"Κοντή" μνήμη, θερμός μήνας...

Νέος κύκλος δημοσιευμάτων σήμερα στον τύπο της χώρας, σχετικά με τα χρέη του ΠΑΟΚ και το… πηδάλιο που θα πάρει ο Ιβάν…
Equalizer Equalizer
"Κοντή" μνήμη, θερμός μήνας...

Θέλετε από μαζική έμπνευση; Θέλετε επειδή ο ένας αντιγράφει τον άλλο; Θέλετε επειδή έχουν πληροφορίες (τις οποίες για κάποιο λόγο ΔΕΝ επικαλούνται αλλά μιλάνε αόριστα); Οι υπεύθυνοι της ενημέρωσης του ασπρόμαυρου κοινού, φρόντισαν πάλι να βάλουν στη πρίζα πολύ κόσμο από το πρωί, καθώς έπιασαν ίσως το πιο σημαντικό θέμα για τον ΠΑΟΚ.

Τα δεδομένα σχετικά με τα χρέη είναι γνωστά. Και τι χρωστάει ο ΠΑΟΚ πάνω κάτω, αλλά και τι ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ να ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Βεβαίως, η απάντηση των κυβερνήσεων ΔΕΝ είναι γνωστή, αφού κατά κανόνα εδώ και μια δεκαετία ακούμε «άρατα κούρατα» από υπεύθυνους και ανεύθυνους εκπροσώπους.

Το σημαντικό στην περίοδο που διανύουμε, είναι η επίσκεψη της «τροϊκα» στα τέλη του Σεπτέμβρη. Εκεί, αναμένεται να προταθούν από την πλευρά της κυβέρνησης ορισμένα μέτρα, μέσα στα οποία θα είναι και κάποιες αλλαγές σε ρυθμίσεις σχετικά με ληξιπρόθεσμα κλπ, ώστε να αυξηθούν τα άμεσα έσοδα του κράτους.

Εκεί, ο ΠΑΟΚ πατά και ζητά ΟΧΙ φωτογραφικά (αλλά για όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν) να υπάρξει μεγάλη έκπτωση στο «καπέλο», στις προσαυξήσεις. Μιας δηλαδή και δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η πρόταση για πληρωμή μόνο του πρωτογενούς κεφαλαίου, έστω να υπάρξει μια σοβαρή έκπτωση στις προσαυξήσεις.

Το τι θα γίνει στο τέλος, θα το μάθουμε. Καθώς όμως το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ΕΚ ΝΕΟΥ ο διαγωνισμός για την έκταση στη Θέρμη, φαίνεται πως ο Οκτώβρης θα είναι πολύ θερμός μήνας.

Τα δύο αυτά θέματα πιθανώς και να μην είναι αλληλένδετα, θυμίζω όμως πως ο Σαββίδης ΞΕΚΑΘΑΡΑ τα παρουσίασε έτσι, όταν στην εκδήλωση που είχε κάνει στο Μακεδονία Παλλάς, είχε ουσιαστικά δηλώσει στους αστείους βουλευτές Βορείου Ελλάδος πως : «Δώστε λύση με τα χρέη, αφήστε με να πληρώσω και μετά θα κάνω την επένδυση στη Θέρμη, ύψους 25 εκ. Ευρώ ΚΑΙ ανακαίνιση της Τούμπας».

Προς τι λοιπόν ορισμένοι κόπτονται περί φερεγγυότητας του Σαββίδη; Έθεσε εξ αρχής τα δεδομένα ή όχι; Είπε πουθενά ότι η Θέρμη θα γίνει ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ χρωστάει 40 εκατομμύρια; Δε νομίζω.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως θα κάνει πίσω σε κάποιο θέμα. Στο κάτω κάτω, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Εκτιμήσεις κάνουμε. Προσωπικά όμως θα τα συνέδεα ως θέματα. Και θα περίμενα από τον κόσμο να με στηρίξει, αντί να βιαστεί να με ονομάσει «παραμυθά».

Το μόνο που χρειάζεται, είναι λίγη μνήμη. Όποιος δεν την έχει, πρόβλημά του. Όχι του ΠΑΟΚ ή του Σαββίδη.

ΥΓ. 21 Σεπτέμβρη το πρώτο πέτσινο. Και τι γκρινιάζετε; Εδώ για πρώτη φορά στα χρονικά, η αρμάδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου αντίκρυσε ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ πριν τα Χριστούγεννα! Μιλάμε για διαιτητικό θράσος!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...