Το σφάλμα του ΠΑΟΚ...

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ένιωθα την ανάγκη να βγάλω τα εσώψυχα μου, μέσα από αυτή τη στήλη. Η απόλυτη σιχαμάρα που επικρατεί όμως τους τελευταίους μήνες, με έφερε ξανά εδώ...
Equalizer Equalizer
Το σφάλμα του ΠΑΟΚ...

Τους τελευταίους μήνες, είπατε; Γράψτε λάθος!

Εκτός του οτι εδώ και δεκαετίες επικρατεί αυτή η σιχαμάρα στον ελληνικό αθλητισμό, δυο χρόνια τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλίες για να καθαρίσει τη μπουγάδα, έχουν πέσει οριστικά και αμετάκλητα οι μάσκες.

Ανελέητα παραμύθια και παραπληροφόρηση. Προπαγάνδα άλλων εποχών σε ΜΜΕ και βοθροκάναλα. Ψέματα του χειρίστου είδους που σφυρίζουν δεξιά κι αριστερά. Και μια απόλυτη συστράτευση σε Αττική και περίχωρα.

Ο εχθρός, βρέθηκε : Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης φταίνε. Για όλα τα δεινά. Ακόμα και για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα.

 

Βέβαια, ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Μέχρι τώρα, ακούγαμε πόσο γκρινιάρηδες είμαστε. Πόσο φαντασιόπληκτοι. Πόσο «μακεδονομάχοι». Πόσο «όλοι μας συμπαθούν και δε μας κυνηγά κανείς».

Πλέον, τίποτα από όλα αυτά δεν αντέχουν να ξεστομίσουν οι νταβατζήδες των Αθηνών, ούτε βέβαια και οι παρατρεχάμενοί τους.

Μέσα σε λίγους μήνες επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Έφεραν με το... στανιό ''ενισχύσεις'' από το εξωτερικό. Επιβάλουν με το έτσι θέλω μια γελοία συζήτηση περί Grexit, μπας και... φοβηθεί κανείς (μακάρι, λέω εγώ). Ενέπλεξαν μια φοβική, ασύνδετη και ανίκανη κυβέρνηση σε ένα γαϊτανάκι εντυπώσεων. Και στο τέλος, πάσχισαν να εκβιάσουν δικαστικές αποφάσεις.

Βεβαίως, στον βωμό ψήφων, οικονομικών συμφερόντων και απειλών, το κατάφεραν.

 

Είδαν, πράγματι, πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια.

Ήρθε όμως η ώρα να δούμε το δικό μας σφάλμα. Το πραγματικό. Και οχι αυτό που διάφοροι οσφυοκάμπτες των ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν, οτι δήθεν φταίμε κι εμείς, οτι είμαστε αλαζόνες, οτι δε τα λέμε σωστά και φωνάζουμε πολύ.

Οχι κύριοι. Αν εσείς θέλετε να κάνετε ενδοσκόπηση μέχρι θανάτου, καθίστε στην άκρη και κάντε την. Οι εποχές που ο ΠΑΟΚ μεμψιμοιρούσε και φιλοσοφούσε ελλείψει στόχων, πέρασαν. Βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου που οχι μόνο αποτελεί ιερό χρέος μας να τελειώσουμε, αλλά είναι και αυτό που ορίζει το DNA μας.

Οχι κύριοι, το σφάλμα μας δεν είναι αυτό που με τόσο ραγιαδισμό μας πλασάρετε.

 

Το σφάλμα του ΠΑΟΚ και ειδικά του κοινού του, είναι οτι εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως πρέπει να συζητάμε με όλους βάσει επιχειρημάτων. Βάσει λογικής. Βάσει πραγματικότητας. Καλοπροαίρετα. Και αυτό ακριβώς μας οδηγεί πάντα σε εσωτερικές διαμάχες, αμφιβολίες, αδιέξοδα. Και μας φέρνει σε απόγνωση που δεν βλέπουμε να υπάρχει λογική και ντομπροσύνη πουθενά!

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως, απλούστατα, τέτοιοι συνομιλητές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Ή τουλάχιστον δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ακόμα και υποτιθέμενοι «συνοδοιπόροι» για την κάθαρση του αθλητισμού, αποδείχτηκε περίτρανα οτι κάνουν τα πάντα ώστε παρασκηνιακά να μας καταστρέψουν.

