Μόνο με τον οίκτο ελπίζουν να σε "φάνε" πλέον

Όλοι μας κατά καιρούς, έχουμε ακούσει ή ακόμα και αναφωνήσει κουβέντες σχετικές με το ποδόσφαιρο!
Χρήστος Παπανικολάου
Μόνο με τον οίκτο ελπίζουν να σε "φάνε" πλέον

Κουβέντες που άλλοτε μοιάζουν τόσο ξένες και τόσο μακρινές από την πραγματικότητα και άλλοτε πάλι εμφανίζονται ολοζώντανες μπροστά σου!

Κουβέντες που ενώ φαντάζουν άσχετες μεταξύ τους, έρχεται μια στιγμή που αποκτούν το ίδιο νόημα! Κουβέντες όπως:

"Μπάλα είναι μόνο η αφορμή",

"Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο των λαών","η μπάλα ασκεί πολιτική και η πολιτική παίζει μπάλα" "ο ΠΑΟΚ είναι κοινωνικό φαινόμενο" ή

"Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι μόνο δύο ώρες την Κυριακή..." κλπ

Κουβέντες που έμοιαζαν τόσο μακρινές στις 15.02.16 που γραφόταν αυτά τα λόγια αλλά, τόσο ζωντανές μπροστά μας σήμερα!

Αρκεί κανείς να θυμηθεί πως ήταν τα μούτρα μας εκείνη την ημέρα! Αρκεί να θυμηθείς κι εσύ Ιβάν Σαββίδη,με πόση πίκρα και απογοήτευση είχες αποχωρήσει από την Τούμπα!

Έγιναν πολλά μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια και η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα και τα σημαντικότερα, τα έκανες εσύ και το τοπίο άλλαξε εντελώς!

Περπατάει κάποιος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και η εικόνα που αντικρίζει είναι σουρεαλιστική!

Η Θεσσαλονίκη της κρίσης,της μιζέριας,της ανεργίας και των αυτοκτονιών μοιάζει να κατοικείται από κατοίκους της Σιγκαπούρης και της Κοπεγχάγης,των πόλεων με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον κόσμο! Όλοι ξαφνικά χαμογελούν και πάλι χωρίς συγκεκριμένο λόγο! Η ευεξία είναι διάχυτη!

Όλοι κοιτάνε και πάλι φιλικά και με αγάπη τον διπλανό τους!Όλοι έχουν και πάλι ελπίδα!

Όλοι έχουν όρεξη για ζωή!

Ο λόγος κύριε Ιβάν Σαββίδη είναι ακριβώς αυτός που φαντάζεσαι!

Είναι ο Π.Α.Ο.Κ. και η αίσθηση που υπάρχει πλέον διάχυτη στην ατμόσφαιρα, ότι με την κατάκτηση του νταμπλ που βρίσκεται μπροστά μας, όχι μόνο δεν τελειώνει τίποτα, αλλά ότι μόλις τώρα αρχίζουν όλα!

Ειλικρινά δε γνωρίζω αν έχεις αντιληφθεί το ακριβές μέγεθος αυτού που έχεις καταφέρει!

Πίστεψε με είναι πολύ μεγάλο ή μάλλον για να ακριβολογήσω είναι πολύ μεγάλος ο ρόλος που σου επιφυλάσσει το πεπρωμένο σου να διαδραματίσεις! Ο ρόλος του ανθρώπου που ξαναδίνει νόημα στις ζωές των άλλων!

Στο χέρι σου είναι βέβαια,να τον αποδεχτείς ή όχι, αλλά οι πράξεις σου δείχνουν ότι τον αποδέχεσαι ευχαρίστως, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν άντρα!

Καλό θα είναι λοιπόν να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις από δω και πέρα και εξηγούμαι αμέσως:

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ!

Δεν υπάρχει πλέον άλλος τρόπος να σε "φάνε" και πάλι!

Ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχουν είναι να εμφανίζονται,όλοι μπροστά σου ως αξιολύπητοι προκαλώντας τον οίκτο σου! Είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις;

Ξέρω ότι είναι ίσως η πιο δύσκολη αναμέτρηση για έναν άντρα με φιλότιμο, γιατί αυτός έχεις αποδείξει ότι είσαι!

Αν είσαι όμως αποφασισμένος, πρέπει να δείξεις ότι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον Π.Α.Ο.Κ. είσαι αμείλικτος και ανυποχώρητος! Ούτε βήμα παραχώρησης! Καμία κατανόηση και κανένας οίκτος!

Μπροστά σου έχεις ήδη την προσπάθειά δύο δήθεν αξιολύπητων να προκαλέσουν τον οίκτο σου!

