Παραλογισμού, το ανάγνωσμα...

Το νέο έτος μπήκε και μένει να φανεί αν αυτή τη φορά, θα είναι «σωτήριο».
Equalizer Equalizer
Παραλογισμού, το ανάγνωσμα...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη, ήταν δεδομένο πως θα γεννήσει ζυμώσεις, ερωτηματικά και πιέσεις στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, και φυσικά στον κόσμο του.

Όλοι οι οπαδοί του κόσμου ζητούν με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο μεταγραφές, επιδιώκοντας βεβαίως τη βελτίωση της ομάδας.

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, μήπως το έχουμε... παραξηλώσει το θέμα; Οι απαιτήσεις όλων φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν ανάλογα με τα κέφια μας, ενώ οι ειρωνείες προς το πρόσωπο μεγαλομετόχου και διοικούντων έχουν πλέον γίνει καθημερινότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα στις συγκρίσεις με τον ΟΣΦΠ. Σ αυτή την άτυπη κόντρα λοιπόν, (που μόνη βάση έχει την κόντρα των δύο ομάδων, αφού οικονομικά υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις στα ΕΣΟΔΑ των δύο ΠΑΕ δεκαετίες τώρα, ενώ η μεταγραφική ευστοχία των Πειραιωτών, θυμίζει τα ποσοστά ευστοχίας του Χρήστου Τσέκου –του «αληταρά»- έξω από τη γραμμή των 6.25), η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι και να κάνει, είναι μονίμως χρεωμένη με ήττα, από τον ίδιο της τον κόσμο!

- Παίρνει ο ΟΣΦΠ δεκάδες παίκτες σκορπώντας εκατομμύρια (για να μη χρησιμοποιήσω άλλον ποινικά κολάσιμο χαρακτηρισμό για τις «επενδύσεις» που γίνονται), γελάει όλη η Ελλάδα, μα όταν ο ΠΑΟΚ κινείται πιο σφιχτά, φταίει.

- Μοιράζει δεξιά κι αριστερά ο Μαρινάκης δανεικούς (που αποτελεί πλέον μια αναγνωρισμένη πραγματικότητα, πως αυτό γίνεται για λόγους πολιτικής και διαχείρισης των «δορυφόρων»), πάλι ο ΠΑΟΚ φταίει που δεν συμμετέχει στο γαϊτανάκι εξευτελισμού και απαξίωσης του ελληνικού αθλητισμού. Αντί να παρέμβει εισαγγελέας, απολογούμαστε κιόλας!

Κι όταν ο ΠΑΟΚ παίρνει ή πλησιάζει παίκτες από την primera, επικρατεί ένα άγχος μέχρι να βρούμε το ελάττωμά τους! Και θυμόμαστε τον... Ronaldinho.

Δεν μπορώ να πω, έχει το ενδιαφέρον της η αυτοκαταστροφή. Δίνει άλλο τόνο στη γενικότερη ευτυχία της Θεσσαλονίκης. Όταν όμως φτάνουμε να διαλύουμε εκ των προτέρων κάθε προσπάθειά της ομάδας, καλό θα ήταν να αναλογιστούμε μήπως έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Άλλο οι απαιτήσεις, άλλο ο παραλογισμός!

Καθώς μάλιστα τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε μια «στράτα», είναι βέβαιο πως πλησιάζει η ώρα που στόχος της κριτικής θα γίνει περισσότερο η κερκίδα του ΠΑΟΚ, παρά η ομάδα.

ΥΓ. Ούτε ένα ευρώ στα παραγοντικά λαμόγια των εκάστοτε ΠΑΕ, που διαλύουν το ποδόσφαιρο αλλά και καριέρες αθλητών, καθιστώντας τους εμπόρευμα προς ανταλλαγή, για τις λιγδιασμένες συμμαχίες τους. Ο όρος «προϊόν» που χρησιμοποιείται από κάποιους στην Αθήνα, είναι μάλλον εύστοχος... Ας φροντίσει ο ΠΑΟΚ να στήσει το δίκτυο υποδομών του, να μαζεύει τα παιδιά από νεαρή ηλικία, να τους δίνει σοβαρές υποδομές, κι όταν υπάρχει η προοπτική δανεισμών και πωλήσεων, υπάρχει και η Vojvodina, η Dinamo, η Partizan. Μακριά από πατσατζήδες, παπατζήδες, εμπόρους, βιοτέχνες και λοιπά εγχώρια καλόπαιδα.

ΥΓ2. Καλή χρονιά με υγεία!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...