Τέσσερα τεμάχια στα δίχτυα του Ράντου (1990)

Σαν σήμερα στις 25/3/1990, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα τον γάβρο για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος...
Τέσσερα τεμάχια στα δίχτυα του Ράντου (1990)
Photo Credits: @aspromavresistories.blogspot.com

Η μεγαλύτερη παράδοση αήττητου που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν ως τότε ανελλιπώς στην Α' Εθνική Κατηγορία, ήταν σε εξέλιξη και εκείνη τη μέρα στην μισογεμάτη Τούμπα (17.169 εισιτήρια) ... συνεχίστηκε!

Ο Δικέφαλος, αποφασιστικός από το πρώτο λεπτό επιβλήθηκε πολύ άνετα  με σκορ 4-1. Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 10' ο Λαγωνίδης με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Μητσιμπόνα, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο επόμενο λεπτό με τον Μητρόπουλο.  

Ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σκαρτάδο στο 35', για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος να γράψει το 3-1 με κεφαλιά. Προηγήθηκε εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Μπορμπόκης), απόκρουση του Ράντου και ο Ροδίτης μέσος του Δικεφάλου πήρε το "ριμπάουντ" και σκόραρε.

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι ένιωθαν στο σβέρκο τους μια ακόμη φάπα, σε ένα γήπεδο από το οποίο έφευγαν μονίμως χαμένοι επί δεκαετίες, με εξαίρεση δύο ισοπαλίες που κατάφεραν να πάρουν από τη σεζόν 1970-71!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47ο λεπτό, ο Γιάννης Αλεξούλης με σουτ από τα 40 μέτρα, ανάγκασε τον Ράντο να μαζέψει για 4η φορά το τόπι από τα δίχτυα του.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, στο τελευταίο δεκάλεπτο  όμως είχε δύο πολύ καλές στιγμές (δοκάρι ο Μαγκντί, χαμένο τετ α τετ ο Σκαρτάδος) για να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη νίκη του!  

Να σημειωθεί πως από τη σεζόν 1986-87 μέχρι τη σεζόν 1989-90 ο γάβρος είχε δεχτεί από τον ΠΑΟΚ (σε Τούμπα και ... Σέρρες), 15 τέρματα πετυχαίνοντας 3! Και όλα αυτά σε μόλις τέσσερα ματς!!!

Δείτε στο video που ακολουθεί στιγμιότυπα από την αναμέτρηση, που εξελίχθηκε σε μια ταπεινωτική ήττα για την ομάδα της Μουνιχίας...

{dailymotion}xlcbls_1989{/dailymotion}

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης

γάβρος: Ράντος, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Μαυρομάτης, Σαββίδης, Τσαλουχίδης, Χατζίδης, Κωφίδης, Αναστόπουλος, Ντέταρι (56' Νεντίδης), Μητρόπουλος (46΄Μυστακίδης)

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3 θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...