Στα Τρίκαλα στα δυο στενά (1985)

Σαν σήμερα στις 21/4/1985 η εθνική οδός στέναζε από 15.000 ΠΑΟΚτσήδες που ταξίδευσαν για την πατρίδα του Σακαφλιά!
Στα Τρίκαλα στα δυο στενά (1985)

Εκεί όπου ο Δικέφαλος θα έδινε ένα πολύ κρίσμο παιχνίδι στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη γριά! Ο λόγος είχε να κάνει με τιμωρία της ομάδας του ... Μπατάκη, που σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της, πήγαινε για τίτλο!

Για να πάρετε μια εικόνα της βαθμολογίας πριν το παιχνίδι:

1. ΠΑΟΚ 36, 2. Ηρακλής 33, 3. γαβροβάζελος από 32, 4. ΑΕΚ 31

Το πρωτάθλημα βρισκόταν σε μια κομβική καμπή του, η αρμάδα του Βάλτερ Σκότσικ έχοντας περάσει αρκετές συμπληγάδες παρέμενε -βάσει προγράμματος- το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, όμως αυτό έπρεπε να αποδειχτεί και στον αγωνιστικό χώρο.

 

Μπροστά σε 17.000 θεατές (17.010 εισιτήρια!), δεν έπεφτε καρφίτσα στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων, μόλις στο 45ο δευτερόλεπτο, οι 15.000 οπαδοί του τυπικά φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ σηκώθηκαν από τις θέσεις τους (όχι ότι κάθισαν και ποτέ!) για να πανηγυρίσουν έξαλλα το γκολ του Γιώργου Σκαρτάδου!

Ο Βασιλάκος εκτέλεσε φάουλ, ο Μπανιώτης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι της γριάς και ο Σκαρτάδος με γυριστό σουτ, αφού πήρε το ριμπάουντ, την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα!

Το πρώτο μεγάλο βήμα για το δίποντο της νίκης (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας), είχε γίνει και το γκολ αποδείχτηκε αρκετό για να μάς χαρίσει μια επιτυχία που έμελε να αποδειχτεί κάτι παραπάνω από σημαντική στη μάχη του τίτλου...

Το γκολ του ΠΑΟΚ στο 2:47 στο παρακάτω video ...

Μπροστά στον Κουκουλάκη (πατέρας του γνωστού σημερινού ρέφερι, σόι πάει το βασίλειο ...), ο Σκότσικ παρέταξε τους: Παντέλη, Τσουρέλα, Σίγγα, Γιούρισιτς, Μπανιώτη, Σκαρτάδο, Αλαβάντα, Βασιλάκο (46' Κωστίκο), Δημόπουλο, Πάπριτσα, Καρασαββίδη (89' Ιωσηφίδη)

Ο τότε πρόεδρος της γριάς, Θεοδωρίδης, έφυγε από το γήπεδο διπλά στενοχωρημένος, καθώς αναλογιζόταν πόσο κόσμο (του ΠΑΟΚ φυσικά!) θα μπορούσε να έχει το Καυτανζόγλειο, αν το ματς γινόταν εκεί!  

Και να πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά τα ματς της 24ης αγωνιστικής:

1. ΠΑΟΚ 38

2. Ηρακλής, βάζελος, γάβρος, ΑΕΚ 33, να σκοτώνονται για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, την ώρα που οι εκστασιαμένοι οπαδοί του Δικεφάλου επέστρεφαν στη βάση τους, έχοντας μαζί τους "άρωμα τίτλου" ... 

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...