Τον "κάρφωσε" με απίθανη κεφαλιά (vid)

Ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν σημειωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, απόλαυσαν σαν σήμερα στις 21/4/1974, χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα!
Τον "κάρφωσε" με απίθανη κεφαλιά (vid)

"Δράστης" ο Σταύρος Σαράφης και .. θύτης ο γάβρος και ειδικότερα ο τερματοφύλακάς του Παναγιώτης Κελεσίδης! Ένα γκολ βγαλμένο από την ψυχή της Τούμπας, ένα γκολ μνημείο, που όσοι το είδαν δεν θα το ξεχάσουν ποτέ!

Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι σε αναβρασμό! Ο λόγος είχε να κάνει με την μέτρια (στο ελληνικό πρωτάθλημα) πορεία της μεγάλης ομάδας εκείνης της εποχής, που  έφερε τη διοίκηση να θέλει να απομακρύνει τον Λες Σάνον (ήταν σε κόντρα μαζί του ο Σεργιαννίδης), όμως η αντίδραση του κόσμου εμπόδισε την κίνηση αυτή. Έτσι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην ομάδα το πρωί εκείνης της Κυριακής (21/4/1974), από την οποία είχε απομακρυνθεί για λίγα 24ωρα και έδωσε κανονικά το παρόν στον ασπρόμαυρο πάγκο στο παιχνίδι με την ομάδα που την προηγούμενη σεζόν μάς έκλεψε τον τίτλο!

Αξίζει να αναφερθεί το σκηνικό που προηγήθηκε της έναρξης του αγώνα, όταν ανακοινώθηκαν οι συνθέσεις των ομάδων και αποθεώθηκε ο Λες Σάνον! Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, λίγα λεπτά αργότερα, είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Σεργιαννίδη, με τον οποίο είχε έρθει σε αντιπαράθεση λίγες μέρες νωρίτερα, δίνοντας μήνυνα ενότητας!!! 

Ήταν λοιπόν η 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1973-74, ο ΠΑΟΚ ήταν 12 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο γάβρο (48 με 36 οι βαθμοί), αλλά αυτό δεν σήμαινε απολύτως τίποτε για τον νόμο της Τούμπας που ήταν σε πλήρη ισχύ από τις 3/1/1971! Ένας δυνατός ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πετύχει πιο μεγάλη σε έκταση νίκη, όμως η ατυχία και η αστοχία σε αρκετές τελικές προσπάθειες, την περιόρισαν στο φτωχό 1-0!   

Στο 61ο λεπτό σημειώθηκε η γκολάρα για την οποία έγινε λόγος πιο πάνω! Ο Ιωσηφίδης σε μια από τις γνωστές επελάσεις του από τα αριστερά, έκανε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ομάδας του Γουλανδρή και κάπου εκεί σταμάτησε ο χρόνος!  Ο Καίσαρας ίπταται και με μια εξωπραγματική δυνατή κεφαλιά καρφώνει τον Κελεσίδη και χαρίζει στον ΠΑΟΚ μια σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που έκανε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο (τα κατάφερε στο τέλος της σεζόν)...

Απολαύστε την γκολάρα στο video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις των ομάδων, όπως παρατάχτηκαν μπροστά στον Ελβετό ρέφερι Λοράν Ρασίν:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Τσιλιγκιρίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης (85' Λάζος), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης 

γάβρος: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Γκλέζος, Αγγελής, Περσίδης, Βιέρα, Δεληκάρης, Σταυρόπουλος, (75' Παπαδημητρίου), Τριαντάφυλλος, Γιούτσος (72' Καραβίτης)  

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας! 

{gallery}2017/Aspromaures/20-4-1974{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...