Θετικό βήμα η τροπολογία, μένουν πολλά ακόμη…

Η «χαρμόσυνη» εξέλιξη της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, θα μπορούσε να αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν την επίσημη αλλαγή επιπέδου του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι…
Equalizer Equalizer
Θετικό βήμα η τροπολογία, μένουν πολλά ακόμη…

Παρότι τους προηγούμενους μήνες η πλευρά Σαββίδη πίεσε ιδιαίτερα για την οριστική έγκριση της κατασκευής του προπονητικού κέντρου στη Θέρμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ορισμένα στοιχεία.

Κατ αρχάς, ο ίδιος ο Σαββίδης το ανακοίνωσε ξεκάθαρα στην περυσινή συγκέντρωση στο Μακεδονία Παλλάς, πως το ζήτημα των επενδύσεων σε Θέρμη και Τούμπα, αποτελεί παρεπόμενο της λύσης των χρεών της ομάδας. Η συγκέντρωση εκείνη είχε πραγματοποιηθεί σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι (τουλάχιστον) άσχετοι βουλευτές Βορείου Ελλάδας, για το πώς δημιουργήθηκαν και πως ζητάμε να πληρωθούν τα χρέη του ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος τότε, είχε παρουσιάσει ένα μεγαλεπήβολο πλάνο επενδύσεων, ως προοπτική μετά την επίλυση του προβλήματος των χρεών.

Επομένως, το γεγονός πως σήμερα κανείς δεν θυμάται το αίτημα Σαββίδη και όλοι στέκονται στις καθυστερήσεις για τη Θέρμη, είναι και ανόητο αλλά και επικίνδυνο, καθώς μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» στον Ιβάν.

Θεωρώ πως το επόμενο διάστημα θα φανούν οι προθέσεις του μεγαλομετόχου. Θα ξεκαθαρίσει δηλαδή αν και κατά πόσο είναι διατεθειμένος να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση χωρίς να έχει επιλύσει το σημαντικό ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που την καθιστούν δέσμια όχι μόνο οικονομικών επιβαρύνσεων, αλλά και διοικητικών αρρυθμιών.

Από εκεί και πέρα, η «λιτή» και απέριττη μεταγραφική πολιτική της ΠΑΕ μέχρι τώρα, σίγουρα δεν είναι άσχετη με τα όσα περίεργα και δυσλειτουργικά αντίκρισε ο Ιβάν τόσο μέσα στον ΠΑΟΚ όσο και ευρύτερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα. Έχει έγκαιρα ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σκοπό να πετάει λεφτά στα σκουπίδια και, παρότι το πραγματοποιεί απότομα και «άγαρμπα», δείχνει ήδη διαθέσεις μεγάλου συμμαζέματος και προσεκτικών κινήσεων.

Συνεπώς, απομένουν αρκετά πράγματα να γίνουν τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε «ασπρόμαυρο» επίπεδο. Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και της πολιτείας στα δύο αιτήματα του ΠΑΟΚ (εδώ και… μια δεκαετία πλέον) είναι αστείες, προκλητικές και ύποπτες. Οι αναρίθμητες υποσχέσεις που έχουν δώσει στο Σαββίδη, για την ώρα παίρνουν συνεχώς αναβολή και μέχρι να γίνουν πράξη, μάλλον θα συνηθίσουμε στη λιτότητα. Ταυτόχρονα, η έλλειψη σοβαρότητας και πειστικής λειτουργίας εντός της ΠΑΕ, έφερε μεγάλες αποτυχίες στην οργάνωση της ομάδας, λεφτά πετάχτηκαν στα σκουπίδια και όλα αυτά, μόνο τη διστακτικότητα του Σαββίδη μπορεί να επιφέρουν.

Μακάρι το επόμενο διάστημα να διαψεύσει την εικόνα αυτή.

Το σίγουρο είναι, πως η ακατάσχετη καταστροφολογία και η μικρή μνήμη όσων λοιδορούν ξεχνώντας πως ο ΠΑΟΚ έχει βαρίδια στα φτερά, δεν προσφέρουν τίποτα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...