Αλλάζει το κλίμα!

Μια χρονιά που έδειχνε χαμένη, στην τελευταία στροφή δείχνει να αλλάζει τελείως, βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε διαφορετική τροχιά…
Equalizer Equalizer
Αλλάζει το κλίμα!

Η σαιζόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Έλευση αναγνωρισμένου προπονητή, «μπόνους» στην Ευρώπη, πλάνα για προπονητικό κέντρο. Μόνο αρνητικό, η μέτρια στελέχωση του ρόστερ, κυρίως λόγω της έλλειψης συντονισμού.

Μέσα σε λίγους μήνες όμως, όλα έδειχναν μαύρα. Το γήπεδο ψιλο-άδειο, γκρίνια στην κερκίδα, γκρίνια στην ομάδα, άσχημα αποτελέσματα και χημεία… μηδέν!

Κι όμως, παρότι η απομάκρυνση του Ολλανδού κόουτς έγινε με άκομψο τρόπο που έφερε και τη δική μας αντίδραση, κάποια πράγματα δείχνουν να μπαίνουν στη θέση τους.

Ξεκάθαρα στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα δείχνει να βρίσκει χαρακτήρα. Μπορεί αυτό να συνδυάζεται με πολλά νεύρα, αλλά είναι ξεκάθαρη η ενωτική τάση που επικρατεί, με τους παίκτες να εμφανίζονται μια γροθιά!

Από την άλλη, η ΠΑΕ που μήνες (χρόνια δηλαδή… ) ακολουθούσε μετριοπαθή πολιτική, επέλεξε να τραβήξει διαχωριστική γραμμή και να γράψει κάποια πράγματα με το… όνομά τους! Αυτή η κίνηση είναι που αποτέλεσε για μένα την έναρξη μιας νέας εποχής για τον ΠΑΟΚ. Μιας εποχής που θα αλλάξει πολλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αν τη διαχειριστούμε σωστά.

Παράλληλα, οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ δείχνουν πρωτοφανή για τα πρόσφατα δεδομένα συσπείρωση, κινητικότητα και στήριξη προς τις επιλογές της ομάδας. Δεν ξέρω αν όντως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το Σαββίδη, δεν ξέρω αν εκεί ειπώθηκαν τα πράγματα όπως έπρεπε. Ξέρω ότι επέλεξαν ξεκάθαρα να στηρίξουν τον πόλεμο που κήρυξε ο ΠΑΟΚ στη σαπίλα του ποδοσφαίρου, κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό. Με μυαλό, άποψη και κατάλληλο τρόπο.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τις ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ κινήσεις που κάνει ο Ιβάν για την ανάπτυξη της ΠΑΕ και της ομάδας, τότε καταλαβαίνουμε εύκολα πως, μια χρονιά που φάνταζε καμένη από χέρι, καταλήγει ίσως να είναι η απαρχή για κάτι το ανεπανάληπτο.

Ποιες κινήσεις;

Καταρχάς, όσο κι αν κάποιοι αστείοι κινούν γη και ουρανό για να αποτρέψουν τα πλάνα κατασκευής ενός εκπληκτικού προπονητικού κέντρου, ΔΕΝ τους παίρνει άλλο. Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη, τρεις και… στην επιτροπή. Τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και αυτό που πολλοί σήμερα κοροϊδεύουν, θα μπορούν να το δουν, να το ακουμπήσουν και να το ζήσουν σε λίγους μήνες.

Παράλληλα, η πρόσφατη συμφωνία με τη φημισμένη Sportfive, που για κάποιον περίεργο λόγο πέρασε στα «ψιλά γράμματα», σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο πρωτοποριακές κινήσεις που έχουν γίνει στον Ελληνικό αθλητισμό. Βιάστηκαν αρκετοί να μιλήσουν για κατασκευή γηπέδου, τηλεοράσεις και άλλα τινά. Για την ώρα η πραγματικότητα είναι πως ο Σαββίδης στοχεύει στην άριστη αναδιοργάνωση της ομάδας, εκ των έσω. Και εκεί, θα δούμε αλλαγές…

Μετρώντας λοιπόν τις ξαφνικές, αλλά και τις προγραμματισμένες εξελίξεις που «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα, μάλλον καταλαβαίνουμε το λόγο που άλλαξε το κλίμα.

Και σκέψου, να κλείσουμε νωρίς προπονητή.

Και σκέψου, να πάμε και ΟΑΚΑ...

ΥΓ. Deal της "καθαρτικής" τριανδρίας, γράφουν τα ΜΜΕ. Οχι που δεν... 

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...