 

Ειδικά στη φούσκα των Αθηνών με τα δεκάδες «κερδοφόρα» ΜΜΕ το κοινό έχει μετατραπεί σε κοπάδι. Αναπαράγει οτι του πουν. Ακολουθεί οδηγίες.

Τόσο η πλειοψηφία των «αντιπάλων» οπαδών όσο και άνθρωποι που έχουν αξιώματα και θέσεις, εδώ και χρόνια αποτελούν απλώς «πιόνια» στις ορέξεις και τα συμφέροντα των «μεγάλων». Αποτελούν «κάρτες» που περιμένουν εντολές για το τι θα πουν και πότε.

ΜΜΕ, οπαδικές ανακοινώσεις, απλός κόσμος. Όλοι υπακούν σε ο,τι διατάξει το αφεντικό. Και συνήθως το αποτέλεσμα είναι λάσπη, ψέματα, δυσωδία. Μια στρατηγική με συγκεκριμένες γραμμές, μόνο για να τραπεί ο ΠΑΟΚ σε φυγή.

Η τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης από όλες τις πλευρές, μόνο αυτό δείχνει. Το παιχνίδι τους είναι στημένο εδώ και τόσα χρόνια. Ολόκληρες γενιές έχουν μάθει να συμπεριφέρονται με γελοίους κανόνες, χωρίς ηθική.

 

Σε αυτές τις πρακτικές δεν απαντάς με νηφάλια συζήτηση και λογικά επιχειρήματα. Γιατί απλούστατα ο άλλος, δεν θέλει να σε ακούσει. Πετά τη «μπάλα στην κερκίδα». Κάνει τα πάντα για να σύρει την κουβέντα στα σκατά. Κι εσύ χάνεις χρόνο και υγεία.

 

Ήρθε λοιπόν η ώρα ο ... καλοκάγαθος (κοινώς, χαζούλης) ΠΑΟΚτσής να αλλάξει σελίδα.

Ήρθε η ώρα για συσπείρωση. Και κυρίως για ενιαία στρατηγική.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να απολογούμαστε, αν προεξέχει το... κορδόνι ενός παίκτη μας και μυξοκλαίγονται οι στημένοι για οφσάιντ, την ώρα που αυτοί μοιράζουν αφειδώς αγκωνιές σε αντιπάλους.

 

Ας σταματήσουμε λοιπόν στον ΠΑΟΚ να... εμπιστευόμαστε συνομιλητές.

Ας σταματήσουμε να φέρνουμε κλαδιά ελιάς, σύμβολο ειρήνης, σε στημένες μάχες συμφερόντων.

Οχι κύριοι. Ούτε διχόνοια θα ανεχθούμε, ούτε σπίτι μας θα κάτσουμε. Γιατί ήρθε η ώρα να μας αδειάζετε τη γωνιά, μπας και δει αυτός ο τόπος άσπρη μέρα.

 

Τρέλα εσείς; Παράνοια εμείς.

 

Και προσοχή : Πρόταση μου δεν είναι να γίνουμε... χαλίφηδες, όπως πάσχισαν να μας βαφτίσουν. Ούτε να επιβάλουμε το συμφέρον μας δια της βίας. Είναι υποχρέωση και ευθύνη μας να φέρουμε πραγματική κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό, ή να «πεθάνουμε» προσπαθώντας.

Αυτό όμως, δεν μπορούμε και να το... συζητάμε αιωνίως με ντουβάρια και κουφούς. Όποιος θέλει, καταλαβαίνει τι γίνεται. Οι υπόλοιποι ας στηθούν στην ουρά για το χαρτζιλίκι τους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...

 

Υ.Γ. Ούτε βέβαια, μπορούμε να κρυβόμαστε. (Άραγε, πόσο χαμηλά πέφτει ο ΠΑΟΚτσής όταν κρύβεται;) Έτσι λοιπόν και στον επερχόμενο τελικό, ρόλος μας δεν είναι να κάτσουμε σπίτι για να μη στηθεί σκηνικό τιμωρίας. Η ιστορία και το DNA μας προστάζουν να είμαστε εκεί, έχοντας πάντα κατά νου την προστασία του συλλόγου και οχι τις στημένες προκλήσεις.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...