Αυλαία με ισοπαλία στο Αλκαζάρ!

Ολοκληρώθηκε σαν σήμερα στις 3/6/1979 το πρωτάθλημα της σεζόν 1978-1979, χωρίς σε αυτό να έχει αναδειχτεί πρωταθλητής, σε πρώτη φάση!
Αυλαία με ισοπαλία στο Αλκαζάρ!

Ο λόγος είχε να κάνει με την ισοβαθμία της αεκ με τον γάβρο, με αποτέλεσμα ο τίτλος να έπρεπε να κριθεί λίγες μέρες αργότερα σε αγώνα μπαράζ. Αυτό τουλάχιστον προέβλεπε ο κανονισμός σε περίπτωση ισοβαθμίας, όμως ο γάβρος αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτόν, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του τελευταίου αγώνα του με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (!!!) και πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για ένα πρωτάθλημα που στιγματίστηκε από πλείστες καταγγελίες για δωροδοκία, όπως του Οικονόμου (Απόλλων Αθηνών), του Δοξάκη (Ρόδος) και παικτών του ΟΦΗ (στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος) κατά παραγόντων του Ολυμπιακού Πειραιά, ενώ είχε διακοπεί και προσωρινά με απόφαση της ΓΓΑ. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού Λεωνίδας Θεοδωρακάκης παραπέμφθηκε, ειδικές επιτροπές ανέλαβαν την εξιχνίαση των υποθέσεων, αλλά ουδέποτε βγήκε κάποια απόφαση.  

Εκείνη λοιπόν την αγωνιστική (34η), ο Δικέφαλος αντιμετώπισε στον κάμπο την αδιάφορη βαθμολογικά Λάρισα, όπως αδιάφορη ήταν και η ομάδα μας, που τερμάτισε στην 4η θέση, χωρίς όμως να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, λόγω του ότι ο Πανιώνιος κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας.

Μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές και υπό συνεχή βροχόπτωση, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 40' με πέναλτι του Γκουερίνο, ένα πέναλτι που υπέδειξε ο Παναγόπουλος και στο οποίο υπέπεσε ο Πατσιαβούρας, ανατρέποντας τον Βραζιλιάνο επιθετικό μας. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο πρώτο μισό του αγώνα, χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στην επανάληψη χρειάστηκε η ετοιμότητα του Φίλη για να αποτρέψει την ισοφάριση σε τρεις περιπτώσεις, όταν ο πορτιέρο μας απέκρουσε δυνατά σουτ του Κρητικού. Δε συνέβη όμως το ίδιο στη φάση του 85', όταν η Λάρισα κέρδισε πέναλτι με τη σειρά της (ο Δαμανάκης ανέτρεψε τον Βαλαώρα) και ο Κρητικός διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι: Αναστασιάδης, Γκουερίνο και Κούδας

Οι συνθέσεις:

Λάρισα: Ταμπάρας, Σελιώνης, Ράμμος, Αργυρούλης, Πατσιαβούρας, Δράμαλης, Βουρούκος, Ανδρεούλης, Μουσιάρης (46' Βαλαώρας), Κρητικός, Υφαντής (58' Κοκολίτσιος) 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Πέλλιος, Κερμανίδης (67' Σίγγας), Γκουερίνο, Κωστίκος, Κούδας, Δαμανάκης

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του. Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, Ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!   

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Πέλλιος ανάμεσα σε αμυντικούς της Λάρισας να διεκδικεί την κεφαλιά... 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...