Επικοινωνιακά ανάπηρος ο ΠΑΟΚ

Οι μέρες περνούν και τα πράγματα αντί να βελτιώνονται, χειροτερεύουν. Μάλλον ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε κάποια ζητήματα.
Equalizer Equalizer
Επικοινωνιακά ανάπηρος ο ΠΑΟΚ

Πέρα από το ρόλο και την ευθύνη των οπαδών σε διάφορες άσχημες καταστάσεις την περυσινή χρονιά που επηρέασαν και τους παίκτες (και για τον οποίο ρόλο υπάρχει υπέρμετρη γκρίνια, λες και ο κόσμος τα ρήμαξε όλα σε μια χρονιά που πήγαινε πρίμα!), τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες προκαλούν μεγάλο εκνευρισμό και απογοήτευση. Οι τάσεις φυγής παικτών, η έλλειψη (?) πλάνου στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά αλλά και τα «ήξεις (κυριολεκτικά) αφήξεις» του Ιβάν, έχουν κάνει το καλοκαίρι αυτό να μοιάζει για την ώρα αποκαρδιωτικό.  

Δεν πιστεύω πως θα κλείσει έτσι αυτή η προετοιμασία. Θα γίνουν κινήσεις. Αλλά επιτέλους, πρέπει κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ να σταματήσει να είναι επικοινωνιακά ανάπηρος. Δεν είναι δυνατό ένας ολόκληρος κόσμος να περιμένει να ακούσει τόσο καιρό ένα πλάνο, ένα προγραμματισμό, έστω μια δικαιολογία, και αντί αυτών να βλέπει αρλούμπες. Το ποιος φταίει γι αυτή την αναπηρία, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Προφανώς και δεν είναι ο χ υπάλληλος. Αυτοί που έχουν ηγετικές θέσεις, ας ανοίξουν το στόμα τους και μια φορά δημόσια, κι όχι μόνο σε παρασκηνιακές συναντήσεις, όπως γίνεται τόσα χρόνια. Η έλλειψη στρατηγικής σε αυτό τον τομέα έχει καταστήσει το Σαββίδη κυριολεκτικά βορρά στις ορέξεις του κάθε γελοίου, ή του κάθε στημένου.

Χθες, μάθαμε για την επιμονή Λούκας να φύγει. Ωραία, τον έκραξε ο κόσμος, στεναχωρήθηκε, είναι και λίγο φλώρος, στο καλό να πάει. Και να μη ξανάρθει.

Σήμερα, μάθαμε για την απώλεια του Στοχ. Καλός παίκτης, πρόσφερε αρκετά, αλλά από μόνη της η απώλειά του δεν θα ήταν καταστρεπτική. Όταν όμως τη συνδυάζουμε με την αντίστοιχη του Λούκας, τα ρίσκα στη θέση του τερματοφύλακα, την παντελή έλλειψη σταθερότητας στις μεταγραφές (αλήθεια, είναι δυνατόν να διοχετεύεται μέσα από ΜΜΕ ότι ο Ρατς δεν έχει υπογράψει γιατί έχει πολλούς εκπροσώπους που αλλάζουν το συμβόλαιό του; Μα για ηλίθιους ψάχνετε; Ολόκληρες πολυεθνικές αγοράζονται σε λίγες μέρες! ), αλλά και κοιτώντας απλά το ημερολόγιο, μόνο σύγκρυο μπορεί να σε πιάνει. Οι μέρες πέρασαν και η προετοιμασία του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο.

Συνολικά, η όψη της κατάστασης μοιάζει αποκαρδιωτική. Δεν ήμουν ΠΟΤΕ από αυτούς που είναι απαισιόδοξοι. Πίστευα στις προσπάθειες των όποιων στελεχών να κάνουν κάτι καλό. Πλέον όμως είμαι της άποψης πως απλά, κάποιοι στην εποχή Σαββίδη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πετύχουν κάτι. Και με κάποιο μαγικό τρόπο τα φορτώνεται όλα ο Σαββίδης που φέρεται μεν περίεργα, αλλά δεν έχει ουσιαστικά κανέναν δίπλα του να μιλά σταθερά και σοβαρά. Με κίνδυνο να φάει το κεφάλι του λέγοντας την αλήθεια στο μεγαλομέτοχο, αλλά με στόχο τις σωστές επιλογές για το καλό του ΠΑΟΚ !

Σήμερα, 3 Ιουλίου, μπορούμε να βρούμε κι άλλες δικαιολογίες. Ότι περιμένουμε την απόφαση του CAS. Ότι έχουν κλείσει παίκτες αλλά δεν ανακοινώνονται. Ότι και το υπάρχον υλικό δεν είναι τόσο άσχημο, ή ότι ο Ιβάν έκλεισε την κάνουλα. Ό,τι από αυτά κι αν ισχύει, ΠΕΙΤΕ ΤΟ να ησυχάσουμε! Έχει καταντήσει αηδία αυτή η επαναλαμβανόμενη κωμωδία κάθε καλοκαίρι.

ΥΓ. Τεχνικός διευθυντής κάνει ο,τι μπορεί (με δόλια μέσα, όπως υπογράμμισαν σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ) για να γίνει πρόεδρος, στη συνέχεια διαμαρτύρεται έντονα στον φρέσκο μεγαλομέτοχο «γιατί με έχεις πρόεδρο, κάνε με τεχνικό διευθυντή αφού αυτή είναι η δουλειά μου»! Τα σχόλια περιττεύουν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...