Λάσπη, λάσπη, λάσπη!

Την αναμενόμενη και συνηθισμένη περίοδο κατακρεούργησης του ΠΑΟΚ βιώνουμε και πάλι, όπως κάθε χρόνο άλλωστε από τους καλοθελητές.
Equalizer Equalizer
Λάσπη, λάσπη, λάσπη!

Ήδη, από χτες άρχισε το πανηγύρι καθώς η ομάδα δεν έπαιξε καλά κόντρα στο Αγρίνιο και οι… βαθυστόχαστες, καλοπροαίρετες επεμβάσεις έκαναν άμεσα την εμφάνισή τους : «Τώρα τον θυμηθήκατε τον Γλύκο κύριε Huub?» και «Στον κόσμο του ο Στέφενς».

Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν είναι η τελευταία. Είναι ίσως η πρώτη τους ευκαιρία στη φετινή χρονιά να επιτεθούν με ΤΟΣΟ μένος στην ομάδα, εκμεταλλευόμενοι τη ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ των διοικούντων και δείχνοντας πόσο ΠΟΛΥ τους έχει πειράξει η «κλωτσιά» που έφαγαν μέσα από την ΠΑΕ.

Δημοσιογράφοι λοιπόν, διαφόρων «αποχρώσεων» και παρατάξεων, σπεύδουν από χθες να επιβεβαιώσουν τη φήμη και τη φύση τους.

Κανείς δεν διαφωνεί πως ο ΠΑΟΚ δεν διανύει καλή περίοδο.

Κανείς δεν διαφωνεί πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για κριτική.

Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι την απόλυτη ισοπέδωση των πάντων, υπάρχει απόσταση. Τρανταχτό παράδειγμα της ανελέητης μίρλας (στην οποία ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ συμμετέχει τεράστιο κομμάτι του ασπρόμαυρου κόσμου) αποτελεί η ατάκα « σε όλα τα δύσκολα ματς μας πατάνε, στα σημαντικά ματς η ομάδα σέρνεται».

Και ερωτώ : Πόσο κομπλεξικός με την ίδια του την ομάδα πρέπει να είναι ένας οπαδός, ώστε μετά από ένα ΜΕΤΡΙΟ απόγευμα με ΚΑΚΟ ποδόσφαιρο, να σπεύδει να υποστηρίξει ο,τι ο Παναιτωλικός στην Τούμπα ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ και έχασε από ατυχία τη νίκη; Αλήθεια ρε παίδες, ποιες ήταν αυτές οι τεράστιες και αμέτρητες φάσεις των Αιτωλών; Γιατί εγώ θυμάμαι δυο – τρεις κόντρες  και δυο –τρεις γιόμες με στόχο τον Καμαρά, εκ των οποίων μόνο δύο μετατράπηκαν σε φάση , κι αυτές με κόντρες και καραμπόλες; 

Επειδή δηλαδή ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, πρέπει ντε και καλά να βιαστούμε τόσο να πετάξουμε το μέτρο στα σκουπίδια και να διαλύσουμε κάθε λογική κριτική;

Και ξαναρωτώ : Σε ποιο γήπεδο της Ελλάδος ο ΠΑΟΚ έπαιξε μια χαρά μπάλα, καθήλωσε τον αντίπαλο και δεν πήρε το ματς από καθαρή ατυχία; Μήπως στου Ατρομήτου; Η αρμάδα του θρύνου τι έκανε χτες εκεί; Μήπως τα βρήκε σκούρα;

Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τα πρώην επίσημα φερέφωνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νυν καθαρούς κριτές και γνώστες του ποδοσφαίρου. Δεν τους απασχολεί καθόλου αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει σοβαρό κι αξιόμαχο επιθετικό – κολώνα, παρά μόνο ρολίστες. Δεν τους νοιάζει να εντάξουν στην κριτική τους οτιδήποτε άλλο πέρα από τη στείρα κριτική και τη στοχοποίηση του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ούτε βέβαια η πρόοδος σε άλλα τμήματα της ΠΑΕ είναι αντικείμενο που θα μπορούσαν να ασχοληθούν.

Υπάρχει κι ένα καλό βέβαια : Μέσα στη μανία τους να χλευάσουν τα πάντα, κοντεύουν να «βγάλουν» καινούριο συμβόλαιο στον –αξιοπρεπέστατο- Γλύκο. Αφού μας κράτησε όρθιους απέναντι στις σαρωτικές επιθέσεις των Ηρακλή – Ξάνθης – Παναιτωλικού (ήταν δεν ήταν 10 όλες μαζί, οι επιθέσεις τους), είναι λογικό να θεωρείται ο βασικός «τερματάς» της Εθνικής για το μουντιάλ (!!!)

Προσοχή : Ο Γλύκος είναι μια χαρά στη θέση του, ανταποκρίνεται άριστα και είναι και χαμηλών τόνων (κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό τον καθιστούσε φλώρο και αδύναμο να σηκώσει τη φανέλα στα μάτια των ειδημόνων). Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι να διαβάζουμε σήμερα δηλώσεις του Καμαρά, που υποστηρίζει πως «τον τρέλανε ο Γλύκος» (αλήθεια πόσα σουτ έκανες ρε Καμαρά; Ένα ή δύο; Και τρελάθηκες κιόλας;) , υπάρχει τεράστια απόσταση.

Γι αυτό κατ εμέ πρέπει ο ΠΑΟΚτσής ν αρχίσει να συμμαζεύει λίγο το μένος του ενάντια στην ομάδα. Καλή η κριτική, καλύτερη η συσπείρωση. Και ακόμα καλύτερη, η άμυνα απέναντι στη λάσπη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...