Έρχεται σημαντική εβδομάδα...

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα ζυμώσεων, απ ότι φαίνεται μπαίνουμε σε  ένα κρίσιμο επταήμερο για τον ΠΑΟΚ.
Equalizer Equalizer
Έρχεται σημαντική εβδομάδα...

Πέρα από την σημασία των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με την έναρξη μιας μακράς περιόδου συχνών αγώνων, αλλά και την πρεμιέρα των ομίλων του EuropaLeague, η ηγεσία της ομάδας πρόκειται άμεσα να προχωρήσει σε κινήσεις που αφορούν σημαντικά θέματα.

Όπως έχει διαρρεύσει (από τρίτους και όχι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ), τις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 19/9, ο Ιβάν Σαββίδης πρόκειται να φιλοξενήσει στο Μακεδονία Παλλάς αρκετές «προσωπικότητες» του επιχειρηματικού ( ; ) και κυρίως πολιτικού περιβάλλοντος της χώρας. Η προσπάθειά του αυτή, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα αφορά και άλλες του πρωτοβουλίες, πέρα από τον ΠΑΟΚ. Είναι όμως βέβαιο, πως θα έχουμε σειρά ειδήσεων και κινήσεων που θα σχετίζονται με την ομάδα μας.

Συγκεκριμένα, είναι δεδομένο πως έχουμε μπει σε μια περίοδο έντονων ζυμώσεων σχετικά με το ζήτημα των χρεών. Άλλωστε, τα απανωτά δημοσιεύματα την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο τυχαία δεν μπορεί να ήταν. Κανείς δεν είναι βέβαιος αν ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε αποπληρωμή των χρεών με βάση τους υπάρχοντες νόμους, ή αν ο Ιβάν θα απαιτήσει ξανά μια συγκεκριμένη ρύθμιση. Το βέβαιο είναι πως οι κινήσεις του δεν θα τελειώσουν εκεί.

Παράλληλα με το ζήτημα των χρεών, το θέμα των υποδομών της ομάδας, περνά σε πρώτη μοίρα, αφού από τη μια πλευρά προχωρούν οι διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας ως προς το προπονητικό κέντρο που πρόκειται να κατασκευαστεί, ενώ από την άλλη το θέμα του γηπέδου φαίνεται πως δεν θα μείνει στάσιμο για πολύ καιρό.

Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν ο Σαββίδης θα προχωρήσει όλα τα θέματα ταυτόχρονα ή απλά θα τα ρίξει στο τραπέζι. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως όλα αυτά τα ζητήματα είναι εντελώς ανεξάρτητα ή αυτόνομα, μεταξύ τους.

Θεωρώ λοιπόν πως είναι πιθανό ο Ιβάν Σαββίδης, προωθώντας τις επενδύσεις που θέλει να κάνει, να πιέσει τους πολιτικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος, ώστε να δώσουν την απαραίτητη ασφάλεια για το άμεσο μέλλον. Διότι, σε ένα τόπο που κυριαρχούν η δικομανία και οι συνεχείς αντεγκλήσεις, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως οι επενδύσεις έρχονται με το κιλό.

Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά, παίζουν οι αντιδράσεις και οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την ηγεσία του τόπου. Οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις (εδώ και χρόνια) δεν έχουν μετουσιωθεί σε κάτι περισσότερο. Από την εποχή Ζαγοράκη μέχρι και τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολλές συναντήσεις, υποσχέσεις και προσπάθειες, αλλά στο τέλος έμεναν μόνο οι φωτογραφίες και οι χειραψίες. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να κατηγορήσει όσους λένε ότι κάποιοι, πιθανώς κρατούν με το ζόρι τον ΠΑΟΚ δέσμιο των χρεών που άλλοι «διορισμένοι» δημιούργησαν. Όλα αυτά, ήρθε ο καιρός να αλλάξουν.

Υπομονή λοιπόν, μέχρι την Πέμπτη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...