Αυλαία με νίκη επί του Πανιωνίου

Για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1966-1967, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Πανιώνιο με 2-1 και κατέλαβε την 4η θέση στη βαθμολογία, πίσω από τους τρεις του ΠΟΚ...
Αυλαία με νίκη επί του Πανιωνίου

Ήταν το 8ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, η διοργάνωση διήρκησε από 23 Οκτωβρίου 1966 μέχρι 18 Ιουνίου 1967 (ο αγώνας κατάταξης που προέκυψε πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα αργότερα).

Παρότι ξεκίνησε νωρίτερα –αλλά επίσης καθυστερημένα– σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατά 5 εβδομάδες, ολοκληρώθηκε στο ίδιο χρονικό σημείο του έτους εξαιτίας εκδήλωσης του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Το δικτατορικό καθεστώς που επιβλήθηκε, προχώρησε σε επίταξη γηπέδων και σταδίων για τον περιορισμό ... αντιφρονούντων και δεν επέτρεψε την επανέναρξη του πρωταθλήματος, παρά 35 ημέρες αργότερα...

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ έχοντας τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, έπιασε μέτρια απόδοση και πήρε τη νίκη χάρη σε δύο γκολ που σημείωσαν αμυντικοί του (Φουντουκίδης, Θεοφανίδης).  Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Θεοφανίδης ύστερα από σέντρα ακριβείας του Λέανδρου (εκτέλεση φάουλ που το κέρδισε ο εξαιρετικός εκείνο το απόγευμα Λέανδρος), για να γίνει το 1-1 στο 65' από τον Δέδε που απέφυγε Θεοφανίδη - Τάτση και πλάσαρε τον Σαββουλίδη ο οποίος επιχείρησε έξοδο. Το τελικό 2-1 σημείωσε στο 85' ο Φουντουκίδης επίσης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Αισθητή στο παιχνίδι η απουσία του Αφεντουλίδη, με αποτέλεσμα η επίθεση του Δικεφάλου να εμφανίζει προβληματική εικόνα. Μόνο ο Λέανδρος ήταν απειλή για τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Μανιάκη και η ομάδα ουσιαστικά ήταν επικίνδυνη μόνο από στημένα!

Ο Πανιώνιος από το 27' αγωνιζόταν με 10, λόγω τραυματισμού του Νέγρη, ο οποίος υπέστη διάσειση σε σύγκρουσή του με τον Φουντουκίδη και μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια. Ο ΠΑΟΚ στο 32΄είχε δοκάρι, όταν ύστερα από σουτ του Κοντογιώργου, ο Μανιάκης απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού, ενώ στο 38' ήταν η σειρά του Σαββουλίδη να αποκρούσει δύσκολα τη βολίδα του Χάιτα, σε μια αναμέτρηση από την οποία έλειπαν γενικά οι φάσεις.  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Νικαλαΐδης, Θεοφανίδης, Λέανδρος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Κοντογιώργος

Πανιώνιος: Μανιάκης, Νέγρης, Καζαντζίδης, Καραγιαννόπουλος, Σκρέκης, Κυριαζής, Χάιτας, Αθανασούλας, Ιντζόγλου, Δέδες, Κόλλιας 

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Μανιάκης να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ παρακολουθούν τη φάση ο Καραγιαννόπουλος και ο Χαραλαμπίδης. Λίγο πιο πίσω διακρίνεται ο διαιτητής Κορκίδης. 

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη  .

Η τελική βαθμολογία:

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...