Δεν φταίει μόνο η νοοτροπία, Huub!

Μετά το τέλος του αγώνα στην Κρήτη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε την απογοήτευση που νιώθει για τη νοοτροπία που επέδειξε η ομάδα, υπογραμμίζοντας πως αποτέλεσε τη βασική αιτία της ήττας. Είναι όμως έτσι;
Equalizer Equalizer
Δεν φταίει μόνο η νοοτροπία, Huub!

Ξεκαθαρίζω από νωρίς πως, όλοι στηρίζουμε τον κόουτς του Δικεφάλου, ο οποίος ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο προπονητικό όνομα που ήρθε στην Ελλάδα και δεν τίθενται ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ μπροστά.

Από εκεί και πέρα όμως, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα μισά της σεζόν, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς αλλά και αυστηροί. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μέχρι τις αρχές Φλεβάρη που διανύουμε, δεν εντυπωσιάζει, δεν γοητεύει, δεν κάνει πολλές φορές ούτε τα βασικά.

Σίγουρα η χθεσινή εμφάνιση πολλών παικτών έπαιξε ρόλο στη συνολική ήττα. Άλλος έπαιζε για τον εαυτό του, άλλος έχανε τη μπάλα μέσα από τα πόδια του, άλλος δεν μάρκαρε καν (λες και όλοι περίμεναν εντολές προπονητή για να κάνουν τα αυτονόητα). Εδώ συμφωνούμε λοιπόν πως όλοι οι παίκτες φέρουν και ατομικό μερίδιο ευθύνης.

Επιπλέον, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν θεωρώ αναγκαία την ύπαρξη «γάτας» στον πάγκο, για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Πλατανιά, ενώ το σκορ είναι ήδη υπέρ της ομάδας μας!

Θα πρέπει όμως να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία που δεν έκαναν ΜΟΝΟ χθες την εμφάνισή τους, ανησυχώντας με προσωπικά σχετικά με τη δουλειά του Stevens.

Κατ αρχάς, δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα της ΑΜΕΣΗΣ συμμετοχής των νεοαποκτηθέντων σε συνεχόμενα παιχνίδια. Ιδιαίτερα η περίπτωση του Martens ήταν εμφανής και από τις προηγούμενες ημέρες, αφού ήταν πασιφανές πως ο παίκτης είναι εκτός τόπου και χρόνου, παίζοντας μάλιστα στην ιδιαίτερα κρίσιμη θέση του οργανωτή.

Κατά δεύτερο, δεν αντιλαμβάνομαι ΠΩΣ είναι δυνατό να μη βλέπει κανείς πως η ομάδα με το που παίρνει τη μπάλα στην άμυνα, τρέχει να την ΠΕΤΑΞΕΙ μπροστά, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια εφαρμογής «άμεσου» ποδοσφαίρου που μονίμως καταλήγει σε απώλεια της κατοχής.

Κατά τρίτο, δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξει κανείς πως αυτός ο ΠΑΟΚ ξέρει να αμύνεται. Και όταν μιλάμε για άγνοια, εννοούμε για παντελή άγνοια των βασικών σε ο,τι αφορά την πίεση επί αντιπάλων.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε την γνωστή πια απουσία στόπερ από τα μετόπισθεν, αλλά και την προφανή εντολή να ανέβουν ΟΛΟΙ ψηλά στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να συνθλίψουν τους αντιπάλους, αντιλαμβανόμαστε (μαζί με όλους τους αντίπαλους προπονητές) πως δεν είναι δύσκολο να κάνεις φάσεις στον ΠΑΟΚ.

Ε, κάποια στιγμή η ήττα ήρθε. Θέλω να πιστεύω πως ο προπονητής του Δικεφάλου δεν έχει ως στόχο να εκθέσει τους παίκτες του, ιδιαίτερα δε αυτούς που μόλις προσγειώθηκαν στην Ελλάδα, βρίσκονται υπόλογοι για αγωνιστικές αποτυχίες που δεν τους αναλογούν!

Είναι κρίμα να βαφτιστούν όλοι –και ο Huub - ως «άχρηστοι», «τουρίστες» και τα λοιπά γνωστά, λόγω μιας εμμονής σε άναρχο επιθετικό ποδόσφαιρο, λόγω εγωισμών ή εμμονών.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...