"Εσένα, κάπου σ΄έχω ξαναδεί"...

Ο τελικός ήρθε, πέρασε και άφησε πίσω του συντρίμμια. Δεν είναι η πρώτη φορά και, στατιστικά, δεν θα είναι και η τελευταία.
Equalizer Equalizer
"Εσένα, κάπου σ΄έχω ξαναδεί"...

Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ απο τις αρχές της δεκαετίας του '90. Ασχέτως αθλήματος. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, η ομάδα δείχνει να φτάνει στην πηγή και να μην πίνει νερό. Και αυτό ΔΕΝ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αντιθέτως, το ζήτημα είναι η μαυρίλα και η ερημιά που κυριαρχεί μετά απο κάθε αποτυχία, μεγάλη ή μικρή.

Δυστυχώς, κανείς δεν ξεχνάει το πως μια ομάδα - μοντέλο του μπάσκετ τότε, χάνοντας μια μεγάλη διάκριση στην Ευρώπη, κατάφερνε μέσα σε λίγες μέρες να παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης στα εν Ελλάδι play off , απέναντι σε κάθε χωριό.

Έτσι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ δείχνει να χάνει τη γη κάτω απο τα πόδια του, μετά την αποτυχία στον τελικό. Δεν το είδαμε ακόμα στην πράξη, αλλά κάτι τέτοιο διαφαίνεται. Και θα είναι πολύ κρίμα, το να μην έχουν φροντίσει οι υπεύθυνοι της ομάδας να διατηρήσουν έστω μια σχετική ηρεμία. Έστω, έναν αυτόματο πιλότο!

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο γνώριμο σκηνικό, που συναντούμε τις τελευταίες ημέρες.

Δυστυχώς, ένα πολύ πιο πρόσφατο και σύγχρονο καρκίνωμα έκανε και πάλι δειλά την εμφάνισή του. Θυμήθηκαν λοιπόν γνωστοί και άνγωστοι ΑΡΔ, να ανοίξουν το στόμα τους, και πάει η γλώσσα... ροδάνι. Εκτοξεύουν κατηγορίες επί παντός επιστητού, ξεχνούν οτι οι ΙΔΙΟΙ είναι που στήριξαν ήταν με τα όσα έλεγαν, είτε με τη σιωπή τους καταστάσεις άρρωστες, που ο απλός κόσμος τις έβλεπε απο καιρό. Θυμήθηκαν, να κάνουν κριτική. ΜΙΑ μέρα πριν τα Play off.

Τι νομίζετε, κύριοι "πρώην επίσημα φερέφωνα"? Οτι δεν έβλεπε ο κόσμος τόσο καιρό την ανυπαρξία του Σιστιακόφ; Απο που κι ως που σήμερα αναφέρεστε σε περίεργη στάση του Βρύζα; Όταν εμείς εδώ γράφαμε για ανάγκη αποχώρησής του ήδη απο πρόπερσι, απο το κεφάλι μας τα βγάζαμε; 

Το χειρότερο όμως, δεν είναι εκεί. Είναι στη συγκεκαλυμένη και υπερβολικά ύπουλη στάση απέναντι στο Σαββίδη. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ο Ιβάν φέρει ευθύνη, αφού αυτός αποφασίζει ποιός μπαινοβγαίνει στα γραφεία και τι αποφάσεις εγκρίνονται. Απο τη "βάση" αυτή όμως, μέχρι το να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε πόλεμο ΕΥΘΥ και ΞΕΚΑΘΑΡΟ κόντρα στα συμφέροντα της ομάδας, αποκαλώντας τη ξέφραγο αμπέλι και ανάξια λόγου, προαποφασίζοντας μάλιστα ποιός παίκτης θα μας παρατήσει και ποιός οχι, υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά και απόσταση.

Άσε που, παραδόξως, δεν είδα και καμία κρίτική προς τον Γ.Χ. Προφανώς αυτός ήρθε στον ΠΑΟΚ πριν μια βδομάδα, έτσι; Δεν είναι στην Τούμπα απο πρόπερσι το καλοκαίρι; Δεν φέρει ευθύνη για την κατάσταση και το κλίμα;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εσχάτως βλέπουμε και ψέμματα, εικόνικες πραγματικότητες και ύπουλες θεωρίες. Δήθεν ο κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται, δήθεν γράφονται και ακούγονται διάφορα στην πόλη. 

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η φράση "Εσένα, κάπου σ΄έχω ξαναδεί".

Προσωπικά θεωρώ πως μέχρι το τέλος των Play off προέχει η διόρθωση του κλίματος και το κυνήγι της πρώτης θέσης. Και, μέχρι τον Ιούλιο που λογικά θα κλείσει ο νέος προπονητής, έχουμε αρκετές μέρες και θα τα ψάλλουμε σε πολλούς.

 

Διαβάστε ακόμη...