Παλικαρίσιο διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια (1997)

Μπροστά σε 4.000 εκστασιαμένους ΠΑΟΚτσήδες, στις 4/5/1997, ο Δικέφαλος του Βορρά άλωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια παίρνοντας διπλό επί της ΑΕΚ...
Παλικαρίσιο διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια (1997)

Ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του από τις 4/2 εκείνης της χρονιάς, είχε μπει σε δρόμο επιτυχιών και στο τέλος βρέθηκε στην 3η θέση, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού σε όλον τον 2ο γύρο, αφού σε 15 ματς με Αναστασιάδη στον πάγκο μέτρησε 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!!!

Αυτό, επειδή κάποια πράγματα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τα σβήσουν από τη μνήμη μας, δεν πρέπει να ξεχνιούνται και να μην υποβαθμίζονται άνθρωποι που πρόσφεραν τα μέγιστα στον ΠΑΟΚ, τόσο σαν παίκτες όσο και σαν προπονητές! Η ιστορία γράφεται και δεν ξεγράφεται από κανέναν, ειδικά από κάποιους απίθανους δημοσιογράφους - κηφήνες, που το μόνο που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν είναι να διχάζουν τον κόσμο και να αβαντάρουν άτομα μέσα από την ομάδα (παίκτες, παράγοντες κτλ) ...

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 24', ο Τουρσουνίδης έστρωσε την μπάλα στον Πάρη Ζουμπούλη και αυτός με τη σειρά του την έστειλε με συρτό διαγώνιο σουτ στα δίχτυα του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Καραγιάννη.

Ο σκόρερ μετά το 0-1 κατευθύνθηκε στο πέταλο που βρισκόταν ο κόσμος του Δικεφάλου και πανηγύρισε μαζί τους. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έλεγχε απόλυτα το ματς και στο 59' ο Βρύζας έπιασε στον ύπνο της άμυνα της ΑΕΚ φεύγοντας στην πλάτη της μετά από βαθιά μπαλιά και από κοντά με πολύ δυνατό σουτ "σκότωσε" την ΑΕΚ, κλειδώνοντας το διπλό.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 90' με τον Χρήστο Κωστή, όταν πια όλα είχαν κριθεί.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Δούρο, βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και το τεχνικό team να πανηγυρίζουν τη νίκη μαζί με τον κόσμο! 

O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά, ξεκίνησε με τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκστον στον πάγκο του (10 παιχνίδια), ακολούθησε ο Αρχοντίδης (9 παιχνίδια), για να πάρει τη συνέχεια τη σκυτάλη ο Αναστασιάδης (15 παιχνίδι), με τον Άγγελο να διορθώνει κυριολεκτικά τα αδιόρθωτα!!!

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τι έκαναν ο καθένας από τους τρεις τεχνικούς του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1996-1997 και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Όνομα προπονητήΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΓκίντερ Μπένγκστον343Χρήστος Αρχοντίδης342Άγγελος Αναστασιάδης1311

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 19 νίκες - 9 ισοπαλίες - 6 ήττες, συγκέντρωσε 66 βαθμούς (3-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 53-28. Ο Δικέφαλος ισοβάθμησε με τον ΟΦΗ, αλλά λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων κατετάγη 3ος.

* Ήταν η σεζόν που αποχαιρέτισε για πρώτη φορά τη μεγάλη κατηγορία ο παπαναστασιακός (με μόλις 35 βαθμούς και 20 ήττες!) 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...