Αυλαία της σεζόν 1981-82 με νίκη

Σαν σήμερα στις 30/5/1982, έπεφτε η αυλαία του μόλις 3ου επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου...
Αυλαία της σεζόν 1981-82 με νίκη

Ο τίτλος κρίθηκε λίγες μέρες αργότερα σε αγώνα μπαράζ που έγινε στον Βόλο, ανάμεσα σε γάβρο και βάζελο (2-1 κέρδισε ο πρώτος), με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει 3ος μπροστά από την αεκ. Στο τελευταίο παιχνίδι εκείνης της χρονιάς, ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην Τούμπα την ουραγό (και υποβιβασθείσα) Κόρινθο, την οποία κέρδισε με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Νέτο Γκουερίνο στο 47'

Ο αγώνας έγινε παρουσία λίγων θεατών (μόλις 3.005 τα εισιτήρια) και πρωταγωνιστής του ήταν ο τερματοφύλακας της πελοποννησιακής ομάδας Βσίλης Δεσύλλας,  που κατάφερε να αποκρούσει δύο πέναλτι του Γιώργου Κωστίκου! Το πρώτο στο 34' και το δεύτερο στο 40'.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...  

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...