Ύποπτοι και άσχετοι, οι τύποι απαλλάσσονται λόγω ευήθειας

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, γνωστό συμπλεγματικό καθηγητή της νομικής να γελάει μόνος του, κάθε φορά που επρόκειτο να αναφερθεί σε κατηγορούμενους που έπεσαν «Στα μαλακά» λόγω ευήθειας. Λόγω χαζομάρας.
Equalizer Equalizer
Ύποπτοι και άσχετοι, οι τύποι απαλλάσσονται λόγω ευήθειας

 Το θεωρούσε μέγιστη προσβολή προς ένα άτομο, να γλιτώσει ποινή, επειδή το δικαστήριο τον θεωρεί… πολύ βλάκα για να είναι ένοχος. Άλλοι πάλι, χαίρονταν που τη γλίτωναν, ανεξαρτήτως οδού.

Σήμερα, στον ΠΑΟΚ, τίποτα δεν είναι απίθανο. Έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο να απορούμε με τα όσα διαβάζουμε, ακούμε και συζητάμε. Είναι αλήθεια; Είναι φούμαρα; Είναι δυνατόν;

Κι όμως, φαίνεται πως είναι. Μια εταιρία που παρακαλούσε χρόνια να βρει απλά ένα γερό επενδυτή για να ανέβει ψηλότερα, κι όμως άντεχε με φραγκοδίφραγκα και είχε και καλό όνομα στην αγορά και στο ευρύ κοινό, σήμερα φέρεται αλλοπρόσαλλα,  ερασιτεχνικά και εν τέλει, ηλίθια.

Διότι, δεν μπορεί να εξηγηθεί πλέον αυτό που συμβαίνει.

Τους είπαμε ερασιτέχνες. Δεν ήταν βέβαιο.

Τους είπαμε ύποπτους, τραβηγμένο.

Ε πλέον, παρατράβηξε το αστείο. Μια ΠΑΕ όπου κανένας δεν καίγεται να… αναλάβει ακριβώς το ρόλο του («γιατί εγώ άλλα ζήτησα κι άλλα μ έβαλαν να κάνω», λες και περιμέναμε τον Άγιο Βασίλη), σήμερα και μετά το νέο φιάσκο Γκαρσία, έρχεται με ύφος ψυχρό, άνετο και περίεργο, να δηλώσει πως «γίνονται διαπραγματεύσεις με τον Γκαρσία και θα δούμε που θα πάει».

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.

Κατ αρχάς, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν μου καίγεται καρφάκι αν ο υπάλληλος στο τεχνικό τιμ θα λέγεται Γκαρσία, Μπολιβάρ ή… Γκαγκάριν. Με νοιάζει ο ΠΑΟΚ και μόνο. Αν κάποιος Γκαρσία έχει τα στοιχεία που τον καθιστούν χρήσιμο στην ομάδα (πάθος, εμπειρία, ήθος, ύφος, γνώσεις και ικανότητες) μου κάνει. Ούτε λατρείες, ούτε δοξασίες.

Υπήρχε κενή θέση βοηθού προπονητή; Ναι.

Δόθηκε στον Γκαρσία το χρίσμα; Ναι.

Συμμετείχε κανονικά ο Πάμπλο στις αποστολές, στην προετοιμασία, στη λειτουργία της ομάδας; Ναι.

Πως διάολο λοιπόν μια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΑΕ, έχει στις τάξεις της έναν άνθρωπο επί 40 μέρες και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ότι πρέπει να κάνει και διαπραγματεύσεις μαζί του;

Προφανώς, κάποιος μας πουλάει τρέλα. Δεν είναι πλέον αποδεκτές οι δικαιολογίες που δίνονται μέχρι σήμερα. Πάνε πλέον αρκετές μέρες από τότε που σ αυτή εδώ τη στήλη λέγαμε πως η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ κρίνεται ασεβής και περίεργη προς «δικούς» μας ανθρώπους.

Οι προθέσεις του Βούκιτς, αμφισβητήθηκαν. Του Λίνο, το ίδιο. Ο Αθανασιάδης, πλεονέκτης. Ο Γκαρσία, ημίτρελος κομπλεξικός.

Όλοι στραβοί και περίεργοι, μόνο εμείς οι έξυπνοι.

Και ποιος με διαβεβαιώνει ότι υπάρχει καλό κλίμα ανάμεσα σε Άγγελο και Βρύζα; ΚΑΝΕΙΣ.

Και ποιος με διαβεβαιώνει πως όλα αυτά που γίνονται έχουν κάποιο υποτυπώδες πλάνο; ΚΑΝΕΙΣ.

Το αν η χρονιά θα πάει αγωνιστικά καλά ή όχι, είναι το τελευταίο. Αυτό που μετράει, είναι να μη βλέπουμε επιτέλους ένα ΠΑΟΚ-ΤΡΑΒΕΣΤΙ. Μια εταιρία που θα χαλάει με ευκολία όσα τόσες δεκαετίες χτίσαμε.

Δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω αν κάποιοι θεωρούν ότι παίρνουν λίγα λεφτά, αν κάποιοι άλλοι δεν προσαρμόστηκαν καλά στην ΠΑΕ και αν κάποιοι τρίτοι κρύβονται πίσω από το Σαββίδη.

Επιτέλους, αν θεωρείτε ότι έχετε δίκιο σε όλα αυτά τα τραγελαφικά, ΒΓΕΙΤΕ, ΜΙΛΗΣΤΕ και τελειώνετε. Αλλιώς αδειάστε μας τη γωνιά. Μη φέρεστε τόσο γελοία.

Το γεγονός ότι ο τίτλος του άρθρου σας αφορά, δεν θα αρκεί μια ζωή για να σας βγάζει «καθαρούς» στα μάτια του κόσμου.

 

ΥΓ. Ας μην είμαστε και αγνώμονες! Ο ΠΑΟΚ σήμερα κατάφερε να λύσει το συμβόλαιο με παίκτη που δεν ήθελε, ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να τον πληρώσει τρία χρόνια για να κάθεται. Γιούπι;

Διαβάστε ακόμη...