Θερμά συγχαρητήρια...

Εκ νέου σε κλήση για απολογία, με την τιμωρία να είναι το επόμενο βήμα. Ο λόγος; Η μεγάλη οπαδική… μαγκιά.
Equalizer Equalizer
Θερμά συγχαρητήρια...

Το να επιδοθούμε σε ευχολόγια, καθωσπρεπισμούς και ευγένειες, ούτε μας ταιριάζει, ούτε έχει και νόημα.

Λίγες ώρες μόνο μετά τη χθεσινή ημέρα μνήμης για τα αδικοχαμένα παιδιά, περιστατικά μνημειώδους βλακείας προκαλούν αν μη τι άλλο, απορία σε όλους μας.

Σε απολογία λοιπόν ο ΠΑΟΚ, γιατί στον αγώνα με την Καλαμαριά, μια κροτίδα τραυμάτισε (ελαφρά; ) ένα άτομο της ασφάλειας του γηπέδου.

Και λοιπόν; Είναι το περιστατικό καινούριο; Είναι λίγες οι φορές που και από αυτή τη στήλη αλλά και γενικά, έχουμε αναρωτηθεί για το πόσο τρισμέγιστη βλακεία είναι αυτό που συμβαίνει;

Εφόσον οι… μπαρουτοκαπνισμένοι και έξυπνοι της κερκίδας, θεωρούν ότι αυτό είναι επιτρεπτό, ο,τι και να λέμε εμείς πάει στο βρόντο.

Ειδικά στα παιχνίδια στην Τούμπα, το σκηνικό έχει αποκτήσει γραφικές και ταυτόχρονα επικίνδυνες διαστάσεις. Κροτίδες ισχύος μικρής βόμβας τραντάζουν το γήπεδο σχεδόν σε κάθε ματς, στο ξεκίνημα των αγώνων. Ειδικά κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο (μένει να φανεί φέτος τι θα γίνει).

Προφανώς, συγκεκριμένη ομάδα ατόμων έχει πρόσβαση σε τέτοιο υλικό. Γιατί δεν έχει ούτε την ευχέρεια, ούτε και την όρεξη ο καθένας να κουβαλάει λίγα… κιλά εκρηκτικών σε κάθε ματς.

Το ερώτημα, ξεκάθαρο : Τι στο διάολο υποτίθεται πως πετυχαίνουμε με αυτά, ειδικά σε εντός έδρας αγώνες; Ποιος χαλιέται περισσότερο; Οι αντίπαλοι παίκτες ή μήπως η ομάδα μας; Δεν αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο για φιλάθλους τρίτης ηλικίας, που σε ανύποπτες στιγμές καλούνται να διαχειριστούν μίνι εκρήξεις σε αποστάσεις λίγων μέτρων;

Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει πια, αυτή η κερκίδα στην Τούμπα; Έχουμε εγκαταλείψει χρόνια τώρα την ομοθυμία και τη συμμετοχή σε συνθήματα, στο βωμό των κινητών τηλεφώνων και των βίντεο. Πλέον, εγκαταλείπουμε και τις απλές μεθόδους εκφοβισμού αντιπάλων (στα όποια τέλοσπάντων αποδεκτά πλαίσια), για να τις αντικαταστήσουμε με κροτίδες ισχύος.

Στο παιχνίδι με την Καλαμαριά ένας υπάλληλος απλά πήγε στο νοσοκομείο. Συγχαρητήρια λοιπόν και εις ανώτερα. Συμπαράσταση μόνο μη ζητήσει κανείς όταν γίνει η στραβή.

Διαβάστε ακόμη...