Περί εύνοιας…

Καθώς οι… ευφυείς ατάκες του ερυθρόλευκου στρατού (για την εύνοια που δόθηκε σήμερα στον ΠΑΟΚ), αναμένονται με ανυπομονησία τις επόμενες ώρες, κρίνεται σκόπιμο να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.
Equalizer Equalizer
Περί εύνοιας…

Ο ΠΑΟΚ σήμερα κέρδισε τον Λεβαδειακό. Όχι δύσκολα, όχι εύκολα. Σε ένα ματς-σούπα ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος και οι αντίπαλοι σαφώς ταμπουρωμένοι (με 5-6 αμυντικούς παρατεταγμένους σε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ). Αναμενόμενο, θα μου πεις. Σωστά.

Η φάση την οποία θα επικαλεστούν οι μούλοι της ερυθρόλευκης δημοσιογραφίας  - και οι οπαδοί της - για να στρέψουν την κοινή γνώμη, είναι η ακύρωση του γκολ που πέτυχε η Λιβαδειά στο 80ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν μόνο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Κατ αρχάς, θα ξεκαθαρίσω πως είναι γελοίο και προκλητικό να προσπαθήσω να αντιπαραβάλλω τις –μυριάδες πλέον- φάσεις κατά τις οποίες ο δυνάστης του ελληνικού αθλητισμού έχει ευνοηθεί. Θα κρίνουμε λοιπόν μόνο το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ και δη τη συγκεκριμένη φάση.

Όπως λοιπόν σχολιάζαμε και την ώρα του αγώνα, όλοι δεχόμαστε (και παραδεχόμαστε) πως offside ΔΕΝ υπάρχει και η φάση έπρεπε να ολοκληρωθεί ΧΩΡΙΣ σφύριγμα.

Αυτό το οποίο όμως οφείλουν να παρατηρήσουν και να ομολογήσουν ακόμα και οι πλέον ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ οπαδοί του ΠΑΟΚ (αναφέρομαι βεβαίως σε όλους εμάς που νιώθουμε.. τύψεις κάθε φορά που υπάρχει υποψία εύνοιας υπέρ της ομάδας μας), είναι το γεγονός πως το σημαιάκι του Offside  «σηκώθηκε» ΠΟΛΥ πριν ολοκληρωθεί η φάση. Γεννώνται επομένως κάποια ερωτήματα :

α) Γιατί ο διαιτητής άργησε να σφυρίξει;

β) Γιατί ο παίκτης των αντιπάλων συνέχισε τη φάση ΧΩΡΙΣ να δεχτεί κίτρινη κάρτα;

γ) Γιατί κανείς δεν τονίζει ότι η άμυνα του ΠΑΟΚ εμφανέστατα σταμάτησε να ασχολείται αφού ο βοηθός ήταν ξεκάθαρος;

δ) Πόσες φορές στο ΙΔΙΟ παιχνίδι ο ΙΔΙΟΣ βοηθός δέχτηκε γκρίνια απ την κερκίδα αλλά και τους παίκτες για λάθη εις βάρος του ΠΑΟΚ;

Να το ξαναγράψω ή είναι ευδιάκριτο το νόημα κύριοι του Πειραιά; Ο ΠΑΟΚ σε μια φάση του αγώνα ευνοήθηκε ΜΕΡΙΚΩΣ μόνο, καθώς το γκολ ΔΕΝ είχε ακόμα επιτευχθεί και πολλά θα μπορούσαν να συμβούν αν δεν σηκωνόταν το σημαιάκι. Κυρίως η αντίδραση του Γλύκου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διαφορετική.

Εν κατακλείδι, το βίντεο με τις κυριότερες φάσεις του αγώνα (όλες τις φάσεις και όχι τις… επιλεγμένες που θα προβληθούν αργότερα στην  TV) θα το δείτε ΕΔΩ, και θα κληθείτε όσοι ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ ενδιαφέρεστε, να απαντήσετε στο εξής τελευταίο ερώτημα :

Στη διάρκεια του αγώνα ποιος αδικείται περισσότερες φορές από διαιτητικές αποφάσεις (ιδιαίτερα από καταλογισμούς offside)  : Ο ΠΑΟΚ ή ο Λεβαδειακός; Και πόσο διαφορετικό θα ήταν το ματς αν ήταν όλες οι αποφάσεις σωστές;

ΥΓ. Αφιερωμένη η τελευταία ατάκα του Huub Stevens, στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα. 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...