Η πρώτη "αξιολύπητη" είναι η αθλητική σαπίλα,αυτού του τόπου που, ενώθηκε για να σε αντιμετωπίσει!

Μια σαπίλα που μας έχει κλέψει εδώ και δεκαετίες,τις Κυριακές μας! Το μανδύα του αξιολύπητου, φορά κατά περίπτωση αυτός που βολεύει και δίνει κατά παραγγελία παραστάσεις για να δημιουργεί κλίμα και να σε φρενάρει!

Τελευταίος εκφραστής του ρόλου,ο Σεβιλιάνος των χάρτινων που, άρχισε πάλι την κλάψα! Θυμήθηκε αδικίες λέει και αποσκοπεί στον οίκτο σου,ενώ την ίδια ώρα οι "πορτοκαλάδες"θα πηγαινοέρχονται με τα κιβώτια, μπας και προλάβουν να δράσουν μέχρι τον τελικό!

Η δεύτερη "αξιολύπητη" είναι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της κυβέρνησης!

Μιας κυβέρνησης,συνένοχης στην περσινή κλοπή του πρωταθλήματος, που θέλει να πουλήσει προεκλογικό παπά ... και να μαζέψει φηφαλάκια...

Μια κυβέρνηση που χρηματοδότησε εν καιρώ κρίσης το γήπεδο μιας ΠΑΕ!

Μια κυβέρνηση που άλλαξε τον αθλητικό νόμο όσες φορές χρειάστηκε για να σωθεί μια άλλη ΠΑΕ!

Μια κυβέρνηση που δεν τολμάει μεν, να ψελλίσει καν μια λέξη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαιτητή από τη Λάρισα , έχει όμως το θράσος να προσπαθεί να επιβάλλει,με μεθοδεύσεις τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ και πάλι,δημιουργώντας στην ουσία δεδικασμένο, δίνοντας ταυτόχρονα , έστω και αμυδρές ελπίδες στους χάρτινους για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας!

Εδώ θέλω να τονίσω, ότι το σκεπτικό μου δεν έχει να κάνει με το υλικό ή την αξία της κάθε ομάδας! Δε χρειάζεται να πω εγώ πόσο ανώτερος είναι ο Π.Α.Ο.Κ. σαν ομάδα! Αυτό φαίνεται στο γήπεδο,όλη τη χρονιά! Μιλάω καθαρά εξωαγωνιστικά και δείχνω ολοφάνερα τι εννοώ!

Υπάρχει συμπαιγνία, εναντίον του ΠΑΟΚ και πάλι!

Ντύνονται καημένοι και δουλεύουν υπόγεια,με στόχο το κύπελλο! Λίγο η έδρα, λίγο κανένας απίθανος διαιτητής, λίγο "οι πορτοκαλάδες", αλλά κυρίως η δική μας ανοχή, μπορεί να καταφέρουν κάτι και να τη βγάλουν όλοι τους καθαρή!

Δείξε λοιπόν ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού!

Χτύπα το χέρι στο τραπέζι και απαίτησε,να ισχύσει αυτό που ορίζει ο νόμος,διασφαλίζοντας την ισονομία!

Απαίτησε να γίνει ο τελικός να γίνει στο μεγαλύτερο ουδέτερο στάδιο που πληρεί, αποδεδειγμένα τους όρους ασφαλείας! Αυτό το γήπεδο δεν είναι άλλο, από το "εξοχικό μας", Γ.Καραϊσκάκης!

Ένα γήπεδο που ενώ η UEFA,το θεωρεί κατάλληλο,η αυθαιρεσία της σαπίλας το καθιστά, ως δικό της κτήμα!

Ανάγκασε τον υπουργό να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του και να "εκτεθεί" είτε στους ψηφοφόρους του, ξεσπιτώνοντας ενδεχομένως τον γαύρο για τα Ευρωπαϊκά του παιχνίδια είτε στην UEFA!

Απαίτησε να υπάρξει ισονομία, άσχετα αν μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει, έτσι κι αλλιώς!

Η ζωή μας έχει διδάξει, ότι αυτά τα σιχάματα, δεν καταλαβαίνουν ούτε από ευγενική άμιλλα, ούτε από ευγενικές χειρονομίες, ούτε από συναινέσεις, ούτε από ανωτερότητα! Αντίθετα θα τα εκλάβουν ως δική σου αδυναμία!

Στάσου λοιπόν όρθιος απέναντι στον οίκτο που θα σου προκαλέσουν και νίκησε τον..

Δώσ' τους τη χαριστική βολή!

Διαβάστε ακόμη...