιδέψω στην Αγγλία, όμως, όταν γύρισα, μου είχαν ετοιμάσει μία γιορτή στην Τούμπα. Εκείνη η ομάδα έσπασε το κατεστημένο, πήρε τον πρώτο τίτλο της και πιστεύω πως οι στιγμές που συζητάμε έχουν μείνει χαραγμένες στις μνήμες όλων μας».

Ιωσηφίδης: «Με τα ρούχα στην πισίνα!»

Ο παίκτης που έσωσε εκείνη τη βραδιά τον ΠΑΟΚ από βέβαιο... εγκεφαλικό, όταν αποσόβησε διπλό κίνδυνο με σουτ του Δημητρίου και εν συνεχεία κεφαλιά του Παπαδημητρίου, όταν το σκορ ήταν ακόμη στο 0-1.

«Ήταν η πρώτη χρονιά μου στον ΠΑΟΚ η οποία σημαίνει πολλά για 'μένα, καθώς έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην καριέρα μου. Φαινόταν η επιτυχία από τον ημιτελικό στο Χαριλάου που νικήσαμε 2-1 με δύο γκολ του Αποστολίδη, «σπάζοντας» την κακή παράδοση. Ήταν ίσως και μία ανακούφιση για την ήττα στον τελικό του 1970 από τον Άρη στο Καυτανζόγλειο. Η ομάδα ήταν ψυχωμένη και ήθελε τον τίτλο. Όταν πηγαίναμε στο Καραϊσκάκη ο Σάνον μας έλεγε να πεισμώσουμε. Ο Κούδας ήταν σε καταπληκτική κατάσταση, όπως και όλη η ομάδα. Ουσιαστικά το 2ο τέρμα του «κλείδωσε» και τη νίκη».

Όσο για τα μεθεόρτια, αυτά μάλλον θα τα ζήλευαν και οι σημερινοί πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου...

«Θυμάμαι πανηγυρίζαμε τρεις ημέρες. Γυρίσαμε μετά το παιχνίδι στο ξενοδοχείο μας στη Βούλα, το «Μάρτζι Χάους», και βουτήξαμε όπως ήμασταν με τα ρούχα μέσα στην πισίνα. Είναι από τα εντονότερα συναισθήματα που έχω ζήσει στην καριέρα μου».

Εβίτα Παρασίδου

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...