Πρόσεξε καλά, ΠΑΟΚτσή

Λένε πως λίγες ώρες έμειναν για τη ρύθμιση. Λένε πως έχει κλείσει το θέμα. Μέχρι να αποδειχτεί, κρατάω μικρό καλάθι.
Equalizer Equalizer
Πρόσεξε καλά, ΠΑΟΚτσή

Υποτίθεται πως σήμερα το βράδυ ο Σαμαράς στη βουλή θα αναφερθεί στην απόφαση για ψήφιση νομοσχεδίου που θα οδηγεί στην αποπληρωμή χρεών προς εφορίες και ταμεία. Μια ρύθμιση που είναι στα μέτρα των όσων ζητά χρόνια τώρα ο ΠΑΟΚ.

Έχουμε κάνει αρκετές αναφορές, έχουμε αναλύσει τα δεδομένα, έχουμε κρίνει και τη στάση της πολιτείας. Ας μη τα ξαναπούμε, δεν έχει νόημα.

Αρκετούς μήνες λοιπόν μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν ΚΑΙ στο Ζαγοράκη, εν  όψει Ευρωβουλής, φαίνεται πως φτάσαμε στο τέλος. Πως το επόμενο διάστημα ο ΠΑΟΚ ξεμπλέκει οριστικά, μετά τη θέση του νέου νόμου σε ισχύ και τα όποια διαδικαστικά απομένουν.

Ο Σαββίδης, φαίνεται πως θα φανεί αντάξιος των όσων είπε. Πως θα προβεί ουσιαστικά σε εφάπαξ εξόφληση των χρεών του Δικεφάλου μας.

Από την πρώτη στιγμή της έλευσής του, είχα τη… βλακεία ή την αφέλεια, να πάρω ανοιχτά θέση υπέρ του Ιβάν. Για πολλούς λόγους. Με κίνδυνο σε κάθε στραβή να ακούω περί… αυλικών, γλειφτών, υπερασπιστών κλπ κλπ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα πω τίποτα. Προφανώς και προς την πολιτεία ή τα κόμματα δεν θα γινόταν ποτέ να νιώσω κάποια υποχρέωση για ευχαριστίες. Προς τον Ιβάν, επίσης θα σταθώ στο ότι κάνει τα αναμενόμενα. Ούτε όψιμος σεβασμός, ούτε αποθεωτικές ατάκες μου περνάν απ το μυαλό.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι η συμπεριφορά του ΠΑΟΚτσή. Αυτού, που με τη στάση του εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει πείσει ΚΑΝΕΝΑΝ για το αν όντως άξιζε τελικά αυτή η τεράστια υπομονή για την έλευση επενδυτή. Δεν έχει πείσει κανέναν, για το τι θέλει από αυτή την –αθλητική- ζωή.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα είναι «καθαρός». Χωρίς βάρη. Και ξέρουμε όλοι εκ των προτέρων, πως είναι ΠΟΛΛΟΙ εκείνοι που στην πρώτη ευκαιρία, θα κυνηγήσουν το Σαββίδη.

«Είναι βιώσιμη η ομάδα, τι τον θέλουμε αυτόν», το βασικό επιχείρημα. Κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι και ψέμα…

Πρόσεξε καλά όμως, ΠΑΟΚτσή. Πρόσεξε γιατί θα αποδείξεις ακόμα μια φορά ότι έχεις πετάξει στα σκουπίδια κάθε έννοια που σε συνδέει με τις ρίζες σου. Η εκμετάλλευση, η κακώς εννοούμενη «πουστιά» και τα πισώπλατα μαχαιρώματα, δεν αρχίζουν ούτε και τελειώνουν με την έλευση ή τη φυγή Σαββίδη. Ξεκινώντας νέο γύρο εσωστρέφειας, αυτοκαταστροφής, κυνηγητών και διάλυσης, πιθανώς και να κόψεις ουσιαστικά το δρόμο για οριστική αναβάθμιση του ΠΑΟΚ.

Πρόσεξε λοιπόν, μη σου γίνει η πονηριά δεύτερη μοίρα. Και σου μείνει το «βιώσιμο» σωματείο στα χέρια.

 

ΥΓ. ΔΕΝ λέω οτι η μόνη λύση είναι ο Σαββίδης. Λέω οτι αν κυνηγηθεί εκ νέου ένα αφεντικό στον ΠΑΟΚ (το μόνο που διαφέρει απο πολλά προηγούμενα σε προέλευση, δυνατότητες και προσφορά), μετά ούτε τα Σπορ του Βορρά δεν θα έχουν το σθένος να υποστηρίξουν δημόσια οτι είναι θελκτικός ο ΠΑΟΚ για επενδυτές. 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...