Επιθανάτιος ρόγχος

Γιατρός δεν είμαι, ούτε μάγισσα. Λένε πως ενός είδους πνοή, η τελευταία ανάσα, φεύγει και ακούγεται όταν ξεψυχάει κανείς. Μάλιστα, σε περιπτώσεις ορισμένων ζώων ή άλλων κτηνών, φαίνεται πως η ανάσα αυτή λαμβάνει τη μορφή… κριτικής.
Equalizer Equalizer
Επιθανάτιος ρόγχος

Η επίλυση του εγκληματικού και επίπλαστου ζητήματος των χρεών του Δικεφάλου, μετά από μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ συζητήσεων, πιέσεων και υποσχέσεων, ήρθε να δώσει μια τεράστια νότα αισιοδοξίας στην ασπρόμαυρη οικογένεια, παρά τη νέα αποτυχημένη αγωνιστική χρονιά.

Κι όμως, τα γνωστά κτήνη της ελληνικής πολιτικής σκηνής, σε αγαστή συνεργασία με τα σκυλιά τους, ξαφνικά απέκτησαν φωνή, άποψη αλλά κυρίως ΓΝΩΣΗ του θέματος του ΠΑΟΚ. Οι ίδιοι άνθρωποι (ορισμένοι εκ των οποίων εκλέγονται σε ασπρόμαυρες περιοχές) που μέχρι πρότινος χρειάζονταν ειδικές εκδηλώσεις για να ενημερωθούν επί του θέματος, ξαφνικά γνωρίζουν άριστα ότι όλος ο νόμος είναι φωτογραφικός για να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ και ασκούν κριτική.

Ένα θέμα που λύθηκε δυο μόλις μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ οι ίδιοι υπόσχονταν λύση επί δέκα χρόνια.

Ένα θέμα που εξ αρχής δημιουργήθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φύτευαν απατεώνες και έβαζαν χέρι στα εσωτερικά ομάδων.

Ένα θέμα που ο κόσμος του ΠΑΟΚ από το 2002 φώναζε στους δρόμους της πόλης και οι εκάστοτε μπούληδες που παρίσταναν τους ηγέτες, αγνοούσαν επιδεικτικά (Προφανώς οι κριτές της σημερινής κατάστασης, δεν ενθυμούνται πως ομιλία πρώην πρωθυπουργού διακόπηκε από την ένταση που επικράτησε κατά την πορεία διαμαρτυρίας μας το 2006, ούτε βέβαια και τη ζωντανή κάλυψη όλων των καναλιών. Θεωρούσαν φαίνεται πως πρόκειται, απλά, για πρεζόνια που κάνουν αλητείες και η μνήμη τους απέβαλε τα πάντα).

Ένα θέμα, που αν πήγαινε ποτέ στα δικαστήρια, θα έπρεπε να κληθούν ως μάρτυρες και κάποιοι ευτραφείς επίδοξοι πρωθυπουργοί, να μας εξηγήσουν πως και γιατί εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κι όμως, γι αυτό το θέμα, στην παντελώς εξευτελισμένη Ελλαδίτσα του σήμερα, μετράει μόνο τι έγραψαν στο… twitter οι δούλοι των Αθηναϊκών συμφερόντων και συντεχνιών.

Κύριοι, δεν έχω πολλά να πω. Η οργή όλων μας μεταφράζεται στα ποσοστά σας χρόνια τώρα.

Τέτοιου είδους… αντιπολίτευση και κριτική, είναι ο επιθανάτιος ρόγχος της συντεχνίας σας.

Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα.

Εντός του ΠΑΟΚ, τα όνειρα για τη συνέχεια, οι συζητήσεις για τα έργα που θα γίνουν αλλά και η φημολογία για μεγάλη αύξηση του μπατζετ της ομάδας, έρχονται να δώσουν τεράστιο ενδιαφέρον στο επερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και πεδίο δόξης λαμπρό στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος επιτέλους έχει λόγους να χαμογελά. Η αποκάλυψη των δυσθεώρητων οικονομικών στοιχείων του Ιβάν, μέσω της ιστοσελίδας του, ήρθε να αποκαλύψει στους γνωστούς κρετίνους της εγχώριας δημοσιογραφίας, ό,τι τελικά ο Ρώσος δεν είναι στα μέτρα τους. Δεν μπορούν ούτε να τον φθείρουν, ούτε να τον καταστρέψουν. Ούτε καν να τον αγγίξουν.

Μένει πλέον να εφαρμοστεί ένα σοβαρό και νηφάλιο πλάνο, με ξεκάθαρη δομή και ιεραρχία. Με ανθρώπους που θα διαθέτουν το ειδικό βάρος ώστε να απορροφήσουν τους κραδασμούς, να συγκεντρώσουν την εμπιστοσύνη του κοινού και να μιλήσουν σοβαρά για τους στόχους που τίθενται.

Προσωπικά, αυτό που αναμένω από τον Ιβάν, είναι επενδύσεις στην υποδομή της ομάδας και λελογισμένα έξοδα στο αγωνιστικό τμήμα. Ούτε… κρατικούς Ριβάλντο, ούτε μανατζερίστικα αλλαξοκωλίκια.  

Υγ. Η δημοσιοποίηση στοιχείων περί της φυσικής κατάστασης της ομάδας, είναι δείγμα της σήψης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Ένας σύλλογος που φαίνεται για ακόμα μια φορά ανέτοιμος να υποστηρίξει ιστορικές αλλαγές και αναλίσκεται σε καραγκιοζιλίκια. Δείχνει επίσης, πως όλες οι πλευρές έχουν μεγαλύτερο εγωισμό παρά αγάπη για την ομάδα. Όλοι αυτοί οι κύριοι, πρέπει να «τελειώσουν» μια και καλή.

Διαβάστε ακόμη...