Πρωτομαγιάτικο διπλό επί της ΑΕΚ! (1983)

Πρωτομαγιά του 1983 και ο ΠΑΟΚ με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του αντιμετωπίζει στην Κόρινθο την ΑΕΚ...
Πρωτομαγιάτικο διπλό επί της ΑΕΚ! (1983)
Photo Credits: @aspromavresistories.blogspot.com

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Κορίνθου λόγω τιμωρίας της αθηναϊκής ομάδας. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33' σε μια φάση που ο διαιτητής Κακλαμάνος είδε πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή (δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο) όταν ο Πέλλιος με κεφαλιά απέκρουσε επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά (παρενεβλήθη και ο Παντέλης στη φάση), η μπάλα μετά την κεφαλιά του παίκτη μας βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο! Το γκολ κατακυρώθηκε και η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα, σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός...

Στην επανάληψη όμως η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε! Ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή και πήρε ένα μεγάλο διπλό! Αρχικά ισοφάρισε με τον Βασίλη Βασιλάκο στο 59ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε μια φάση στην οποία ο Κούδας ξεχύθηκε προς την μεγάλη περιοχή της αεκ, ο Νικολούδης τον κράτησε ενώ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν έτομος να μπει στην περιοχή και ο Κακλαμάνος έδωσε το φάουλ λίγο έξω από τη γραμμή. Το εκτέλεσε υποδειγματικά ο Βασίλης Βσιλάκος (του έστρωσε την μπάλα ο Σκαρτάδος), αφήνοντας άγαλμα τον Αρβανίτη! 

Ο Γιώργος Κούδας στο 80' πέτυχε το δεύτερο τέρμα του "Δικεφάλου του Βορρά", εκμεταλλευόμενος ιδανικά γύρισμα του Καβαλιώτη Στάθη Τριανταφυλλίδη από τα δεξιά σε μια φάση στην οποία κόλλησε η άμυνα της ΑΕΚ, ενώ ο Βασιλάκος και πάλι, ένα λεπτό πριν το φινάλε έγραψε το τελικό 1-3. Η φάση ξεκίνησε από επέλαση του Γκουερίνο από τα αριστερά (πέρασε σαν σταματημένο τον αμυντικό της αεκ!) και την κατάλληλη στιγμή έκοψε την μπάλα στον Βασιλάκο που εκτέλεσε και πάλι τον Αρβανίτη...

Το ματς είχε διεξαχθεί για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1982-83. Μία αγωνιστική νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει του Απόλλων με 2-0 με τα γκολ των Σκαρτάδου και Τρίμχολντ ενώ η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Μακεδονικό με 1-0. Στο ματς της Κορίνθου κόπηκαν 6.704 εισιτήρια, ανάμεσα στους θεατές και αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ που πανηγύρισαν με την ψυχή τους το διπλό... Στο επόμενο ματς ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Εθνικό με 2-1 (Κούδας και Κωστίκος τα γκολ) ενώ η ΑΕΚ έφερνε 1-1 στο Χαριλάου.

Ο ΠΑΟΚ όμως είχε χάσει κάθε ελπίδα για κάποιο πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας αρκετά νωρίτερα, όταν έκανε απρόσμενες ήττες από ομάδες που τερμάτισαν πολύ χαμηλότερα στην βαθμολογία όπως από τον Ηρακλή και την Παναχαϊκή που υποβιβάστηκε!

Η τελική κατάταξη των τεσσάρων πρώτων του πρωταθλήματος σε 34 ματς:

1. γάβρος 50

2. Λάρισα 45

3. αεκ 45

4. ΠΑΟΚ 42

Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα. Η ομάδα, νωρίτερα εκείνη τη σεζόν, είχε αποκλείσει την Σοσό (1-0, 2-1) και αποκλείστηκε στον Β' γύρο από την Σεβίλλη, παρά τη νίκη μας με 2-0 στην Τούμπα (ήττα με 4-0 στη ρεβάνς του Σάντσεθ Πιθχουάν)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...