Περάστε, κόσμε!

Νέα περιοδεία ξεκίνησε το τσίρκο της… αυτοδιοίκητης μεγαλειότητας του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Equalizer Equalizer
Περάστε, κόσμε!

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, οι αξιοθρήνητοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του ποδοσφαίρου, κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα αρκετές φορές, με τις πράξεις τους.

Πριν δυο εβδομάδες περίπου, μετά τον αγώνα ΟΣΦΠ-Άρεως, δημοσιογράφος Αθηναϊκού site (gazzeta.gr), δέχθηκε επίθεση ΕΝΤΟΣ των δημοσιογραφικών θεωρείων του σταδίου Καραϊσκάκη, από τραμπούκους που τον απείλησαν «να μη λέει πολλά για το θρύλο», αφού πρώτα είχαν προηγηθεί απειλές και προειδοποιήσεις τηλεφωνικά, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ίδιο site, και οι συνεργάτες του.

Το αποτέλεσμα; Ο ρεπόρτερ (δεν γνωρίζουμε το ποιόν του, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από πολλούς… χοντρομπαλάδες που ηγούνται ομάδων), αφέθηκε ημιλιπόθυμος, οι τραμπούκοι έφυγαν «χαλαρά» από τον τόπο του εγκλήματος, και όλοι περίμεναν να δράσει η δικαιοσύνη. Φευ.

Έχουν περάσει 15 μέρες, και όλα συνεχίζουν ως είχαν. Παρά τις δημόσιες καταγγελίες, και το αδιαμφισβήτητο της υπόθεσης.

Ερώτημα 1ο : Ο αθλητικός εισαγγελέας, ζει; Κι αν ναι, είναι καλά;

Ερώτημα 2ο : Έχει επισκεφθεί κανείς σε αυτό τον τόπο, τα επίσημα και τα δημοσιογραφικά θεωρεία ενός γηπέδου (ειδικά του διεθνών προδιαγραφών σταδίου Καραϊσκάκη); Θεωρεί λοιπόν κανείς, πως το να εισέλθουν εν ώρα αγώνα ένας, δύο ή πολλοί «τραμπούκοι» με κουκούλες και άνευ διαπιστεύσεων, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι, είναι εφικτό; Γεννώνται λοιπόν υποψίες (εδώ γελάνε) σχετικά με την προέλευση, αλλά και την εντολή που είχαν οι τραμπούκοι αυτοί, καθώς και τους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να γίνει αυτό το επεισόδιο, και φτάσαμε στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, στο στάδιο της Βέροιας.

Εκεί, και πάλι σε αγώνα του Άρεως Θεσσαλονίκης, οπαδοί εισήλθαν πολλάκις (βάσει των όσων κατέγραψε ο ρέφερι) στον αγωνιστικό χώρο, και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το ατυχές για την ομάδα τους αποτέλεσμα, προκάλεσαν υλικές ζημιές της τάξεως των 60,000 Ευρώ. Το αποτέλεσμα; Μηδέν συλλήψεις και 30,000 Ευρώ πρόστιμο !

Θα θυμίσω μόνο πως είναι η πολλοστή φορά που οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας προκαλούν επεισόδια τα τελευταία χρόνια (Γιάννενα, Τρίκαλα, Βικελίδης) και ουσιαστικά δεν τιμωρείται κανείς. Όλα μέλι γάλα. Σε μερικές φορές μάλιστα με τη γνωστή προπαγανδιστική τους συμμορία, ακούσαμε πως «δεν έγινε και τίποτα». Σωστά. Ενώ το να έχεις ένα τσεκούρι δίπλα στη σόμπα του σπιτιού σου, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

Τι τον έχουμε τον Ξανθό άλλωστε; Διακοσμητικό;

Εφόσον λοιπόν καμία από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν συνιστά παραβατική συμπεριφορά κατά τον αθλητικό εισαγγελέα, ανακοινώνω σήμερα επίσημα πως στο εξής, θα βρίσκομαι σε κάθε αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας δίπλα στα δημοσιογραφικά θεωρεία, και θα καρπαζώνω κόσμο. Αργότερα, θα κατακαίω όποιο στάδιο μου γουστάρει. Θα είμαι δηλαδή ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Αλλά επειδή, ΠΑΟΚ είσαι, στο τέλος θα γράφω και στο twitter κάτι περί σεξ και βίας, μπας και κινήσω το ενδιαφέρον του εισαγγελέα, και με καλέσει σε ραντεβού, έτσι για να δω πως είναι η φάτσα του, βρε αδερφέ!

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ", ο σαλτιμπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά. Δραχμή τα ακροβατικά, οι αλυσίδες δωρεάν, το πήδημα θανάτου δυο δραχμές χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε…


ΥΓ. Προφανώς, και ορισμένα πράγματα γράφονται καθ υπερβολή. Μη στήσετε καραούλι, δεν θα με δείτε να καίω.

Διαβάστε ακόμη...