Μεγάλη Εβδομάδα

Λίγο πριν τη μεγάλη μάχη για το Κύπελλο, διάφορες ειδήσεις φτάνουν στ αυτιά μας και προκαλούν ανησυχίες και απορίες…
Equalizer Equalizer
Μεγάλη Εβδομάδα

Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά φαίνεται να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Αρκετές οι αλλαγές εν όψει Λιβαδειάς, ξεκούραση για βασικούς, ηρεμία και προσήλωση. Μέχρι τη Δεύτερα, έχουμε καιρό, αν και κανείς δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι να έρθει η πρόκριση.

Από εκεί και πέρα όμως, διάφορα γεγονότα που βλέπουμε, έχουν τη σημασία τους.

Η σύγκληση της επιτροπής του αρ.152 σχετικά με την ένσταση του Δήμου Θέρμης, για εμένα προσωπικά είναι σημαντική όσο… δέκα κύπελλα μαζί. Πιθανή θετική εξέλιξη της υπόθεσης (κάτι το απολύτως λογικό, βάσιμο και αναμενόμενο) θα φέρει τον ΠΑΟΚ προ της μεγαλύτερης επένδυσης που έχει γίνει ποτέ στην ομάδα. Μια παρακαταθήκη που θα εκτοξεύσει το σύλλογο και θα δώσει στον Ιβάν επιτέλους μια ώθηση.

Μέχρι όμως να γίνει κάτι τέτοιο, έχουμε ακόμα δρόμο. Τα ρεπορτάζ και οι κορώνες περί… ΜΕΓΑΛΗΣ Δευτέρας, λυπάμαι μα δεν ευσταθούν. Κανείς και τίποτα δεν εγγυάται πως θα έχουμε απόφαση σε τρεις μέρες από σήμερα. Το λογικό και πιθανότερο, είναι πως η επιτροπή αυτή –που αποτελείται κατά τα 2/3 της από ανθρώπους παντελώς άσχετους με το ζήτημα, άρα και έχοντες ανάγκη ενημέρωσης και συζήτησης- θα καθυστερήσει να βγάλει απόφαση. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει πως θα περιμένουμε άλλους πέντε μήνες. Καθώς όμως υπάρχει το νόμιμο περιθώριο των 30 ημερών, πιθανολογώ πως γύρω στις αρχές Μαΐου θα έχουμε τα ευχάριστα (καθώς οποιαδήποτε αρνητική απόφαση θα προκαλέσει σοκ μιας και δεν έχει λογική το μέχρι τώρα σκεπτικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης).

Είναι λοιπόν σημαντικό να ξέρουμε που βαδίζουμε και να μη στηριζόμαστε σε πυροτεχνήματα τύπου «Τη Δευτέρα βγαίνει απόφαση».

Μεγαλύτερη όμως έκπληξη προκάλεσαν τα ρεπορτάζ (ή απλές φήμες ?) που θέλουν τον Θόδωρο Ζαγοράκη να έχει δεχθεί κρούση από την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να κατέβει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.

Πέρα από το φαιδρό του ζητήματος, πέρα από την απόδειξη πως πλέον έχει καταντήσει showbizη σύνθεση των ψηφοδελτίων, πέρα από τις ανόητες πρακτικές των κομμάτων που προκαλούν κλαυσίγελο (ταυτόχρονα μάθαμε σήμερα για πιθανή υποψηφιότητα Γεωργάτου και Ελληνιάδη στον Πειραιά…), το σημαντικότερο θέμα που προκύπτει, αφορά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τον Ζαγοράκη. Έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, νυν σύμβουλο του Ιβάν και από τους λίγους που έχουν ΤΟΣΟ ξεκάθαρη άποψη για τα χρέη του Δικεφάλου. Για να μην αναφερθώ καν στις προσπάθειες που έκανε για το προπονητικό και τα χρέη.

Η προσέγγιση λοιπόν αυτή, της οποίας το αποτέλεσμα (αν δηλαδή δέχθηκε ο Τέο να είναι υποψήφιος) δεν το γνωρίζουμε, ξεκινάει από μια βάση τουλάχιστον ειρωνική. Και το ερώτημα είναι απλό : Με τι σκατά επιχειρήματα ο πρωθυπουργός προσέγγισε το Ζαγοράκη; Και ειδικότερα, τι στο καλό του απάντησε ο Τέο;

Θέλω να πιστεύω πως ο Ζαγοράκης δεν θα κάνει τη μεγαλειώδη ανοησία να είναι υποψήφιος χωρίς να πιέσει για το θέμα των χρεών ΠΡΙΝ τις εκλογές. Θα είναι τουλάχιστον προδοτικό, απερίσκεπτο και ύποπτο το να χάσει αυτή την ευκαιρία.

ΑΝ μάλιστα επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ που μιλούν για συζήτηση Σαμαρά- Ζαγοράκη για πάνω από Μιάμιση ώρα, ΗΔΗ έχω την απαίτηση να τέθηκε το θέμα του ΠΑΟΚ ξεκάθαρα στον Πρωθυπουργό. Ειδάλλως, φίλε Τέο, λυπάμαι που θα στο γράψω αλλά η κριτική που θα δεχθείς από αυτή τη μικρή γωνιά του διαδικτύου, δεν θα έχει τέλος.

Τα ψέματα τελειώσανε. Δεν ανέχομαι άλλους ηλίθιους ΑΡΔ, «λίγους» αθλητές και προδότες ή συμφεροντολόγους διοικητικούς. Να είστε σίγουροι πως ο Ιβάν δεν θα περιμένει για πάντα, μέχρι να αποφασίσει το Ελληνικό κράτος ή οι διάφοροι διοικητικοί,  να κάνουν τα αυτονόητα. Και αν του γυρίσουν τα μυαλά, το κλάμα θα πέφτει… σύννεφο στο Δικέφαλο. Κανονίστε λοιπόν την πορεία σας

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...