Σοβαρός αλλά με κενά…

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σοβαρός στο τελευταίο ματς των προκριματικών γύρων, απέναντι στη Μπρόντμπυ. Κράτησε το ματς σε σωστό τέμπο, προηγήθηκε, πήρε εύκολα την πρόκριση...
Προπονητής της Κερκίδας
Σοβαρός αλλά με κενά…

Όπως είχαμε επισημάνει από τη προηγούμενη εβδομάδα, είναι πολύ σημαντικό για το Δικέφαλο, να αποδείξει πλέον εντός αγωνιστικών χώρων την αλλαγή νοοτροπίας που όλοι περιμένουμε χρόνια. Τα πρώτα δείγματα σε αυτό τον τομέα είναι ενθαρρυντικά, αφού η ομάδα συνεχίζει να προσπαθεί, να πιέζει και να μάχεται στα ματς, ανεξαρτήτως σκορ και συμφερόντων. Στο μέτρο του δυνατού, βεβαίως...
Από εκεί και πέρα όμως, είναι οφθαλμοφανές πως ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του. Ναι μεν δείχνει διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι παράλληλα ασύνδετη ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Τόσο σε γενικό, ομαδικό επίπεδο όσο και σε ατομικό, δεν έχουν βρει τα πατήματά τους παίκτες και προπονητής, κάτι που σίγουρα είναι απολύτως αναμενόμενο. Οι συνεχείς ημιτελείς επιθέσεις που επιχειρούνται, σε συνδυασμό με τις δοκιμές συστημάτων και προσώπων, δε μπορεί παρά να φέρουν και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση!
Τόσο η καθυστέρηση έλευσης των νέων παικτών (το ρόστερ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί), όσο και οι τραυματισμοί σε συνδυασμό με τις πρόωρες αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν έχουν επιτρέψει τη δουλειά σε βάθος, ούτε βέβαια και την απόλυτη εναρμόνιση των μελών της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ χθες κατάφερε να προηγηθεί, ισοφαρίστηκε από περιστασιακό λάθος του τερματοφύλακα και στη συνέχεια ενώ είχε καλές προϋποθέσεις, δεν είχε καθαρό μυαλό ώστε να τελειώσει τις φάσεις, μένοντας στο 1-1 και παίρνοντας μια εύκολη πρόκριση, με το επιπλέον μπόνους του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού.
Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις, που παραδοσιακά αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, ερχόμενες να του θυμίσουν ότι η λασπουριά, το ξύλο και το αντιποδόσφαιρο συναντώνται συχνά στην εν Ελλάδι πραγματικότητα. Η επερχόμενη έξοδος στα Γιάννενα δε θα είναι καθόλου εύκολη, είναι όμως θετικό το γεγονός της επιστροφής παικτών στην ενδεκάδα, που όσο περισσότερο αγωνίζονται μαζί, τόσο καλύτερα θα αποδίδουν.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να υπομείνουμε μια δύσκολη περίοδο μετάβασης στην επόμενη αγωνιστική φάση της ομάδας, κάτι που δεδομένα θα φέρει απώλειες, αν θέλουμε να καταλήξουμε κάπου.
Μέχρι τότε, κληρώσεις όπως η σημερινή, έρχονται να μας θυμίσουν την παροιμιώδη "τύχη" που κυνηγά τον ΠΑΟΚ δεκαετίες τώρα, αλλά και τα εξίσου ονομαστά αποτελέσματα που πάντα φέρνουμε όταν "αρχίζουν τα δύσκολα".

Βαθμός αγώνα : 5/10

Διαβάστε ακόμη...