Μπαλάρα κόντρα στην αεκ και τη ... ΔΕΗ! (vid)

Μόλις τρεις μέρες είχαν περάσει από τον ξαφνικό χαμό του Γκιούλα Λόραντ στο ματς με τον γάβρο (31/5) και ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου την αεκ...
Μπαλάρα κόντρα στην αεκ και τη ... ΔΕΗ! (vid)

Με το σοκ του θανάτου του Ούγγρου τεχνικού να πλανάται πάνω από την Τούμπα και τον Αρίστο Φουντουκίδη να εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή, σε ένα γήπεδο που κόχλαζε από κόσμο και ξεχείλιζε από πάθος μετά από αρκετό καιρό, ο Δικέφαλος πήρε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε αφόρητα την αθηναϊκή ομάδα και έχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Για του λόγου το αληθές διαβάστε παρακάτω:

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφήνουν λουλούδια στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Γκιούλα Λόραντ

Το φιλμ του αγώνα ...

3ο λεπτό: Ο Κωστίκος βρήκε τον Κερμανίδη που από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ!

7ο λεπτό: Ο Κωστίκος βρήκε τον Κούδα που μπήκε στην περιοχή και από τη γραμμή του άουτ σέντραρε πάνω στον Οικονομόπουλο...

13ο λεπτό: Από καλή θέση ο Κερμανίδης ολιγώρησε και σούταρε καθυστερημένα άουτ.

27ο λεπτό: Συνεργασία Γεωργόπουλου - Κερμανίδη, ο τελευταίος βρέθηκε προ του τερματοφύλακα αλλά σούταρε επάνω του

39ο λεπτό: Σέντρα του Γούναρη, διεκδίκησαν την μπάλα Κούδας - Τζιράκης - Ρήγας με τον τελευταίο να ανατρέπει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ και να σφυρίζεται πέναλτι! Το εκτέλεσε εύστοχα ο Κωστίκος και άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καθυστέρηση, λόγω διακοπής ρεύματος και τότε ακούστηκε για πρώτη φορά το: αεκ και ΔΕΗ μαμιέστε μια ζωή!

46ο λεπτό: Ο Σάλαμον με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Κούδα, που απέφυγε τον Νικολάου, σούταρε δυνατά ο Οικονομόπουλος απέκρουσε, η μπάλα ξαναήρθε στον Κούδα, αλλά ξαφνικά τα φώτα έσβησαν και ο αγώνας διακόπηκε για 2η φορά!!!

Ο Κωστίκος μονομαχεί με τον Μουσούρη...

48ο λεπτό: Ο διαιτητής Δέδες αγνοεί καταφανέστατη περίπτωση πέναλτι, όταν ο Κούδας προσπάθησε να περάσει την μπάλα στην περιοχή και ο Αρδίζογλου την σταμάτησε με το χέρι

49ο λεπτό: Μπαλιά του Γκουερίνο στον Κερμανίδη, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα έγλειψε το λάθετο δοκάρι της αεκ!

51ο λεπτό: Ο Γκουερίνο εκτέλεσε φάουλ και ο Οικονομόπουλος απέκρουσε στη γωνία του!

74ο λεπτό: Σέντρα του Γούναρη, κεφαλιά του Κωστίκου, η μπάλα στο κάθετο δοκάρι της αεκ! Στη συνέχεια της φάσης ο Βασιλάκος σε κενή εστία έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0!

79ο λεπτό: Ο Κωστίκος μπήκε στην περιοχή της αεκ, σέντραρε και ο Αρδίζογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Ο Δέδες έδειξε σέντρα, όμως το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού που καταλόγισε τον Γιούρα σε θέση οφ σάιτ...

80ό λεπτό: Λάθος του Σάλαμον το εκμεταλλεύεται ο Κώττης που πασάρει στον Μαύρο (2 μέτρα οφ σαιτ) ο οποίος μπήκε στην περιοχή μας πλάσαρε τον Φούρτουλα, ο πορτιέρο απέκρουσε, ο Μαύρος έπεσε επάνω του και ο Μεσσήνιος Δέδες έδωσε πέναλτι!!!

Το εκτέλεσε ο Αρδίζογλου, όμως ο Μπλάντεν έπεσε σωστά και απέκρουσε. Ήταν η μοναδική φάση της αεκ στο ματς και παραλίγο να της δώσει την ισοπαλία! 

88ο λεπτό: Σέντρα ο Γούναρης, κεφαλιά ο Κωστίκος , η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ εκείνο το ζεστό καλοκαιρινό βράδυ έπαιξε μπαλάρα, πραγματοποίησε πολύ μεγάλη εμφάνιση, αλλά δεν μπόρεσε να κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς!

Κόπηκαν 26. 674 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 7.145.150 δρχ 

Δείτε ολόκληρο σχεδόν τον αγώνα, σε ένα μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στα χέρια μας. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από οπαδό του ΠΑΟΚ με φυσικό ήχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Σίγγας, Δαμανάκης (73' Βασιλάκος), Κερμανίδης, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, Κούδας (78' Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος  

αεκ: Οικονομόπουλος, Τζιράκης (58' Καλογερόπουλος), Παπαπραστανίτης, Μανωλάς, Νικολάου, Ρήγας, Κώττης, Ελευθεράκης, Μουσούρης, Αρδίζογλου, Μαύρος (84' Γκέσιος) 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...