Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!

Μετά και το χθεσινό παιχνίδι στην Κρήτη, η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει σπάσει τα κοντέρ στις κίτρινες κάρτες, κι όμως όλα δείχνουν να κυλούν ομάλά.
Equalizer Equalizer
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν εντός της ομάδας προβληματίζονται για το ρεκόρ που θα κάνει ο ΠΑΟΚ φέτος αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς. Γνωρίζουμε όμως όλοι πως για άλλη μια φορά είδαμε ένα κοράκι να προκαλεί με τη στάση και τις αποφάσεις του.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο. Είναι αδύνατο να κιτρινίζονται με τέτοια συχνότητα παίκτες της ομάδας, σε φάσεις ανύποπτες, απλές, ή και συχνά ανύπαρκτες και να μην κουνιέται φύλλο. Είναι εξίσου αδύνατο να επιτρέπονται επιθετικά φάουλ εις βάρος του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να μην ακούμε έστω ένα σχόλιο!

Μπορεί η ομάδα για την ώρα να προβληματίζει με την απόδοσή της, αλλά πρέπει κάποια στιγμή (ειδικά ΤΩΡΑ που έχουμε την απαραίτητη σταθερότητα λόγω οικονομικών) να καταφέρει να διαχωρίσει τους δύο τομείς. Το γεγονός πως η μπάλα που παίζουμε δεν είναι καλή (σε καμία περίπτωση χειρότερη του ΟΣΦΠ), δεν συνιστά δικαιολογία για κανέναν αστείο να μας ζητά να σωπάσουμε. Ούτε βεβαίως είναι λογικό να αποσιωπώνται όλα, ώστε να μη βρουν δικαιολογίες οι παίκτες για την κακή τους απόδοση!

Ακόμα κι αν κλείσουμε τα μάτια μπροστά στα (αμείλικτα) στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ δέχεται κατά μέσο όρο 4 κάρτες περισσότερες απο τον ΟΣΦΠ ανά παιχνίδι (έχοντας μονίμως την κατοχή μπάλας και τη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο ενώ οι αντίπαλοι αμύνονται), σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους τρελούς την ώρα των παιχνιδιών, όπου διαμορφώνονται καταστάσεις, αγωνιστικές ισορροπίες και ενίοτε κρίνονται αποτελέσματα !

Είναι αδιανόητο παίκτες που είτε αγωνίζονταν σε ανώτερα πρωταθλήματα, είτε δεν αμύνονται συχνά λόγω θέσης, είτε παίζουν χρόνια στην Ελλάδα και ξέρουμε το στυλ τους, να κιτρινίζονται επί μονίμου βάσεως. 

Απο την άλλη, είναι εξίσου αδιανόητο να έχει προσληφθεί πρώην έμπειρος και μάλλον ικανός διαιτητής ώστε να εξηγεί εντός της ομάδος τα δεδομένα, και η κατάσταση να πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο!

Είναι πια προφανής η διάθεση και το σκεπτικό που επικράτησε φέτος στα "σοκάκια" του παρασκηνίου, να βραχυκυκλωθεί με τέτοιον τρόπο ο ΠΑΟΚ, ώστε να μην έχει απαντήσεις.

Όσο λοιπόν η ΠΑΕ δεν σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας τί συμβαίνει, τόσο θα έχουν την ευκαιρία οι λογής λογής διαμορφωτές (του κώλου) της κοινής γνώμης να παρουσιάζουν την εικόνα ενός πρωταθλήματος όπως τους αρέσει και όπως τους ζητούν. 

Κανείς δεν περιμένει με κάποιες ανακοινώσεις να αλλάξει η κατάσταση και να επικρατήσει το δίκαιο. Περιμένουμε όμως τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ να δείξει πως είναι ζωντανός, αντιλαμβάνεται τι γίνεται και έχει επικοινωνία με την πραγματικότητα.

Ας αλλάξει λοιπόν ρότα ο ΠΑΟΚ, γιατί και οι προκλήσεις έχουν τα όριά τους.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...