Εκκωφαντικό διπλό στον Βύρωνα!

Η έκπληξη του πρωταθλήματος της σεζόν 1990-1991, άκουγε στο όνομα Αθηναϊκός... Η νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Βύρωνα, τερμάτισε στην 5η θέση (ισόβαθμη με τη γριά) και έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου.
Εκκωφαντικό διπλό στον Βύρωνα!

Λόγω μάλιστα της συμμετοχής της στον τελικό, εξασφάλισε μάλιστα και ευρωπαϊκό εισιτήριο (τα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Σαν σήμερα λοιπόν στις 19/5/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την αθηναϊκή ομάδα σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής. Ο Δικέφαλος μετά την απομάκρυνση του Ρομπ Γιάκομπς (12 αγώνες), είχε στον πάγκο του το δίδυμο Τερζανίδη - Μιχαηλίδη και κυνηγούσε την έξοδο στην Ευρώπη, δίνοντας μάχη με ΑΕΚ, Ηρακλή και Αθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ στο τέλος εκείνης της σεζόν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης χρονιάς (σαν 4ος) και ασφαλώς σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το μεγάλο διπλό που πήρε στον Βύρωνα, όταν επικράτησε με 0-5 του Αθηναϊκού!

Τα γκολ της ασπρόμαυρης νίκης σημείωσαν: Σκαρτάδος στο 6' & 16', Καραγεωργίου με πέναλτι στο 72', Μπορμπόκης 76' & 87'.

Το τέλος εκείνου του πρωταθλήματος βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει μαζέψει 38 βαθμούς (του είχαν αφαιρεθεί 3 λόγω της αποχώρησης από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον βάζελο), έχοντας 16 νίκες, 9 ισοπαλίες, 9 ήττες με τέρματα 56-39

Δείτε την τελική βαθμολογία της σεζόν 1990-1991

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...