Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Η έλευση Άγγελου Αναστασιάδη αποτέλεσε την αφορμή για χιλιάδες οπαδούς της ομάδας να εκφράσουν διάφορες απόψεις. Θετικές, αρνητικές, μα κυρίως απόλυτες.
Equalizer Equalizer
Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Μια μακρά περίοδος μετάβασης στη νέα εποχή, επί Ιβάν Σαββίδη, μπήκε σε ένα νέο κεφάλαιο. Και δυστυχώς, για άλλη μια φορά, μπήκε με τρόπο που φαίνεται στραβός.

Πριν δύο χρόνια, λίγο πριν έρθει ο Ιβάν, η επιλογή Αναστασιάδη έμοιαζε πολύ λογικότερη και αποδεκτή. Ομάδα χωρίς λεφτά, αποδυναμωμένη και με διάφορα προβλήματα, χρειαζόταν -έλεγαν τότε- ένα κασκαντέρ. Σήμερα, μετά από διάφορα πειράματα, ο Άγγελος είναι και πάλι ο ανίκανος τσομπάνης.

Μόνο και μόνο αυτή η μετάβαση από θετικούς σε αρνητικούς χαρακτηρισμούς, αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι μάλλον κάτι άλλο φταίει.

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς, ΠΑΟΚτσή;

Μήπως πρέπει να θυμηθείς πως, η γκρίνια, η μιζέρια και η λάσπη πέφτουν «σύννεφο» δεκαετίες τώρα;

Μήπως σου κάνει εντύπωση το γεγονός, πως, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ περνάει από την ομάδα, παράγοντας  ή τεχνικός, λοιδορείται με το παραμικρό, εξευτελίζεται και μπαίνει με ΜΑΝΙΑ στο χρονοντούλαπο;

Μήπως, φίλε ΠΑΟΚτσή, ήρθε η ώρα να σκεφτείς ότι το γεγονός πως χρόνια τώρα, δυο σχεδόν γενιές δεν κατάφεραν να «βγάλουν» ένα σωστό παράγοντα, να φτιάξουν ένα σωστό μοντέλο ανάπτυξης, να ισορροπήσουν έστω για να δουν ποια είναι τα προβλήματά τους;

Μήπως πρέπει να σκεφτείς, ότι τελικά ο τσομπάνης ΔΕΝ είναι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κάπου στην κερκίδα, στην πόλη, στα ράδια και στο διαδίκτυο;

Μήπως πάλι πρέπει να σου θυμίσω ότι πλέον, για να σταθείς δίπλα στην ομάδα, σε μια απλή εκδήλωση, όπως μια ομιλία ή ένα απογευματινό συλλαλητήριο στο μέσο της άνοιξης, πρέπει να σε ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ μεγαλομέτοχοι, σύνδεσμοι, πρόεδροι και αθλητές;

Μήπως έχεις καμιά διάθεση να παραδεχθείς πως στο αγωνιστικό κομμάτι, ποτέ και με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένος;

Μήπως πρέπει να θυμηθείς πως, τον Αναστασιάδη ΕΣΥ παρακαλούσες κάποτε να τον φέρουμε στην ομάδα, και λίγα χρόνια μετά καθυβρίζεις όσους τον θεώρησαν απλώς μια λογική επιλογή για να βρούμε λίγο την ισορροπία ως ομάδα;

Προσωπικά, θεωρώ την επιλογή Αναστασιάδη μέτρια. Για διάφορους αγωνιστικούς λόγους, όπως το σύστημα που ακολουθεί, η έλλειψη επαφής με τεχνολογία, η μέτρια προσέγγιση στη βελτίωση ταλέντων κ.α. Αλλά αυτό είναι κάτι που έχουμε καιρό να αναλύσουμε.

Εστιάζοντας όμως στην επιλογή Σαββίδη, τα συμπεράσματα που βγάζω είναι απλά, και δικαιολογούν την απόφασή του :

Α) Ένας μεγαλομέτοχος που από την ώρα που ήρθε, συναντά ΜΟΝΟ προβλήματα. Ατελείωτη γκρίνια, χρέη, κλίκες, τεράστιες απαιτήσεις και πόλεμο από κάθε λογής ζωύφιο που έχει κάποια «θέση» στην Ελλάδα. Οι πολλές εκκλήσεις του για συσπείρωση αντιμετωπίζονται ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ με χλευασμό από την πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Β) Ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται (και δεν έχω καταλάβει ΓΙΑΤΙ πρέπει να το απορρίψω) ότι αγαπά την ομάδα και θέλει να φτιάξει κάτι καλό. Σε απάντηση, βλέπει μόνο ειρωνείες και μια απίστευτα εξοργιστική σιγουριά ότι «αυτός ήρθε μόνο για μπίζνες, μη τσιμπάτε»

Γ) Ένας παράγοντας που, στην προσπάθειά του να βάλει μια λογική τάξη στην ΠΑΕ, βλέπει μόνο πολέμους και αποτυχίες, σκορπώντας ένα σκασμό λεφτά (κάτι που βέβαια ΔΕΝ έχει παραδεχτεί κανείς, από τους χιλιάδες… γνώστες στην κοινωνία του ΠΑΟΚ).

Όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, έστω και καθυστερημένα, θεωρώ λογική και αναμενόμενη την επιλογή Αναστασιάδη. Γιατί;

Για να αφήσει το αγωνιστικό τμήμα σε χέρια που μπορεί να μη μας εκτοξεύσουν, αλλά τουλάχιστον θα μας πάνε σε κάποια υποτυπώδη πορεία.

Για να μπορέσει να ασχοληθεί με θέματα απείρως σημαντικότερα, όπως το προπονητικό, τα χρέη, η στελέχωση της ΠΑΕ. Όλα αυτά βεβαίως, ο ΠΑΟΚτσής που ξέρει από επιχειρήσεις και μπάλα, τα έχει χεσμένα.

Για να μπορέσει να βρει τον απαραίτητο χρόνο να ζυγίσει κάποια πράγματα, παρά να ασχολείται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με το τι πήγε στραβά στα αποδυτήρια, ποιος τρώει ποιόν, και γιατί ο προπονητής δεν κάνει τακτική.

Τα αποτελέσματα της έλευσης Αναστασιάδη θα τα δούμε τη νέα σαιζόν. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

Μέχρι τότε όμως, ας ξανασκεφτούν, ορισμένοι, για το ποιος είναι τελικά το πρόβλημα. Ο τσομπάνης ή οι τσομπάνηδες;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...