Ποιες εκπλήξεις;

Οι αλλαγές που προανήγγειλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φαίνεται πως έχουν ήδη δρομολογηθεί, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και της πορείας του Δικεφάλου, αλλά κάποιοι παριστάνουν τους έκπληκτους...
Equalizer Equalizer
Ποιες εκπλήξεις;

Η πραγματικότητα είναι πως όλος ο κόσμος έβλεπε μια εταιρεία σχετικά δυσλειτουργική, που δεν ήξερε τι ήθελε και πως θα το πετύχει. Αυτό βεβαίως και "φάνηκε" ΚΑΙ στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο άσχημος και ατελέσφορος προγραμματισμός δεν μπορεί παρά να βρίσκει βιτρίνα στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα και συνεπώς, στην πορεία της.

Ο Ιβάν Σαββίδης, επιδιώκει πλέον αλλαγές. Πολλοί είναι αυτοί που τον βαφτίζουν χαζούλη. Προσωπικά αναλογίζομαι πως υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εξηγήσεις για τις επιλογές που έχουν γίνει στον ΠΑΟΚ δύο χρόνια τώρα. Άγνοια, υπερβολική εμπιστοσύνη, αισιοδοξία, ισορροπίες, απλή ατυχία. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Για βλάκα πάντως, δεν τον έχω. Μάλλον το αντίθετο. Γι αυτό κι εξακολουθώ να περιμένω πολλά.

Σε ο,τι αφορά τις επικείμενες εξελίξεις, το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε πιθανή αποχώρηση του Ζήση Βρύζα. Οι ευθύνες που φέρει ο τελευταίος είναι αδιαμφισβήτητες, στην πτωτική πορεία της ομάδας. Δυστυχώς, όσο κι αν το κλίμα των ημερών επιτάσσει "λάσπη" μόνο στο German Chistyakov, κανείς δεν μπορεί να κάνει το άσπρο, μαύρο. 

Ο Ρώσος -μέχρι σήμερα- στρατηγικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, δεν θα εκπλαγεί ιδιαίτερα αν αποχωρήσει. Άλλωστε η παραίτηση που είχε υποβάλλει πριν λίγους μόνο μήνες και δεν είχε γίνει αποδεκτή απο το μεγαλομέτοχο, δείχνει πως και ο ίδιος είχε αντιληφθεί κάποια πράγματα. Το ποιός ευθύνεται λοιπόν περισσότερο για τα όσα λάθη έγιναν, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι πως και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι δεν πετούσαν στα σύννεφα.

Μάλιστα, πιθανώς να πραγματοποιηθούν αλλαγές και σε χαμηλότερα κλιμάκια της ΠΑΕ (με βάση τα λόγια του Σαββίδη μετά το ματς με τον Αστέρα).

Αλήθεια όμως, πως είναι δυνατόν σήμερα όλα αυτά να θεωρούνται ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ; Οχι μόνο ήταν εμφανή, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε απο καιρό συνάψει συμφωνία με τη Sportfive που επισήμως δραστηριοποιείται σε αναδιαρθρώσεις αθλητικών εταιριών! Κάποιοι... ντόπιοι φωστήρες βέβαια όλα αυτά τα προβάλλουν ως ρεπορτάζ μόνο όταν τους τα σερβίρουν στο πιάτο.

Όλα αυτά, το Paokmania τα είχε γράψει, ήδη, απο τις 24 Μαρτίου. Πού; ΕΔΩ ! (Απόσπασμα : "... η πρόσφατη συμφωνία με τη φημισμένη Sportfive, που για κάποιον περίεργο λόγο πέρασε στα «ψιλά γράμματα», σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο πρωτοποριακές κινήσεις που έχουν γίνει στον Ελληνικό αθλητισμό. Βιάστηκαν αρκετοί να μιλήσουν για κατασκευή γηπέδου, τηλεοράσεις και άλλα τινά. Για την ώρα η πραγματικότητα είναι πως ο Σαββίδης στοχεύει στην άριστη αναδιοργάνωση της ομάδας, εκ των έσω. Και εκεί, θα δούμε αλλαγές...")

Απο εκεί και πέρα, άμεσες εξελίξεις αναμένονται στο θέμα του προπονητικού κέντρου της Νέας Μεσήμβριας. Η χτεσινή αναφορά του Ιβάν σε πιθανή απόσυρση του ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για την κατασκευή του κέντρου, είναι ενδεικτική οχι μόνο της κόπωσής του απο τις γελοιότητες της Ελληνικής κρατικής μηχανής, αλλά πιθανότατα προδίδει και αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της επιτροπής 152. Μένει βέβαια και εκεί να μάθουμε κάποιο... εκπληκτικό σκεπτικό απο τους φωστήρες της γραφειοκρατείας.

Κι αν κάποτε οι... εκπλήξεις τελειώσουν, έχουμε και προπονητή να πάρουμε. Και παίκτες να διώξουμε. Και για μεταγραφές; Βλέπουμε...

ΥΓ1. Κρίμα για την ομάδα, το πάλεψε καλά το ματς με τον Αστέρα...

ΥΓ2. Κρίμα και για το Σάλπι. Δεν είναι άξιος τόσων αποδοκιμασιών. Ούτε και χειροκροτημάτων, βέβαια... Αλλά έχουμε χρόνο και γι αυτόν!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...